Android-apps sideloaden

Inhoudsopgave:

Android-apps sideloaden
Android-apps sideloaden
Anonim

Wat te weten

  • Download en installeer ABD, waarmee ontwikkelaars gegevens kunnen verzenden tussen een computer en een Android-apparaat.
  • Ga naar Instellingen > Systeem > Over de telefoon. Tik zeven keer op Build Number. Ga naar Opties voor ontwikkelaars en schakel Android-foutopsporing. in
  • Sluit je Android-apparaat aan op je computer en sideload je apps. Waarschuwing: APK's van onbekende bronnen kunnen schadelijke software bevatten.

Sideloading, of het proces waarbij een app vanaf je computer naar je Android-apparaat wordt gestuurd in plaats van deze te downloaden uit de Play Store, is de enige manier om apps op sommige aangepaste Android-apparaten te installeren. Het stelt ontwikkelaars in de eerste plaats in staat om hun apps te testen voordat ze worden gepubliceerd. Daarom heb je Android-ontwikkeltools op je computer nodig om een app te sideloaden. De belangrijkste is de Android Debug Bridge (ADB) van Google.

ADB installeren

ADB wordt door ontwikkelaars gebruikt om gegevens te verzenden tussen een computer en een Android-apparaat. Hiermee kan een ontwikkelaar, of gewoon iemand die aan zijn Android-apparaat wil sleutelen, zijn telefoon bedienen vanaf een computer, bestanden verzenden, apps installeren en zelfs een console op het apparaat draaien met rootrechten.

Google stelt de ADB gratis beschikbaar voor iedereen. Je kunt het rechtstreeks van hen downloaden en op je computer installeren.

Windows

  1. Open uw browser en download de ADB van Google.
  2. Pak het ZIP-bestand uit in een handige map. Dit is de map van waaruit u de ADB uitvoert.
  3. Klik met de rechtermuisknop in de map waar u het archief hebt uitgepakt. Selecteer in het menu dat verschijnt Open hier een opdrachtvenster.
  4. Je bent klaar om foutopsporing op je telefoon in te schakelen, verbinding te maken en ADB uit te voeren. Elke keer dat u de ADB wilt gebruiken, moet u een opdrachtprompt in deze map openen.

Ubuntu/Debian Linux

  1. Open een terminalvenster
  2. Installeer ADB met de Apt-pakketbeheerder.

    $ sudo apt install android-tools-adb

USB-foutopsporing inschakelen

Om ADB te gebruiken, moet je USB-foutopsporing inschakelen op je Android-apparaat. Het is niet zo moeilijk, en het is ingebouwd in de Android-instellingen.

  1. Open de Android Settings app.

  2. Scroll naar beneden en selecteer System.
  3. Scroll weer helemaal naar de onderkant van de lijst en druk op Over de telefoon.
  4. Zoek het Build-nummer. Tik er zeven keer tegen een redelijk regelmatig tempo op. Denk aan muzikale beats. Naarmate je dichter bij zeven komt, waarschuwt je telefoon je dat je op het punt staat de ontwikkelaarsopties in te schakelen.

    Image
    Image
  5. Ga een niveau terug naar de Systeem instellingen. Zoek en tik deze keer op Ontwikkelaarsopties.
  6. Scroll totdat je de kop Debugging ziet. Zoek de Android-foutopsporing-schakelaar en schakel deze in. Als dit apparaat niet zoiets is als een telefoon of tablet die u rechtstreeks op uw computer kunt aansluiten, zet u ook de ADB over netwerk-schakelaar om. Dit is een potentieel beveiligingsrisico, dus schakel foutopsporing via het netwerk alleen in als dat nodig is.

    Image
    Image

Sideload een app

Je bent helemaal klaar om apps te sideloaden. Richt uw aandacht weer op uw computer en maak uw oplaadkabel gereed als u uw apparaat ermee verbindt.

  1. Sluit je apparaat aan op je computer. Als je via een netwerk werkt, zoek dan het IP-adres van je apparaat en zorg ervoor dat het is verbonden.
  2. Open een terminalvenster (of opdrachtprompt) om de ADB uit te voeren. Als u Windows gebruikt, zorg er dan voor dat u zich in de juiste map bevindt. Linux-gebruikers kunnen het overal uitvoeren.
  3. Voer in het terminalvenster uit:

    adb-apparaten

    U zou uw apparaat in de lijst moeten zien staan, maar niet verbonden. Controleer tegelijkertijd het scherm van het apparaat. Er zal een venster zijn waarin u wordt gevraagd om toegang vanaf de computer te autoriseren. Accepteren.

    Image
    Image

    Als u verbinding maakt via het netwerk, ziet u uw apparaat waarschijnlijk niet in de lijst. Voer in plaats daarvan uit:

    adb connect 192.168.1.110

    Vervang het IP-adres van uw apparaat. Hetzelfde autorisatievenster verschijnt nu ook voor u.

  4. Als je nog geen app-APK-bestand hebt om te sideloaden, kun je online gaan en er een vinden. Controleer APKMirror voor een grote bibliotheek met Android APK's. Wees voorzichtig met het installeren van APK's van een onbekende bron, omdat deze schadelijke software kunnen bevatten.

    Image
    Image
  5. Nu je je APK hebt, kun je deze installeren. Gebruik de installatieoptie in ADB gevolgd door het pad naar uw pakket.

    Image
    Image

    adb install /path/to/package.apk

  6. Uw pakket wordt geïnstalleerd en, als alles goed gaat, beschikbaar op het Android-apparaat.

Aanbevolen: