Hoe een Android terug te zetten naar de fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Hoe een Android terug te zetten naar de fabrieksinstellingen
Hoe een Android terug te zetten naar de fabrieksinstellingen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Reset-opties > Wis alle gegevens (fabrieksreset).
  • Nadat het wisproces is voltooid, stelt u uw apparaat in en herstelt u uw back-upgegevens.
  • Als je apparaat is vastgelopen, zet je Android in de herstelmodus. Schakel het uit en houd vervolgens Volume omlaag+ Power.

Dit artikel legt uit hoe je een Android terugzet naar de fabrieksinstellingen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Android 10 en hoger en zouden moeten werken, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt (Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.).

Een Android-apparaat resetten

Zorg ervoor dat u een back-up van uw Android-gegevens maakt voordat u het resetproces start. Vanaf Android Marshmallow (versie 6.x) maakt uw apparaat automatisch een back-up naar Google Drive. Of u kunt een app zoals Ultimate Backup downloaden om handmatig een back-up van het apparaat te maken. Zodra dat is gebeurd, volgt u deze stappen om uw Android-smartphone of -tablet terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Deze stappen zijn algemeen van toepassing op alle Android-telefoons en -tablets. Het proces voor het resetten van een Samsung-apparaat is een beetje anders.

  1. Open de Instellingen app van je telefoon of tablet.
  2. Tap Systeem > Geavanceerd > Opties resetten.

    Misschien kun je Advanced overslaan en direct naar Reset options.

  3. Tap Wis alle gegevens (fabrieksreset) > Wis alle gegevens. Voer indien nodig uw pincode, wachtwoord of patroon in.

    Image
    Image
  4. Selecteer Wis alle gegevens opnieuw.

    Deze stap is het point of no return. Zodra u het selecteert, begint het wisproces.

  5. Zodra het wisproces is voltooid, stelt u uw apparaat in en herstelt u uw back-upgegevens.

Wanneer uw Android-apparaat vastloopt of niet goed opstart

Als je geen fabrieksherstel kunt uitvoeren omdat je apparaat is vastgelopen of niet wil opstarten, is het mogelijk om een hardwarereset uit te voeren door naar de Android-herstelmodus te gaan. Om het apparaat in de herstelmodus te zetten, schakelt u het uit en houdt u een combinatie van knoppen ingedrukt. Op de meeste apparaten werken de knoppen Volume omlaag en Power.

De volgende lijst toont de knopcombinaties voor populaire Android-apparaten. Als u de fabrikant van uw apparaat niet in de lijst ziet staan, kunt u de informatie het gemakkelijkst vinden door op Google te zoeken naar 'hard reset' en de merknaam van het apparaat.

Druk op de andere knoppen voordat u op de Power-knop drukt.

Telefoonfabrikant Druk op deze knoppen Extra stappen
Samsung Volume omhoog + Home-knop + Power Geen
Google Nexus/Pixel Volume omlaag + Power Geen
HTC Volume omlaag + Power Op sommige HTC-modellen blijft u de knop Volume omlaag ingedrukt houden nadat u de aan/uit-knop hebt losgelaten.
Motorola Moto Z/Droid Volume omlaag + Power Houd op de meeste Moto-apparaten de knop Volume omlaag ingedrukt terwijl je de aan/uit-knop indrukt en loslaat.
LG Volume omlaag + Power Wanneer het LG-logo verschijnt, houdt u de knop Volume omlaag ingedrukt terwijl u de aan/uit-knop loslaat en drukt u nogmaals op de aan/uit-knop.
Sony Xperia Volume omlaag + Power Geen
Asus Transformer Volume omlaag + Power Geen

Wanneer het apparaat zich in de Android-herstelmodus bevindt, gebruikt u de volumeknoppen om opdrachten te selecteren. In dit geval is de opdracht een variatie op "gegevens wissen" of "gegevens verwijderen". Het kan eenvoudigweg zeggen: "voer de fabrieksinstellingen uit". De exacte formulering kan per fabrikant verschillen. De meeste apparaten gebruiken de Power-knop als Enter-knop. Het proces kan enkele minuten duren.

Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot de Android-herstelmodus, omdat fabrikanten het moeilijk maken om de herstelmodus per ongeluk te activeren. Herstelmodus maakt het gemakkelijk om het apparaat te wissen.

3 Redenen om uw Android-apparaat opnieuw in te stellen

Een fabrieksreset is wanneer alle gegevens op een tablet of smartphone worden gewist en het apparaat terugkeert naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Alleen updates van het besturingssysteem overleven dit proces. Een fabrieksreset is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor het oplossen van problemen en het is een noodzakelijke stap bij het verkopen of inruilen van een ouder apparaat.

Voordat u het apparaat wist, dat wil zeggen, alle gegevens op het apparaat wist, start u het apparaat opnieuw op, controleert u de internetsnelheid en probeert u andere stappen voor probleemoplossing om het probleem op te lossen. Voer een apparaatreset uit als het opnieuw opstarten van het apparaat niet werkt.

Aanbevolen: