Samsung Galaxy Watch 5: prijs, releasedatum, specificaties en nieuws

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Watch 5: prijs, releasedatum, specificaties en nieuws
Samsung Galaxy Watch 5: prijs, releasedatum, specificaties en nieuws
Anonim

Een nieuwe smartwatch van Samsung arriveerde in 2022. Hieronder vindt u alles wat u moet weten over de Galaxy Watch 5, inclusief wanneer het werd gelanceerd, hoeveel het kost, hoe het eruit ziet en de functies en verbeteringen ten opzichte van de vorige versie.

Samsung Galaxy Watch 5 Releasedatum

Samsung is zoals de meeste technologiebedrijven met jaarlijkse productlijnupdates: ze zijn meestal consistent tot de maand van elk jaar.

De Galaxy Watch 5 is geverifieerd op 10 augustus 2022 tijdens het Samsung Unpacked-evenement. Je kunt de Galaxy Watch 5 sinds 26 augustus kopen op de website van Samsung. Het werd gelanceerd samen met de Z Flip 4- en Z Fold 4-telefoons.

Samsung Galaxy Watch 5 Prijs

Er zijn kortingen als je een inruil hebt, anders waren dit de prijzen bij de lancering:

Galaxy Watch 5

  • 40mm Bluetooth: $240
  • 40mm LTE: $290
  • 44mm Bluetooth: $270
  • 44mm LTE: $320

Galaxy Watch 5 Pro

  • 45mm Bluetooth: $370
  • 45mm LTE: $420

Ter vergelijking: er waren twee versies van de Galaxy Watch 4 beschikbaar in twee maten. Het werd gelanceerd voor $ 249,99 voor de kleinste wearable, met andere opties die tot $ 200 meer kosten voor de grootste Classic-editie met LTE.

Samsung Galaxy Watch 5 Functies

Een vroeg idee was dat dit de eerste Galaxy Watch zou zijn met een oprolbaar display. Je leest het goed: een scherm dat je kunt uitrollen om het groter te maken!

Hoe weten we dit? Behalve dat het een natuurlijke toevoeging lijkt aan Samsung's andere apparaten met uitschuifbare weergave, zijn er patenten om het te ondersteunen, die zelfs een camera in het midden beschrijven. Het was nog niet klaar voor het horloge van dit jaar, en we zullen het pas zeker weten als we enkele betrouwbare lekken ontdekken of het ooit echt zal zijn. Voorlopig is dit nieuws (details hieronder) alleen voor de lol, dus houd ons in de gaten voor updates.

Wat er met de 2022 Galaxy Watch is gebeurd, zijn dingen die typerend zijn voor elke next-gen wearable, zoals een betere levensduur van de batterij, een verbeterd fysiek ontwerp en nieuwe bandjes. Het zou ook leuk zijn om een bredere compatibiliteit te zien - het openen van de telefoon voor volledig gebruik met niet-Samsung-apparaten zou ongetwijfeld worden gewaardeerd door iPhone en andere Android-gebruikers.

Alleen de Pro-variant heeft routetraining, maar alle versies bevatten slaapregistratie. Hiermee kunt u uw bedtijd plannen en snurken detecteren en slaapstadia (bijv. lichte slaap of REM) begrijpen en volgen.

Image
Image

De BioActive-sensor in het horloge bestuurt drie gezondheidssensoren: bio-elektrische impedantie-analysesensor voor zaken als lichaamsvetpercentage en skeletspiergewicht, elektrische hartsensor voor re altime ECG-tracking om te controleren op onregelmatig ritme en optische hartslag sensor om de cardiovasculaire gezondheid te volgen en ongebruikelijke hartslagen te detecteren.

Samsung Galaxy Watch 5 specificaties en hardware

Er zijn drie varianten: 40 mm, 44 mm en 45 mm versies, waarbij de laatste/groter de naam "Pro" aanneemt. De twee kleinere versies zijn verkrijgbaar in zilver, grijs, goud en blauw, afhankelijk van degene die je krijgt; de Watch 5 Pro wordt geleverd in grijs titanium en zwart titanium.

Het gezicht maakt gebruik van Samsung's eerste scherm van saffierkristalglas (versus Corning Gorilla Glass in de Watch 4). De 40 mm en 44 mm horloges zijn gemaakt van Armor Aluminium, terwijl titanium wordt gebruikt voor de Watch 5 Pro.

Hier zijn de nominale capaciteiten van elke versie: 573 mAh voor Galaxy Watch 5 Pro, 398 mAh voor het grotere horloge en 276 mAh voor de kleinere versie. Volgens Samsung duurt het ongeveer een half uur om van leeg naar 45 procent op te laden, vanwege de grotere batterij en snel opladen. Voor de Galaxy Watch 5 Pro kun je tot 80 uur gebruik verwachten (20 uur met GPS ingeschakeld) na één keer opladen.

We noemden hierboven een oprolbaar scherm. Het is duidelijk dat dit nog niet klaar is voor de Galaxy Watch, maar als het ooit gebeurt, kan het scherm tot 40 procent worden uitgebreid. Maar we weten de grootte niet in de compacte/standaardpositie.

LetsGoDigital's analyse van het patent laat zien dat je het roleffect kunt beheren door op de kroon aan de zijkant van het horloge te drukken of door over het scherm te vegen. Ook blijkt uit de patentillustraties dat er een camera is waarmee u vermoedelijk foto's en video's rechtstreeks vanaf het horloge kunt maken en mogelijk gezichtsontgrendeling mogelijk maakt voor een betere beveiliging.

Samsung heeft dat patent eind 2021 ingediend, dus het is zeker voor een toekomstig apparaat, zoals de Galaxy Watch 6 of iets dat het bedrijf net begint te bedenken. Hetzelfde geldt voor dit patent LetsGoDigital details van een ander oprolbaar ontwerp, ondersteuning voor rotatie en een groter algemeen display. In wezen ziet het eruit als een telefoon voor je pols.

Volledig uitgeschoven is het scherm twee keer zo groot als in de meest compacte stand. Waar standaard 12 pictogrammen kunnen worden weergegeven, zijn dit 24 in de uitgevouwen positie - dit kan worden afgeleid uit de patentillustraties.

Image
Image

Bekijk deze PDF van het patent voor alle afbeeldingen. LetsGoDigital geeft toe dat dit patent een horloge beschrijft dat waarschijnlijk niet in 2022 wordt uitgebracht, laat staan in de komende jaren.

Vergeet niet dat het gebruikelijk is dat bedrijven patenten hebben op producten die nooit het daglicht zien of pas jaren na de goedkeuringsdatum op de markt zullen komen.

Je kunt slimmer en verbonden nieuws krijgen van Lifewire. Hier zijn enkele vroege geruchten en andere verhalen over de Galaxy Watch 5:

Aanbevolen: