Hoe verschilt een router van een switch?

Inhoudsopgave:

Hoe verschilt een router van een switch?
Hoe verschilt een router van een switch?
Anonim

Routers en switches zijn twee netwerkcomponenten die helpen om computers lokaal en op afstand met elkaar te verbinden. Routers en switches hebben verschillende overeenkomsten, maar ze worden anders gebruikt. Het doel van een router is om u meerdere apparaten op één internetverbinding te laten aansluiten en tegelijkertijd een lokaal netwerk (LAN) te creëren, terwijl switches apparaten alleen lokaal verbinden.

In een typische thuisnetwerkconfiguratie kunt u meerdere computers en andere apparaten aansluiten op een switch, de switch aangesloten op een router en de router aangesloten op een modem via de WAN-poort (Wide Area Network) van de router. Kleine thuisnetwerken kunnen functioneren zonder een switch door apparaten rechtstreeks aan te sluiten op de LAN-poorten en Wi-Fi van de router, terwijl bedrijfs- en schoolnetwerken vaak meerdere switches hebben.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Wordt gebruikt om een lokaal netwerk met internet te verbinden.
  • Een netwerk heeft meestal maar één router.
  • Verbindt met een modem via een WAN-poort.
  • Kan zowel bekabelde als draadloze connectiviteit hebben.
  • Gebruikt binnen netwerken om apparaten te verbinden.
  • Een netwerk kan meerdere switches bevatten die allemaal op één router zijn aangesloten.
  • Heeft alleen LAN-poorten.

  • Geen draadloze verbinding.

Routers verbinden lokale apparaten met elkaar en met internet, terwijl switches apparaten alleen lokaal verbinden. Switches kunnen ook op routers worden aangesloten, waardoor veel apparaten via een bekabelde verbinding met een router kunnen worden verbonden, zelfs als een router maar één Ethernet-LAN-poort heeft.

Hoewel een netwerk meestal maar één router heeft, kunt u een secundaire router op uw primaire router aansluiten, in welk geval deze als switch zal fungeren. Het is echter mogelijk dat u enkele configuraties op de secundaire router moet wijzigen en het Wi-Fi-netwerk moet uitschakelen als deze er een heeft.

Hoe worden routers en switches gebruikt?

  • Verbindt met een modem via een WAN-poort.
  • Creëert ook een lokaal netwerk tussen aangesloten apparaten.
  • Verbindt met internet.
  • Verdeelt één internetverbinding naar meerdere apparaten.
  • Verbindt lokale apparaten met elkaar en met internet.

  • Verbindt met een router.
  • Wordt gebruikt binnen een LAN om apparaten met elkaar en met de router te verbinden.
  • Onveilig om rechtstreeks verbinding te maken met internet.
  • Er kunnen meerdere switches op één router worden aangesloten.
  • Verbindt alleen lokale apparaten met elkaar.

In een typisch netwerk maakt een router verbinding met een modem via de WAN-poort en vervolgens worden lokale apparaten met de router verbonden via Ethernet LAN-poorten of Wi-Fi. De primaire functie van de router is om alle lokale apparaten met internet te verbinden, maar hij kan ook lokale apparaten aansluiten. Als u bijvoorbeeld een router aansluit op een modem en twee computers, hebben de computers toegang tot internet en kunnen ze verbinding maken om lokaal gegevens uit te wisselen.

Switches breiden en optimaliseren een bekabeld LAN door meer apparaten verbinding te laten maken met een lokaal netwerk en de gegevensoverdracht tussen apparaten te optimaliseren. Wanneer een netwerk een switch bevat, wordt de switch via een Ethernet LAN-poort op de router aangesloten en worden vervolgens lokale apparaten op de switch aangesloten. Grote netwerken zoals die in bedrijven en scholen hebben vaak veel switches die kleinere groepen computers en andere apparaten met elkaar verbinden en andere switches en de apparaten die op die switches zijn aangesloten.

Wat is het belangrijkste verschil tussen een switch en een router?

  • Ontworpen om verbinding te maken met internet en lokale apparaten.
  • Kan bedraad en draadloos zijn.
  • Kan beveiligingsfuncties bevatten zoals een firewall en ouderlijk toezicht.
  • Kan meerdere apparaten op één internetverbinding aansluiten.
  • Ontworpen om verbinding te maken met een router en lokale apparaten.
  • Kan alleen bedraad worden.
  • Geen beveiligingsfuncties.
  • Geen WAN-poort en geen manier om meerdere apparaten op één internetverbinding aan te sluiten.

Het belangrijkste verschil tussen routers en switches is dat routers netwerken verbinden, terwijl switches apparaten binnen een netwerk verbinden. Routers kunnen verbinding maken met internet en lokale apparaten, terwijl switches lokale apparaten verbinden. Je zou technisch gezien een switch kunnen gebruiken in plaats van een router om een LAN te maken en dit met internet te verbinden, maar het zou extra configuratie vereisen, zou niet zo goed werken en zou essentiële beveiligingsfuncties missen.

Een ander verschil is dat routers zowel draadloze als bekabelde connectiviteit kunnen hebben, terwijl switches alleen Ethernet LAN-poorten hebben en geen wifi-netwerken kunnen maken of er verbinding mee kunnen maken. Dus hoewel u een switch kunt gebruiken om een LAN te creëren dat lokale apparaten zonder router in een netwerk voorziet, moeten de apparaten allemaal worden aangesloten via fysieke Ethernet-kabels. Bovendien zou u niet effectief een internetverbinding tussen alle apparaten kunnen delen zonder de switch op een router aan te sluiten.

Bottom Line

Routing is een term die verwijst naar de overdracht van gegevens tussen netwerken, terwijl pakketschakeling een term is die verwijst naar de overdracht van gegevens binnen een netwerk. Routers routeren gegevens met behulp van een IP-opzoektabel en sturen de gegevens naar het juiste IP-adres. Switches ontvangen datapakketten van een lokaal genetwerkt apparaat, schakelen deze over naar de juiste netwerkpoort met behulp van een MAC-adresopzoektabel en sturen deze mee naar een ander lokaal genetwerkt apparaat.

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen een router en een switch?

Routers en switches hebben veel overeenkomsten omdat het beide netwerkapparaten zijn. In zakelijke omgevingen zijn er zelfs dure, gecompliceerde switches die kunnen routeren, en alle routers kunnen switchen.

Op oppervlakteniveau kun je alleen al door naar routers en switches te kijken zien dat ze allebei Ethernet LAN-poorten hebben, hoewel switches er doorgaans meer van hebben dan routers. Switches en routers kunnen ook lokale apparaten verbinden via een LAN, terwijl draadloze routers de mogelijkheid toevoegen om apparaten via wifi te verbinden.

De belangrijkste overeenkomst tussen routers en switches is dat de router zowel als router als switch fungeert in een typisch thuisnetwerk. Als u bijvoorbeeld al uw apparaten op een router aansluit en geen switch in uw systeem hebt, worden gegevens die tussen uw lokale apparaten worden verzonden door de router op dezelfde manier verwerkt als wanneer een switch de apparaten zou verbinden.

Het meest cruciale verschil tussen routers en switches is dat switches alleen zijn ontworpen om lokale apparaten met elkaar te verbinden. Routers daarentegen zijn ontworpen om een lokaal netwerk te creëren en dit met behulp van een modem met internet te verbinden.

FAQ

    Hoe verschilt een hub van een switch of router?

    Hoewel ze verschillende dingen gemeen hebben, zijn er verschillen tussen routers, switches en hubs. Routers ontvangen inkomende netwerkpakketten, identificeren de bron- en doelnetwerkadressen en sturen deze pakketten vervolgens door waar nodig, wat noch switches noch hubs kunnen doen. Een hub vormt een enkel netwerksegment waarop alle apparaten rechtstreeks kunnen communiceren.

    Hoe sluit je een router aan op een switch?

    Steek eerst een Ethernet-kabel in een uitgaande poort op de router. Sluit vervolgens het andere uiteinde van de Ethernet-kabel aan op een willekeurige poort op de switch. Sluit ten slotte een andere Ethernet-kabel aan op een tweede poort op de switch en het apparaat dat u wilt aansluiten.

Aanbevolen: