Hoe de muisknoppen te wisselen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe de muisknoppen te wisselen in Windows 10
Hoe de muisknoppen te wisselen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Apparaten > Muis > Selecteer uw primaire knop om te kiezen of de rechter- of linkerknop primair is.
  • Standaard is de linkermuisknop de primaire, maar je kunt dat veranderen om de rechterknop primair te maken als dat prettiger voor je is.

Dit artikel bevat instructies en informatie over het wijzigen van de primaire knop op je muis of het verwisselen van je muisknoppen, zodat ze comfortabeler zijn als je niet voornamelijk rechtshandig bent of een andere lay-out verkiest.

Hoe draai ik de muisknoppen om in Windows 10?

Als je voornamelijk linkshandig bent, kan het lastig zijn om een muis met de standaardinstellingen te gebruiken. Gelukkig kun je met een paar muisklikken (sorry!), de standaardinstelling van de knoppen wijzigen.

  1. Open de Instellingen app. In Windows 10 kunt u dit doen door te zoeken naar Settings, naar Start > Settings te gaan, of met behulp van de sneltoets Windows-toets + i.
  2. In de Instellingen app, selecteer Apparaten.

    Image
    Image
  3. Selecteer vervolgens Muis.

    Image
    Image
  4. Gebruik vervolgens in het scherm Muisinstellingen het vervolgkeuzemenu voor Selecteer uw primaire knop om Rechts ofte kiezen Links.

    • Links is de standaardinstelling en wordt vaak gebruikt door voornamelijk rechtshandige mensen.
    • Rechts is de alternatieve instelling en wordt vaak gebruikt door voornamelijk linkshandige mensen.

    Terwijl je de muisinstellingen open hebt staan, kun je ook aanpassen hoe het scrollwiel van je muis zich gedraagt of klik op de links aan de rechterkant van het venster om andere instellingen aan te passen, zoals cursorstijl en -grootte of muissnelheid.

    Image
    Image

Zodra je de bovenstaande aanpassingen hebt gemaakt, is elke knop die je als primair instelt degene waarmee je 'linksklikt' of waarmee je sleept en neerzet, terwijl de andere knop degene is waarop je 'rechtsklikt' of open contextmenu's met.

Waarom zijn mijn linker- en rechtermuisknop verwisseld?

Als je de instellingen van je muisknop niet hebt gewijzigd, maar ze zijn verwisseld, kan het zijn dat iemand een grap met je uitha alt, of dat iemand de instellingen tijdelijk heeft aangepast terwijl ze je computer gebruikten. U kunt de bovenstaande instructies gebruiken om de muis terug te zetten naar de standaardinstellingen of ze in te stellen zoals u ze wilt.

FAQ

    Hoe wissel ik van muisknop op een Mac?

    Om je linker- en rechtermuisknop op een Mac om te wisselen, ga je naar het Apple menu en selecteer je Systeemvoorkeuren >Mouse om je muisopties te openen. Ga naar de sectie Primaire muisknop en selecteer vervolgens Links of Rechts als uw primaire muisknop, afhankelijk van op uw voorkeuren.

    Hoe kan ik muisknoppen opnieuw toewijzen?

    Om uw muisknoppen opnieuw toe te wijzen aan alle toepassingen, zoekt en opent u het Microsoft Mouse and Keyboard Center en selecteert u Basic Settings. Selecteer de knop die u opnieuw wilt toewijzen en kies vervolgens een overeenkomstige opdracht.

    Hoe kan ik een muisknop uitschakelen?

    Om een muisknop uit te schakelen, installeer en open je Microsoft Mouse and Keyboard Center en selecteer Basic Settings. Selecteer de knop die u wilt uitschakelen en kies vervolgens Deze knop uitschakelen

Aanbevolen: