De 9 beste VR-games van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste VR-games van 2022
De 9 beste VR-games van 2022
Anonim

De beste virtual reality-games (VR) kunnen je helpen naar een andere wereld te ontsnappen, iets nieuws te leren of slechteriken met een machinegeweer weg te schieten. Toen VR voor het eerst werd ontwikkeld, was gamen een van de eerste gevallen die echt aansloeg. Sindsdien zijn games in VR geavanceerder en populairder geworden. Met een VR-headset die minder kost dan een gamesysteem, kun je jezelf volledig vervoeren naar een geheel nieuwe ruimte, met vliegtuigen vliegen, onmogelijke bezienswaardigheden zien en je wensen vervullen vanuit de veiligheid van je woonkamer.

VR-gaming is momenteel de sleutel tot de industrie en de industrie heeft gereageerd met een aantal geweldige titels. Het zijn reizen naar plaatsen die je je alleen maar kunt voorstellen. Ze brengen je van je voeten en bewegen op de muziek. Dit alles kan van jou zijn tegen een betaalbare prijs en een beetje extra ruimte voor de bank. Het juiste spel is er voor jou. Hier zijn enkele van onze favorieten.

Beste algemeen: Half-Life Alyx VR

Image
Image

Half-Life: Alyx is zonder twijfel een van de beste VR-games die je vandaag kunt kopen. Het pure realisme en de meeslepende wereld die Valve-software op tafel brengt, wordt universeel geprezen om zijn detail en ontwerp. Valve heeft de Half-Life-wereld helemaal opnieuw opgebouwd, speciaal voor VR. In deze nieuwe omgeving hebben gebruikers een set hulpmiddelen die ideaal zijn om te bewegen in een wereld waar je alles kunt oppakken, gooien en over het algemeen kunt manipuleren.

De gameplay is intuïtief, maar uitdagend. Er is een mix van puzzels oplossen en vechten, waardoor zelfs de gemiddelde speler van begin tot eind geïnteresseerd blijft. De game blijft ook trouw aan de Half-Life-traditie, waarbij het verhaal van de hoofdrolspeler wordt uitgewerkt tot een enorm bevredigende climax. Om in een wereld als deze te spelen, is natuurlijk veel kracht nodig, dus een draagbare headset zoals de Oculus Quest is alleen voldoende als je hem aan een krachtige pc hebt vastgemaakt.

Al met al, zolang je de uitrusting hebt die je nodig hebt, is dit een geweldig avontuur dat je door meerdere moeilijkheidsgraden enthousiast zal houden. Als je een fan bent van Half-Life, is dit een must-play. Zelfs als je geen fan bent, is er hier genoeg achtergrond om het verhaal te volgen, zonder ook maar één stap te betreuren.

Platforms: HTC Vive, Valve Index, Oculus, Windows Mixed Reality | Installatiegrootte: 67GB

Beste muziek: Beat Games Beat Saber

Image
Image

Als je in de afgelopen drie jaar ooit op een of andere manier nieuwsgierig bent geweest naar VR, heb je gehoord van Beat Saber. Met deze game kun je je Jedi-meets-Guitar Hero-fantasieën uitspelen. De gameplay is eenvoudig. Je staat op één plek met twee lichtzwaarden in je handen en dozen die naar je toe komen. Als ze je bereiken, hak ze uit de weg. Beweeg op de muziek en je zult ook een geweldige workout krijgen. Je kunt levels opnieuw spelen om beter te worden, of naar het volgende level gaan.

Dit is een van de basisprincipes van VR-gaming vanwege de eenvoud en het verslavende karakter. Alle muziekgenres zijn beschikbaar, van hiphop tot rock, en de game bevat populaire artiesten zoals BTS, Imagine Dragons en Green Day. De meeste populaire muziekpakketten kosten extra, dus deze game kan snel duur worden. En hoewel je alternatieve muziekpakketten kunt sideloaden, stopt dit game-updates, waardoor zaken als multiplayer-modus incompatibel worden totdat je opnieuw sideload. Als je niet sideloadt, ben je beperkt tot de ongeveer 100 nummers die je kunt kopen.

Beat Sabre is de ultieme VR-game die op elke VR-headset moet staan. Het is niet de coolste ervaring, maar het is een van de gemakkelijkste en leukste die iedereen kan leren. Breng een Oculus Quest naar een feest, start Beat Saber op en je hebt urenlang entertainment.

Platforms: HTC Vive, Valve Index, Oculus, Oculus Quest, Windows Mixed Reality, PSVR | Installatiegrootte: Ongeveer 2GB

Beste sporten: Crytek The Climb 2

Image
Image

Als je ooit een berg wilde beklimmen of rotsklimmen wilde doen, is The Climb 2 misschien iets voor jou. Dit spel is een vervolg op het originele spel, The Climb, dat je op een rotswand plaatst met niets anders dan krijt, handgrepen en een pijl die de weg wijst. Terwijl je je een weg baant langs kliffen, over losse rotsen en over ladders en katrollen, word je getrakteerd op een fantastisch uitzicht op het landschap.

In het spel kun je kiezen uit een van de vijf omgevingen, waaronder de woestijn, een tropische klif of zelfs de stad. Er zijn slechts 15 niveaus in The Climb 2, maar er is enige herspeelbaarheid en uitdagingen gamify herhaald spelen.

De levels zijn uitdagend en opwindend. De omgevingen zijn rijk aan natuur en zelfs wat cultuur. Je kunt klimmen en springen van houvast naar houvast. Er zijn enkele onverwachte verrassingen, zoals giftige planten en steile druppels die je in de weg staan om de top van je klim te bereiken, waarna je wordt getrakteerd op een extra leuk, intens en soms duizelingwekkend uitzicht op alles om je heen.

Platforms: Oculus, Oculus Quest | Installatiegrootte: Ongeveer 4,5 GB

Beste verhaal: ILMxLAB Vader Immortal: A Star Wars VR-serie

Image
Image

Star Wars-fans, verenigt u! Oculus en LucasFilms werkten samen om dit mooie verhaal te creëren dat zich afspeelt in de Star Wars-canon tussen Episode 3: Revenge of the Sith en Rogue One: a Star Wars Story.

In dit avontuur worden een smokkelaar en zijn droid-assistent verstrikt in een trekstraal en naar de planeet Mustafar getrokken. Vanaf daar rekruteert Darth Vader je zelf om hem te helpen bij het ophalen van een artefact. Het blijkt dat jij de afstammeling bent van een oude Jedi die een artefact kan besturen dat Vader nodig heeft.

De drie delen van het verhaal nemen je mee door het complete avontuur. Onderweg leer je hoe je de kracht gebruikt, een lichtzwaard hanteert en een blaster afvuurt. Je moet alle drie de volumes kopen, wat een domper is, maar de volumes zijn goedkoop in vergelijking met de gemiddelde game.

Je moet ook een headset van het merk Oculus gebruiken, aangezien deze is gemaakt door het Oculus-team. Herspeelbaarheid is ongeveer gelijk aan het steeds opnieuw kijken naar dezelfde film, het hangt af van je smaak. Maar voor de kans om te staan met Darth Vader, die persoonlijk angstaanjagend is, is het de moeite waard.

Platforms: Oculus, Oculus Quest, PSVR | Installatiegrootte: 2,7GB

Beste multiplayer: Ubisoft Star Trek Bridge Crew

Image
Image

Klim aan boord van de USS Enterprise-D in de Star Trek Bridge Crew van Ubisoft. Het schip werd beroemd gemaakt op Star Trek: The Next Generation (TNG), en nu is het aan jou om het commando te voeren. Jij en maximaal drie vrienden kunnen verschillende stations bemannen aan boord van een federatie-ruimteschip om missies in verschillende posities rond de brug te voltooien. De nieuwste downloadbare content voegt content van de volgende generatie toe, waaronder de Romulans en de Borg, die het opnemen in een laatste confrontatie met de grootste vijanden van de Federatie.

De graphics zijn echter niet de scherpste. Ze komen eigenlijk over als een beetje cartoonachtig, zonder realisme. Maar nogmaals, je bestuurt een ruimteschip door het Alfa-kwadrant, dus misschien is realisme niet het juiste gevoel. Verwacht echter niet dat het er hetzelfde uit zal zien als een aflevering van TNG. Maar als je een ruimteschip kunt besturen en het met vijanden kunt uitvechten terwijl je samenwerkt met je vrienden, is dit spel een must voor fans van de show, terwijl het nog steeds leuk is voor iedereen.

Platforms: HTC Vive, Valve Index, Oculus, Oculus Quest, Windows Mixed Reality, PSVR | Installatiegrootte: Ongeveer 1,5 GB

Beste tekening: Nathan Rowe SculptrVR

Image
Image

Voor degenen onder u die uw creatieve kant willen loslaten, SculptrVR is een geweldige game waarmee u kunt beeldhouwen in VR. Met sommige VR-tekenspellen kun je felgekleurde linten in de lucht tekenen, maar SculptrVR geeft je meer praktische hulpmiddelen om mee te werken. U kunt vormen, kleuren en patronen maken en deze wegknippen om uw kunst verder te verfijnen. In plaats van lijnen in de lucht te tekenen, lijkt SculptVR meer op het plaatsen van klei in de lucht en het van daaruit vormgeven. In veel opzichten is het intuïtiever.

Maar er is een vrij steile leercurve als je de tools en hun functies leert, en welke tools je moet gebruiken om welke vormen te maken. Het kan intimiderend zijn, maar er is zelfs een Discord-community om je te helpen.

SculptrVR is ook een betere manier om solide structuren en personages te creëren. Het werkt zoals onze hersenen willen dat het werkt: steviger en bijna tastbaar. Dus als je je creativiteit de vrije loop wilt laten, is dit een geweldige game voor jou.

Platforms: HTC Vive, Valve Index, Oculus, Oculus Quest, Windows Mixed Reality, PSVR | Installatiegrootte: Minder dan 1GB

Beste sociale: Rec Room Inc. Rec Room

Image
Image

Rec Room is een leuk online platform dat niet beperkt is tot alleen VR. Je kunt lid worden van Rec Room op een willekeurig aantal platforms, inclusief je Xbox, smartphone en pc. In Rec Room kunnen mensen rondhangen, games bouwen en spelen, praten en meer. Het is als een laboratorium voor makers en spelers. Je kunt je eigen avatar maken, vrienden maken, games maken of games spelen die anderen hebben gemaakt. Het is echt een leuke plek om rond te hangen.

Natuurlijk, zoals elke gratis chatroom die open is voor het publiek, kun je onvriendelijke mensen tegenkomen. Het is helemaal geen nare situatie, maar het is belangrijk om te weten met wie u of uw kinderen praten tijdens het spelen. Er zijn ook tools in het spel om mensen te blokkeren die je niet kent. Velen vinden de mogelijkheid om hun eigen spellen te maken vrij bevrijdend, en om anderen te zien genieten van die spellen is een verbazingwekkende hoeveelheid plezier.

Platforms: HTC Vive, Valve Index, Oculus, Oculus Quest, Windows Mixed Reality, PSVR | Installatiegrootte: Ongeveer 1GB

Beste horror: Steel Wool Games, Inc. Five Nights at Freddy's: hulp gezocht

Image
Image

Als jij het soort persoon bent dat van schrikken houdt, is Five Nights at Freddy's: Help Wanted absoluut perfect voor jou. The Five Nights at Freddy's-franchise staat al lang bekend als een geweldig schrikspel, maar door het naar VR te verplaatsen, wordt het meeslepender en angstaanjagender. Five Nights is gebaseerd op de oude pizzeria's met animatronic-personages, maar ze zijn tot leven gekomen en zijn toegewijd om problemen te veroorzaken en uiteindelijk, je weet wel, je te doden.

Jump-angst heerst in dit spel. Je kunt het zittend op je bank spelen als je wilt, maar dat leidt wel tot één probleem: geen van de gebieden in het spel kan worden verkend. Er is geen manier om te bewegen en te zien wat er achter hoeken is. Dat is een beetje beperkend voor een VR-game, maar het werkt. Ook kunnen de taken die u moet uitvoeren soms repetitief worden. Maar als je het soort persoon bent dat ervan houdt om je bloed te laten bonzen, zal Five Nights at Freddy's: Help Wanted dat zeker voor je doen.

Platforms: HTC Vive, Valve Index, Oculus, Oculus Quest, Windows Mixed Reality, PSVR | Installatiegrootte: Ongeveer 2GB

Beste first-person shooter: Cloudhead Games Pistol Whip

Image
Image

First-person shooters zijn een van de beste game-implementaties in de VR-ruimte. Het gebruik van handgrepen en triggers om geweren vast te houden en te schieten is volkomen natuurlijk. Pistol Whip is een van de beste omdat het niet alleen een first-person shooter is, maar ook een ritmespel, net als Beat Saber. Het is ook een actiegame, die doet denken aan John Wick omdat je op vijanden schiet en ze met je pistool afranselt. Het is een geweldige actiegame die je in beweging en een beetje buiten adem houdt.

Updates en nieuwe nummers zijn over het algemeen gratis, inclusief de meest recente 2089-update die je meeneemt naar een toekomst waarin robots de wereld hebben overgenomen en alleen jij kunt ze stoppen. Dit was een gratis toevoeging aan een al geweldig spel. Pistol Whip ziet actieve ontwikkeling en het is leuk voor alle vaardigheidsniveaus.

Het enige waar we je voor willen waarschuwen, is dat als je vatbaar bent voor bewegingsziekte, deze game je misschien te pakken krijgt. De game laat je constant vooruitgaan alsof je op een lopende band zit, en het kan desoriënterend zijn. Je zult ook bukken en van links naar rechts gaan, en het kan je raken, dus wees gewaarschuwd.

Platforms: HTC Vive, Valve Index, Oculus, Oculus Quest, Windows Mixed Reality, PSVR | Installatiegrootte: Ongeveer 2GB

Als je een computer hebt die het kan draaien, is Half-Life: Alyx (bekijk op Steam) een verbazingwekkend meeslepende game in een wereld die van de grond af aan op maat is gemaakt voor VR. Het vertelt een meeslepend verhaal met rijke personages en intuïtieve gameplay die je urenlang bezig kunnen houden. Alle VR-games zouden moeten streven naar wat Half-Life: Alyx biedt.

Als je geen krachtige headset of computer hebt, kun je moeilijk fout gaan met Beat Saber (bekijk bij Oculus). Het is een verslavend spel dat gemakkelijk te leren is, maar buitengewoon moeilijk te beheersen. Er zijn meerdere manieren om te spelen, waaronder multiplayer, solo-quest en 360-modus die blokken vanuit alle richtingen naar binnen laten vliegen. De herspeelbaarheid is vrij hoog, omdat je elke keer dat je speelt een beetje beter wordt. Het is gewoon een must-have voor elke VR-liefhebber.

Bottom Line

Adam Doud schrijft al bijna tien jaar in de technologieruimte. Als hij de Benefit of the Doud-podcast niet host, speelt hij met de nieuwste telefoons, tablets en laptops. Als hij niet aan het werk is, is hij een fietser, geocacher en brengt hij zoveel mogelijk tijd buiten door.

Waar moet je op letten bij een VR-game

Compatibiliteit - Als je al een headset hebt, kun je gemakkelijk zien of een game compatibel is door in de winkel te kijken. Als je nog steeds op zoek bent naar een VR-headset en je wilt weten of een game erop werkt, hebben de meeste VR-gamewinkels ook een website die je kunt bekijken.

Herspeelbaarheid - Sommige spellen kunnen gespeeld en opnieuw gespeeld worden. Anderen hebben een meer verhalende kwaliteit waar je echt maar zoveel van kunt genieten voordat ze oud beginnen te worden. Het is een goed idee om recensies van een spel te lezen om er zeker van te zijn dat je er lang plezier van zult hebben voordat je je zuurverdiende geld neerlegt. Als je maar één keer kunt spelen, wil je het meeste uit de ervaring halen.

Locomotion - VR-headsets hebben verschillende manieren om zich te verplaatsen. Er is zitten, zwaaien met je armen, kamerweegschaal en meer. Hoe je een game speelt, bepa alt over het algemeen hoeveel ruimte je nodig hebt. Daarom is de beschikbare ruimte bepalend voor de soorten games die je kunt spelen. The Climb 2 zou bijvoorbeeld moeilijk te spelen zijn in een kleine ruimte.

FAQ

    Hoe download ik games naar mijn headset?

    VR-headsets hebben een winkel of marktplaats waar je games kunt kopen en downloaden. Vaak zit er een bijbehorende app op je smartphone waarmee je games kunt kopen en automatisch naar je headset kunt laten sturen. In zeldzame gevallen zijn er games die u rechtstreeks vanaf uw computer op uw headset kunt laden.

    Kan ik VR-games spelen op elke headset?

    Niet noodzakelijk. Hoewel veel VR-games op elke headset kunnen worden gespeeld, zijn sommige ontwikkeld voor een specifiek platform. Net als bij consolegames, halen sommige games niet alle VR-headsets, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat een game compatibel is met de jouwe. De veiligste gok om te weten of een game compatibel is of niet, is door naar de game te zoeken in de app store van je headset.

    Hoeveel games kan mijn headset bevatten?

    Dit hangt af van de opslagcapaciteit van uw headset. De meeste VR-headsets beginnen met een basisopslag van 64 GB. Hoewel de meeste gameformaten binnen het bereik van 2 GB vallen, neemt extra gedownloade content, zoals extra nummers voor Beat Sabre, meer data in beslag. Met een basisopslagmodel kun je verwachten dat je ongeveer 20 tot 30 apps comfortabel hebt geïnstalleerd, maar dat hangt ook af van welke apps je installeert.

Aanbevolen: