Hoe te upgraden van Windows 10 naar Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe te upgraden van Windows 10 naar Windows 11
Hoe te upgraden van Windows 10 naar Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Controleer of uw computer aan de vereisten voldoet: Ga naar Start, typ he alth, open PC He alth Check en klik op Nu controleren.
  • Upgrade: Ga naar Start > Windows Update Settings > Check for updates. Selecteer Downloaden en installeren onder Upgrade naar Windows 11.

Dit artikel legt uit hoe u uw Windows 10-apparaat kunt upgraden naar Windows 11.

Hoe te upgraden naar Windows 11

U kunt Windows 11 downloaden en installeren vanuit de Windows Update-app in Windows 10.

Gebruik de Microsoft PC He alth Check-app om te controleren of u uw exemplaar van Windows 10 kunt upgraden naar Windows 11. Typ in het Windows-zoekvak he alth, openPC He alth Check en klik op Check Now onder Introductie van Windows 11.

  1. Klik op Start, typ Windows Update en selecteer vervolgens Windows Update-instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Controleer op updates.

    Image
    Image
  3. Als de Windows 11-update beschikbaar is, Upgrade naar Windows 11 is klaar en is gratis! wordt weergegeven. Selecteer Download en installeer.

    Image
    Image
  4. Lees de softwarelicentievoorwaarden door en selecteer vervolgens Accepteren en installeren.
  5. Start de computer opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd.
  6. Log in op uw Windows-account wanneer het inlogvenster verschijnt.

Windows 11 Minimale systeemvereisten

Als u wilt upgraden naar Windows 11, moet uw computer voldoen aan de minimale systeemvereisten. De Windows 11-vereisten werken iets anders dan eerdere minimale systeemvereisten voor besturingssystemen zoals Windows 10.

Bekijk de systeemvereistenpagina van Microsoft en let goed op functies zoals UEFI, Safe Boot en TPM 2.0. Deze bestaan buiten de normale geheugen-, processor- en grafische vereisten van een Windows-besturingssysteem, die verder vergelijkbaar zijn met Windows 10.

Zelfs als je apparaat aan de minimumvereisten voldoet, ben je niet verplicht om te upgraden. De overstap van Windows 10 naar Windows 11 doet niet veel voor u, tenzij u geïnteresseerd bent in de functies van Windows 11, tenminste totdat de ondersteuning voor Windows 10 wordt stopgezet.

Is Windows 11 gratis?

Als je een consument bent met een legaal verkregen exemplaar van Windows 10 en aan de minimale systeemvereisten voldoet, kun je gratis upgraden naar Windows 11.

Als u geen exemplaar van Windows 10 bezit, zijn Windows 11-licenties beschikbaar voor aankoop.

Wanneer is Windows 11 gestart?

Microsoft heeft Windows 11 op 5 oktober 2021 voor het publiek uitgebracht.

FAQ

    Hoe lang duurt een upgrade naar Windows 11?

    Hoewel de initiële upgrade langer kan duren dan een Windows 10-functie-update, zouden routinematige Windows 11-updates sneller moeten zijn. Updates zijn 40 procent kleiner en vinden op de achtergrond plaats, wat betekent dat gebruikers hun pc kunnen gebruiken en de update voor later kunnen plannen.

    Hoe upgrade ik Windows 8 naar Windows 11?

    U zult hoogstwaarschijnlijk een Windows 11-licentie moeten aanschaffen als uw pc voldoet aan de minimale systeemvereisten om te upgraden naar Windows 11. Als uw pc niet wordt ondersteund, gebruik dan onze handleiding om Windows 8 te upgraden naar Windows 10 om ondersteuning te blijven ontvangen na het einde van de levensduur van Windows 8 in januari 2023.

Aanbevolen: