Hoe een MacBook Air op een monitor aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een MacBook Air op een monitor aan te sluiten
Hoe een MacBook Air op een monitor aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Uitgebreide weergave: ga naar Systeemvoorkeuren > Beeldschermen > Opstelling en klik en sleep de weergavepictogrammen.
  • Spiegelschermen: Ga naar Systeemvoorkeuren > Beeldschermen > Opstelling en vink het vakje naast Spiegelschermen. aan
  • Gebruik Apple AirPlay om draadloos verbinding te maken met een compatibele smart-tv of iPad.

Dit artikel beschrijft de basisstappen voor het aansluiten van een MacBook Air op een monitor en hoe je kunt controleren welke kabels je nodig hebt.

Hoe sluit ik MacBook Air aan op een externe monitor?

Het aansluiten van je MacBook Air op een externe monitor is een eenvoudig proces, maar je moet er wel eerst voor zorgen dat je de juiste kabels hebt.

De Thunderbolt 3-poorten (USB-C) op je MacBook Air - of Thunderbolt 4 als je een M1-model hebt - kunnen worden gebruikt voor video-uitvoer. Afhankelijk van het type extern beeldscherm dat u gebruikt, hebt u een van de volgende adapters nodig:

  • USB-C Digital AV Multiport Adapter: Kan worden aangesloten op een HDMI-scherm of HDTV.
  • Thunderbolt/USB-C-kabel: Aansluiten op een USB-C-monitor.
  • VGA Multiport Adapter: Aansluiten op een VGA-scherm of projector.

Als je een ouder MacBook Air-model (2009-2017) hebt, is deze uitgerust met een Mini DisplayPort of Thunderbolt/Thunderbolt 2. In dit geval heb je een ander type adapter nodig dan de degenen die hierboven zijn vermeld. Bekijk de handige poortengids van Apple om erachter te komen welk type adapter je precies nodig hebt.

Hoe gebruik ik een externe monitor met mijn MacBook Air?

Zodra uw MacBook Air is aangesloten op de externe monitor, kunt u deze als volgt instellen:

  1. Klik op het Apple-menu.
  2. Selecteer Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Selecteer Beeldschermen.

    Image
    Image
  4. Als u uw externe beeldscherm niet ziet onder het tabblad Beeld, houdt u de Opties-toets op uw toetsenbord ingedrukt en klikt u op Beeldschermen detecterenin de rechter benedenhoek van het venster ("Verzamel Windows " standaard). Uw MacBook zoekt naar aangesloten beeldschermen.

    Image
    Image
  5. Klik op het tabblad Arrangement om uw weergave-indeling te wijzigen.

    Image
    Image

    Als je in plaats daarvan je schermen wilt spiegelen zodat ze hetzelfde scherm dupliceren, vink dan de Spiegelschermen optie aan in de Arrangementtab.

  6. Klik en sleep de weergavepictogrammen naar de gewenste richting. Er verschijnt een rode omtreklijn rond het scherm dat actief wordt bewogen.
  7. Om te wijzigen welk scherm het hoofdscherm is, klikt en sleept u de witte menubalk tussen schermen.

    Image
    Image

Welke monitor kan ik gebruiken met mijn MacBook Air?

Als je liever draadloos werkt, kun je je MacBook Air op verschillende manieren aansluiten op een draadloze monitor.

Compatibele smart-tv's kunnen via AirPlay op MacBooks worden aangesloten. De installatie is vergelijkbaar met het aansluiten van andere monitoren, alleen moet u een code van uw compatibele smart-tv invoeren om de installatie te voltooien. Ga naar Systeemvoorkeuren > Beeldschermen en zoek naar het AirPlay-scherm onder aan het venster om aan de slag te gaan.

Je kunt je iPad ook als een externe monitor gebruiken als deze de Sidecar-functie ondersteunt en iPadOS 13 of hoger gebruikt. Dit geldt alleen voor modellen met Apple Pencil-ondersteuning:

  • iPad Pro (alle modellen)
  • iPad Air (3e generatie en nieuwer)
  • iPad (6e generatie en nieuwer)
  • iPad mini 5 (en nieuwer)

Bovendien moet je MacBook Air een model van 2018 of nieuwer zijn en macOS Catalina 10.15 of hoger gebruiken. U moet ook op beide apparaten zijn aangemeld bij hetzelfde iCloud-account. Hier vindt u meer informatie over het gebruik van uw iPad als tweede monitor.

Kan ik mijn MacBook Air aansluiten op een pc-monitor?

Zolang je de juiste kabel hebt, kun je je MacBook Air op vrijwel elk extern beeldscherm aansluiten, zelfs monitoren van een oude pc. Deze oudere monitoren hebben meestal een VGA- of DVI-poort, dus zorg ervoor dat je de juiste adapter hebt voor je specifieke MacBook Air.

FAQ

    Hoe sluit ik een MacBook Air aan op een iMac-monitor?

    Om uw oudere iMac in de doelweergavemodus te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat uw iMac macOS High Sierra of ouder heeft en dat uw MacBook Air (geïntroduceerd vóór of in 2019) op macOS Catalina of eerder moet draaien. Gebruik op iMacs van 2011 tot 2014 een Thunderbolt- of Thunderbolt 2-verbindingskabel; gebruik op iMacs van 2009 tot 2010 een Mini DisplayPort om beide apparaten aan te sluiten. Zodra de kabel op zijn plaats zit, drukt u op Command+F2 op uw iMac om de doelweergavemodus te openen.

    Hoe sluit ik meer dan één monitor aan op mijn MacBook Air?

    Als je een MacBook Air met een M1-chip hebt, kun je slechts één extern beeldscherm aansluiten. Sommige MacBook Air-modellen van 2019 en eerder ondersteunen meerdere externe beeldschermen. Als u wilt weten of u dubbele monitoren op uw Mac kunt instellen, zoekt u uw serienummer op het Apple-pictogram > Over deze Mac > voer het serienummer in nummer op Apple's Tech Spec's pagina > en vind details over ondersteunde externe beeldschermen onder Video Support

Aanbevolen: