Een gebarsten telefoonscherm repareren

Inhoudsopgave:

Een gebarsten telefoonscherm repareren
Een gebarsten telefoonscherm repareren
Anonim

Als je smartphone geen beschermhoes heeft, zijn krassen en barsten op het scherm onvermijdelijk. Er is geen tekort aan schermreparatiewerkplaatsen, maar als u weet hoe u een gebarsten telefoonscherm kunt repareren (of op zijn minst kunt verhelpen), kunt u een paar honderd dollar besparen.

De instructies in dit artikel zijn algemeen van toepassing op smartphones van verschillende fabrikanten.

Oorzaken van gebarsten telefoonschermen

Hoe voorzichtig je ook bent, je kunt het scherm van je telefoon op veel manieren per ongeluk beschadigen:

  • Laat het op een hard oppervlak vallen.
  • Op je telefoon zitten als deze in je achterzak zit.
  • Tegen iets botsen terwijl je telefoon in je zak of tas zit.
  • Iets anders dan een stylus gebruiken als stylus.

De beste manier om een gebarsten telefoonscherm te voorkomen, is door een beschermhoes te gebruiken.

Image
Image

Als je telefoon vloeistof lekt, kan dit van de batterij komen. Stop onmiddellijk met het gebruik van je telefoon en stop hem in een plastic zak totdat je hem professioneel kunt laten repareren.

Een gebarsten scherm op een smartphone repareren

U heeft mogelijk verschillende opties om uw gebarsten scherm te repareren, afhankelijk van de ernst van de schade:

  1. Gebruik verpakkingstape. Knip een klein stukje verpakkingstape uit en plak het over de scheuren. Als de schade langs de zijkant van de telefoon zit, gebruik dan een X-Acto-mes om de tape af te snijden.
  2. Gebruik superlijm. Cyanoacrylaatlijm, beter bekend als superlijm, kan kleine scheurtjes dichten. Gebruik zo min mogelijk en veeg de overtollige lijm voorzichtig af met een wattenstaafje of doek.
  3. Als het touchscreen nog steeds werkt, kun je het glas zelf vervangen voor ongeveer $ 10- $ 20. Welke tools je nodig hebt, hangt af van je type telefoon.
  4. Vraag de fabrikant om het te repareren. Als uw telefoon nog onder de garantie v alt, kan de fabrikant uw apparaat gratis vervangen. Zelfs als het is verlopen, kan de fabrikant het voor een prijs repareren. De meeste fabrieksgaranties dekken geen onopzettelijke schade, maar u kunt secundaire garanties kopen die dat wel doen.

    Als je een iPhone hebt, biedt Apple enkele opties om gebarsten schermen op iOS-apparaten te repareren.

  5. Vraag je mobiele provider om het te repareren. Uw mobiele provider biedt mogelijk telefoonreparatieservices met korting aan klanten. Bel de klantenondersteuning of bezoek een plaatselijke winkel voor hulp.
  6. Breng het naar een reparatiewerkplaats. Afhankelijk van het model van uw apparaat, kost het vervangen van het scherm ongeveer $ 50- $ 200. Als de touchscreen-functionaliteit is beschadigd, worden er extra kosten in rekening gebracht.
  7. Ruil je telefoon in. Als je toe bent aan een upgrade, kun je net zo goed je kapotte apparaat inruilen en het geld dat je krijgt gebruiken om een nieuwe te kopen. Websites zoals uSell en Glyde kopen je kapotte telefoon voor ongeveer de helft van de prijs die je ervoor hebt betaald. Er zijn ook sites speciaal voor de verkoop van gebruikte iPhones.

FAQ

    Hoe verberg ik scheuren op mijn telefoonscherm?

    Als je om welke reden dan ook het scherm van je telefoon niet wilt repareren of vervangen nadat het is gebarsten, zijn er manieren om de schade te "verbergen". Het zal niet echt iets repareren, maar het kan de scheuren minder opvallend maken. Breng voorzichtig een kleine hoeveelheid plantaardige olie of andere producten die vaseline bevatten aan om kleine scheurtjes te camoufleren. Dit beschermt echter niet tegen verdere schade.

    Hoe voorkom ik dat scheuren in het scherm van mijn telefoon zich uitbreiden?

    Zolang het glas niet is afgebroken of afbreekt, breng een schermbeschermer aan om zowel te beschermen tegen verdere schade als om de scheuren te vertragen of te voorkomen dat ze erger worden. Of probeer een zeer kleine hoeveelheid heldere nagellak (die cyanoacrylaat bevat), en zorg ervoor dat u het overtollige goed wegveegt en laat drogen, om kleine schermscheurtjes te dichten.

    Hoe kleur ik scheuren op mijn telefoon in?

    Als het glas aan de achterkant van je telefoon barst, is het mogelijk om iets kleurrijks te gebruiken, zoals kleurstof voor levensmiddelen of markeringen, om over de schade te gaan, en veeg het overtollige materiaal vervolgens weg met een papieren handdoek of servet. Houd er rekening mee dat, hoewel de resultaten er misschien interessant uitzien, het de schade niet zal herstellen en het gebroken glas niet minder scherp zal maken. Er is nog steeds een zeer reële kans dat ingekleurde scheuren zich blijven verspreiden, en het kan nog steeds je vingers snijden.

Aanbevolen: