Gadgetverhuur kan voor sommige technische gebruikers zinvoller zijn

Inhoudsopgave:

Gadgetverhuur kan voor sommige technische gebruikers zinvoller zijn
Gadgetverhuur kan voor sommige technische gebruikers zinvoller zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Grover leaset de nieuwste gadgets vanaf slechts één maand.
  • Leasen is handig en goedkoop, onder de juiste omstandigheden.
  • Milieu is lenen beter dan kopen en dumpen.
Image
Image

Stel je voor dat je geen $ 2K+ hoefde te laten vallen op de nieuwste Apple-laptop. In plaats daarvan zou je het gewoon kunnen leasen, misschien slechts voor de paar maanden die nodig zijn om je eigen apparaat te verzenden, of zelfs totdat je zin hebt in verandering.

Dat is Grover, een leasemaatschappij voor gadgets waarmee je technologie kunt huren in plaats van kopen. Het houdt de rommel uit je kleerkast, verlaagt de instapkosten en kan zelfs voordelen voor het milieu hebben. Dus waarom zou je de moeite nemen om te kopen als je kunt huren?

Iedereen kan Grover gebruiken - een technisch onderlegde persoon die de nieuwste apparaten in handen wil krijgen, een student die alleen een iPad nodig heeft voor het schooljaar, een maker die een GoPro nodig heeft voor een project, een familie die op korte termijn een gadget nodig heeft, en meer”, vertelde Andrew Draft, algemeen directeur van de VS bij Grover, via e-mail aan Lifewire.

Kosten

De meest voor de hand liggende reden om te leasen is dat je een apparaat kunt krijgen voor aanzienlijk minder dan de aanschafkosten. Neem de nieuwe MacBook Pro's van Apple. De minimumprijs voor het 14-inch model is $ 2.000. Grover huurt er een voor iets meer dan $ 100 per maand (indien ze op voorraad zijn). En na een jaar kun je het terugbrengen, blijven huren of kopen en houden.

Image
Image

Dit model is verre van nieuw. Maar wanneer het wordt toegepast op gadgets zoals laptops, smartphones, Bluetooth-luidsprekers en zelfs koptelefoons, is het een heel ander spel. Meubels huren heeft weinig zin als je van plan bent om het voor altijd te houden. Maar een gadget voor een jaar leasen totdat de lust voor het volgende model begint, of gewoon een maand leasen om het uit te testen, is een verleidelijk concept.

Milieu-impact

De omgevingshoek is even aantrekkelijk. In plaats van je oude gadgets in een bureaula te laten rotten, worden ze hergebruikt. "We ondersteunen duurzaamheid en verlengen het gebruik en de levensduur van het product door apparaten elk gemiddeld twee tot vier keer te recirculeren", zegt Draft. "We zijn er trots op dat we meer dan 400.000 apparaten in omloop hebben gebracht."

Hergebruik is altijd beter dan recyclen. U kunt uw gebruikte gadgets natuurlijk verkopen of doorgeven aan een vriend of familielid. Leasen is gewoon een andere manier om hetzelfde te doen.

"Normaal gesproken hebben we de neiging om iets te kopen, het te gebruiken totdat het verouderd is of we iets anders willen en het dan weggooien", vertelde Joe Magnum, oprichter van Adelie Logistics, een bedrijf dat software levert aan verhuurbedrijven. Lifewire via e-mail."Dit eist zijn tol van onze stortplaatsen en de luchtkwaliteit. Door te huren, kan de consument het product een tijdje gebruiken en het vervolgens doorgeven aan iemand anders op een moment dat het hem uitkomt."

Image
Image

Nadelen

Leasen in plaats van kopen heeft zijn nadelen. Een daarvan is dat je niet dat nieuwe-gadget-gevoel krijgt als je de doos voor de eerste keer opent. Een andere is dat als u besluit uw apparaat te kopen, u een gebruikt model krijgt (tenzij u de eerste bent die het huurt).

Met gadgets zijn vermoeide batterijen een punt van zorg. Bij leasen maakt het niet uit. Maar als u ervoor kiest om te kopen, krijgt u mogelijk een apparaat dat veel meer is gebruikt dan een nieuw apparaat.

Ten slotte is huren duurder dan kopen als je van plan bent hetzelfde apparaat een tijdje te houden.

Uiteindelijk zijn gadgetleasediensten heel logisch in bepaalde scenario's. Het is geweldig om nog een optie aan de lijst toe te voegen. En als je een seriële gadget-hond bent, iemand die het nieuwste moet hebben, om er een maand of zo later van af te gaan, dan is leasen veel minder gedoe - en uiteindelijk goedkoper - dan alles kopen en verkopen.

Aanbevolen: