De 10 beste hifi-luidsprekers, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 10 beste hifi-luidsprekers, getest door Lifewire
De 10 beste hifi-luidsprekers, getest door Lifewire
Anonim

Het kiezen van de beste hifi-luidspreker kan een beetje een ontmoedigende taak zijn. Als een van de originele categorieën op het gebied van consumentengeluidsapparaten, willen hifi-luidsprekers u in de eerste plaats één ding geven: ongelooflijk geluid. Maar niet elke set luidsprekers is gelijk gemaakt.

Ten eerste, ben je op zoek naar luidsprekers die passen in een surroundsysteem of tv-opstelling? Hoop je een volledige, rijke respons te krijgen voor je plaat of lossless muziekcollectie? Of ben je een studioproducent die gebalanceerde, professionele monitoren wil? Al deze vragen zijn cruciaal bij het kiezen van uw set luidsprekers.

In dit artikel vindt u een goede spreiding van opties, van de redelijk geprijsde ELAC B6.2s of de indrukwekkend complete Sonos Playbar. Maar er is een heel scala aan opties, dus let goed op de functies: al dan niet aangedreven, stereo of niet, inclusief subwoofer, enz. Lees verder voor een paar van onze favorieten in verschillende budgetten.

Beste algemeen: ELAC Debuut 2.0 B6.2-luidsprekers

Image
Image

Wat consumentgerichte luidsprekers betreft, biedt de Elac Debut 2.0-lijn enkele van de meest waarheidsgetrouwe, meest natuurlijke geluidsfasen voor zijn prijs. En die prijs - slechts ongeveer $ 260 voor een paar 6,5-inch luidsprekers op het moment van schrijven - is echt een indrukwekkende prestatie voor het onderzoek en de constructie die erin is gestoken. De tweeter, een nieuw ontwikkelde 1-inch soft dome die een respons geeft tot een astronomische 35 kHz, en de strak geweven woofer zorgen voor een echt mooie spreiding. En een dekking van 44 Hz tot aan die 35 kHz is voldoende dekking voor de meeste behoeften, hoewel je waarschijnlijk wilt dat een subwoofer de lage tonen afrondt.

De nominale impedantie van 6 ohm betekent dat je, in combinatie met de juiste versterker, ongeveer 120 W RMS-uitgang krijgt. Zelfs de kasten, die intern geschoord zijn om ongewenste resonantie te beperken, geven je een solide basis. Dit alles komt neer op een gelijkmatige sonische respons die goed zal passen in een standaard stereo-opstelling of naast je tv. Kortom, je krijgt niet veel nuance en de luidsprekers zien er een beetje flauw uit, maar al het andere is uitstekend.

Wattage: 120 | Drivergrootte: 6,5-inch woofers, 1-inch tweeters | Frequentierespons: 44Hz–35kHz | Powered: Nee | Draadloze connectiviteit: Nee

Beste ontwerp: Q Acoustics 3030i boekenplankluidsprekerpaar

Image
Image

Q Acoustics is een design-forward merk dat je veel ongelooflijke kracht geeft voor een relatief klein pakket. De 3000-reeks heeft veel onderscheidingen verdiend op het gebied van hifi-audio, en het heeft Q Acoustics ertoe gebracht om uitdrukkingen te gebruiken zoals het leveren van het grootste, meest indrukwekkende geluid dat ooit door een luidspreker is bereikt. Ondanks marketingoverwegingen, is het 3030i-paar een solide set luidsprekers als je het prijskaartje kunt betalen.

In plaats van sommige luidsprekerfabrikanten die proberen de drivers te ondersteunen en de kasten te negeren, leunt Q Acoustics erin met een 7,9 x 12,8 x 13-inch behuizing met stijve punt-tot-punt versteviging die de lage tonen accentueert van het frequentiebereik terwijl het stereobeeld helderder wordt. De werkelijke dekking op papier is slechts ongeveer 46 Hz tot 30 kHz, maar het effectieve gevoel is een echt volle, krachtige basrespons.

En dan is er het uiterlijk: de gebogen randen en de esthetiek uit één stuk van de kast en de witte contouren op de blootgestelde drivers voelen veel meer als een professionele studiomonitor dan als een boekenplankluidspreker. En hoewel $ 400 niet bepaald de meest betaalbare prijs is, is het geen slechte koop als je rekening houdt met de waarde van de geluidskwaliteit.

Wattage: 50 tot 145 | Drivergrootte: 6,5-inch woofers, 0,9-inch tweeters | Frequentierespons: 46Hz–30kHz | Powered: Nee | Draadloze connectiviteit: Nee

Beste studiomonitors: Yamaha HS8 studiomonitor

Image
Image

Wat professionele studio-referentiemonitoren betreft, is de Yamaha HS8 een van de meest gebruikte, meest vertrouwde opties in de game. Maar voordat je de trekker overha alt op een luidsprekerpaar als deze, moet je jezelf afvragen of een studiomonitor is wat je nodig hebt. In tegenstelling tot producten van consumentenkwaliteit of audiofielen, biedt een studiomonitor een zogenaamde "platte respons". Dit betekent dat de luidspreker zelf niets doet om het geluid te vormen - geen basversterking, geen ingebouwde signaalverwerking, enz. In deze facetten doet de HS8 het opmerkelijk goed.

Qua constructie hebben deze luidsprekers een 8-inch conus (belangrijk voor een krachtige basweergave) en een 1-inch dome-tweeter die mooi is afgesteld om het hogere einde te regelen. Dit zijn ook actieve luidsprekers, wat betekent dat je geen speciale versterker nodig hebt. Daarmee bieden ze in totaal ongeveer 120W, met een frequentierespons van 38Hz tot 30kHz. De kast is gemaakt van een stijve, frequentie-afwijzende MDF, wat zorgt voor een afgestemd, naar voren gericht, gefocust geluid.

Er zijn ook een aantal bedieningselementen voor kamerfocus en hoge frequentieverzachting aan de achterkant om je luidspreker af te stemmen op je ruimte. Met ongeveer $ 350 voor elke luidspreker ($ 700 voor het paar), zijn ze redelijk duur, maar voor de beproefde geschiedenis en de indrukwekkende prestaties van de HS8 kun je echt niet fout gaan.

Wattage: 120 | Drivergrootte: 8-inch woofers, 1-inch tweeters | Frequentierespons: 38Hz–30kHz | Powered: Ja | Draadloze connectiviteit: Nee

Beste betaalbare boekenplankluidsprekers: Edifier R1280T aangedreven boekenplankluidsprekers

Image
Image

Goedkope luidsprekers betekenen niet dat je kwaliteit moet opofferen. Als je op zoek bent naar eersteklas geluid voor een budgetvriendelijke prijs, bekijk dan de Edifier R1280T Powered Bookshelf Speakers. Ze produceren een helder en gebalanceerd geluid dat ideaal is voor uw huis, en ze hebben zelfs ingebouwde versterkers, waardoor u geen extra apparatuur hoeft aan te schaffen en een eenvoudig set-upproces mogelijk maakt. De R1280T is ook een stijlvolle set boekenplankluidsprekers, met een walnoot en matzwart ontwerp.

Elke luidspreker heeft een zijden dome-tweeter van 13 millimeter, een 4-inch basdriver met volledig bereik, een totaal uitgangsvermogen van 21 W en een frequentiebereik tussen 75 Hz en 18 kHz. Je hebt ook twee aux-ingangen, waardoor je gemakkelijk twee apparaten tegelijk kunt aansluiten, zoals een koptelefoon. Er wordt ook een afstandsbediening meegeleverd.

Hoewel je niet hetzelfde geluid mag verwachten als van een duurdere luidspreker, vooral als het op bas aankomt, levert de R1280T nog steeds een sterke prestatie. Ze kunnen je vrienden laten denken dat je meer voor je speakers hebt betaald dan je in werkelijkheid hebt gedaan.

Wattage: 21W per kanaal | Drivergrootte: 4-inch woofers, 0,5-inch tweeters | Frequentierespons: 75Hz–18kHz | Powered: Ja | Draadloze connectiviteit: Nee

"Toen we deze uit de doos haalden en ze aan een smartphone en aux-kabel sloten, waren we verrast hoe vol en substantieel de geluidskwaliteit was. " - Jason Schneider, Product Tester

Beste betaalbare torenluidspreker: Polk Audio T50

Image
Image

Er zijn een paar dingen die opvallen als belangrijkste kenmerken voor Polk's T-serie luidsprekers. Ten eerste is het de klassieke "Dynamic Response" die Polk jarenlang heeft geperfectioneerd in zijn professionele geluidslijn. Dan is er de stijve, frequentie-verstikkende MDF die is gebruikt om de behuizingen te bouwen, wat je een solide constructie geeft terwijl je al het geluid naar de drivers duwt (geen rare resonantie hier).

De T50-torenluidspreker is een geweldige optie als je de ruimte hebt, omdat hij wordt geleverd met drie 6,5-inch woofers - één voor het grootste deel van het spectrum, met twee bedoeld om het basuiteinde te ondersteunen. Er is ook een 1-inch tweeter voor een beetje sprankeling. Dit maakt deze torenluidsprekers ideaal voor tv en films, vooral wanneer ze in een stereopaar worden samengevoegd.

Je krijgt een dekking van 38 Hz tot 24 kHz, genoeg aan beide kanten om rommelende lage en heldere hoge tonen te ondersteunen. Hoewel de bediening voor elke luidspreker is ingesteld op ongeveer 100 W in totaal, kan het zo hard duwen aan de randen wat ruwheid opleveren. Maar voor slechts ongeveer $ 150 is dit een geweldige manier om een thuisbioscoopsysteem te starten.

Wattage: 100 | Drivergrootte: drie 6,5-inch woofers, 1-inch tweeters | Frequentierespons: 38Hz–24kHz | Powered: Nee | Draadloze connectiviteit: Nee

"Het is echt cool dat de T50 zo'n neutrale geluidssignatuur heeft, omdat je meestal op studiomonitors moet jagen om iets met zo plat geluid te krijgen. " - Emily Ramirez, Product Tester

Beste wandluidspreker: Polk Audio RC85i 2-weg premium 8-inch wandluidspreker

Image
Image

Als de ruimte beperkt is en je de mogelijkheid hebt om iets meer permanents op te zetten, kunnen inbouwluidsprekers een geweldige oplossing zijn. De Polk RC85i-luidsprekers zijn een solide middenwegoptie, of u nu iets zoekt in uw woonkamer of op de veranda (ze zijn vochtvriendelijk).

De 8-inch drivers leveren veel vermogen over het dynamische spectrum, wat belangrijk is omdat je normaal gesproken geen inbouwluidsprekers koppelt aan speciale subwoofers. De grillafdekking is omgeven door een mooie rubberen afdichting, die twee dingen biedt: een fatsoenlijke geluidsrespons die niet wordt overgedragen op de massieve muur, en een behoorlijke bescherming tegen vocht. Je kunt zelfs deze aluminium roosters nemen en ze schilderen zodat ze passen bij je specifieke kleurenschema.

Omdat de luidsprekers zijn ontworpen met de beproefde audioverwerking van Polk, passen ze bij alle andere Polk-luidsprekers in uw systeem. Dit maakt ze een goede keuze voor surround sound-units of een audiosysteem voor het hele huis.

Wattage: 100 | Drivergrootte: 8-inch woofers, 1-inch tweeters | Frequentierespons: 50Hz–20kHz | Powered: Nee | Draadloze connectiviteit: Nee

Beste draadloze systeem: KEF LSX draadloos muzieksysteem

Image
Image

Terwijl Sonos en Bose hun plek hebben verdiend op de consumentvriendelijke draadloze markt, is KEF een merk dat minder wordt besproken. Dat komt deels omdat ze zich primair richten op de audiofiele ruimte. Het LSX-systeem hier kost nogal wat ($ 1. 250 op het moment van schrijven,), dus als je deze aankoop overweegt, moet je ervoor zorgen dat het de hit op je portemonnee rechtvaardigt.

De naam van het spel met dit systeem is opties. U kunt de luidspreker aansluiten via Wi-Fi of Ethernet voor een stabiele verbinding en naadloze integratie met uw in-home geluidssysteem. Of u kunt kiezen voor de Bluetooth-connectiviteit voor een meer point-to-point manier om muziek af te spelen. Dankzij de Wi-Fi-connectiviteit kunt u uw verliesvrije audiobestanden verzenden, wat een stuk beter is dan de op compressie gebaseerde artefacten die inherent zijn aan Bluetooth-compressie.

De geluidskwaliteit is hier ook indrukwekkend, ook al zijn de stuurprogramma's slechts 4 inch. KEF noemt deze luidsprekerconussen "Unit-Q" -drivers, waarvan het zegt dat ze 160 graden geluidsdekking bieden. In combinatie met het koellichaam op de behuizingen, kun je deze luidsprekers behoorlijk hard duwen en een behoorlijk volume en volheid in je ruimte krijgen. De look is ook behoorlijk naar voren gericht en uniek, en er zijn zelfs drie kleuropties.

Wattage: 70 | Drivergrootte: 4,5-inch woofers, 0,75-inch tweeter | Frequentierespons: 49Hz–47kHz | Powered: Ja | Draadloze connectiviteit: Ja

Beste draadloze budgetsysteem: Edifier R1700BT Bluetooth boekenplankluidsprekers

Image
Image

Als je op zoek bent naar een paar draadloze luidsprekers, maar geen geld wilt uitgeven aan Sonos- of KEF-niveaus, dan is Edifier hier met zijn R1700BT-luidsprekers. Deze luidsprekers zijn op dezelfde manier ontworpen als de 1280's die geen draadloze connectiviteit hebben en brengen de Bluetooth-optie naar een kleine, solide set boekenplankluidsprekers.

Hoewel de frequentierespons van 60 Hz tot 20 kHz niet bepaald de meest indrukwekkende is, zorgen het achterovergeklapte ontwerp en de solide behuizingen van de luidsprekers voor een behoorlijke hoeveelheid volheid. Dit is indrukwekkend aangezien de conussen van de hoofdluidspreker slechts 4 inch zijn, een formaat dat meestal resulteert in een dunner, minder krachtig geluid.

Er zijn een paar verbindingsopties, waaronder een 3,5 mm aux-ingang en de hierboven genoemde Bluetooth-connectiviteit. Deze actieve luidsprekers dienen als een geweldige opstelling voor uw kantoor, rechtstreeks aangesloten op uw computer, of geweldig om snel draadloos aan te sluiten en wat deuntjes te spelen op een feestje. Het beste gedeelte? Met minder dan $ 200 is de prijs geweldig voor degenen die niet zo veeleisend zijn.

Wattage: 15W per kanaal | Drivergrootte: 4-inch woofers, 0,75-inch tweeter | Frequentierespons: 69Hz–20kHz | Powered: Ja | Draadloze connectiviteit: Ja

"Edifier vliegt een beetje onder de radar in zowel prijs- als merkherkenning, maar gebruikt dat in zijn voordeel door de luisteraar direct uit de doos te imponeren. " - Jason Schneider, Product Tester

Beste soundbar: Klipsch Cinema 600 Soundbar 3.1

Image
Image

Omdat een soundbar vaak een rij kleinere drivers heeft die geluid produceren, heb je de neiging om spectrum te krijgen dat een beetje ontbreekt in de bas. Daarom kun je, wanneer je op zoek bent naar een soundbar, specifiek voor gebruik in een filmkamer, het beste voor een soundbar gaan die wordt geleverd met een subwoofer. De Klipsch Cinema 600 is ontworpen om episch geluid te produceren in een kleine behuizing.

Er zijn vier composiet, mid-focused woofers en twee hangende tweeters ingebouwd in het systeem, evenals enkele poorten aan de voorkant voor een beter geluidsbeeld. De aparte speciale subwoofer wordt geleverd met een enorme, naar beneden gerichte 10-inch luidspreker om de onderkant te ondersteunen. Doordat de soundbar een HDMI ARC ingang heeft, bedien je met één afstandsbediening je hele systeem.

De behuizing is gemaakt van zwart geverfd composiethout, wat zorgt voor een stijlvolle en toch premium look - perfect als middelpunt van je mediaruimte of entertainmentopstelling. En omdat het hele pakket minder dan $ 400 kost, met een merknaam om de kwaliteit te ondersteunen, is de Cinema 600 echt een solide gok als je op zoek bent naar een soundbar-en-sub-combo.

Wattage: Niet gespecificeerd | Drivergrootte: 3 woofers, 2 tweeters | Frequentierespons: Niet gespecificeerd | Powered: Ja | Draadloze connectiviteit: Nee

Beste Sonos: Sonos Playbar

Image
Image

Sonos is een naam die je waarschijnlijk al eerder hebt gehoord als je een artikel als dit leest. Hoewel het merk vooral bekend staat om op wifi gebaseerde luidsprekers met kleinere footprints, is de Sonos Playbar het originele vlaggenschip voor soundbars. Een soundbar is belangrijk voor wie thuisaudio nodig heeft, omdat hij zowel in een entertainmentcontext als in een pure audiocontext goed werkt. De Playbar brengt vrijwel alle dingen die je zou willen in een Sonos-speaker en alles wat je zou willen in een soundbar.

Er zijn negen onafhankelijk aangedreven luidsprekerconussen in de grote behuizing, die zowel fysiek als in de frequentierespons veel dekking bieden. Dit zorgt voor een heel mooie geluidslaag die goed zal werken in een thuisfilmopstelling.

Er is ook veel digitale signaalverwerking aan boord en zelfs een functie voor het afstemmen van de kamer met behulp van de Sonos-app. Natuurlijk is draadloze connectiviteit de andere belangrijke factor hier. De Playbar communiceert met je apparaten en andere Sonos-speakers door verbinding te maken met je wifi-netwerk. Je kunt vervolgens Apple AirPlay of spraakopdrachten via de Sonos-app gebruiken om alles te bedienen. Het heeft enkele nadelen, namelijk de prijs en het enorm omvangrijke formaat, maar wat soundbars betreft, je krijgt echt niet veel meer in een speciale eenheid dan dit.

Wattage: Niet gespecificeerd | Drivergrootte: 9 stuurprogramma's | Frequentierespons: Niet gespecificeerd | Powered: Ja | Draadloze connectiviteit: Ja

"Indien geactiveerd via de app, verlaagt de nachtmodus het algehele volume van de luidspreker voor geweervuur en explosies, terwijl het volume actief en intelligent wordt verhoogd tijdens stillere momenten op het scherm. " - Jason Schneider, producttester

Uiteindelijk spelen veel factoren een rol bij het kiezen van je luidsprekeropstelling. Onze beste algemene keuze, de Elac Debut 2.0 (bekijk bij Amazon), is geweldig voor diegenen die een versterker hebben en geweldige boekenplank- of surroundluidsprekers willen voor een fatsoenlijke prijs.

Als je bereid bent wat meer geld uit te geven, biedt de Q Acoustics 3030i (bekijk bij Amazon) geluid van het volgende niveau, een ongelooflijk ontwerp en een mooie bouwkwaliteit. Dan zijn er de soundbars en powered speakers op de lijst, die voor hun eigen waarde zorgen. De Sonos Playbar (bekijken bij Amazon) biedt bijvoorbeeld de meeste draadloze functionaliteit.

Uiteindelijk zal uw kilometerstand variëren, afhankelijk van uw systeem, maar bijna elke luidspreker op deze lijst zal voor de juiste situatie werken.

Over onze vertrouwde experts

Jason Schneider schrijft al bijna 10 jaar voor technologie- en mediabedrijven. Hij is ook een huidige en vroegere bijdragende schrijver aan Greatist en Thrillist.

Emily Ramirez is een technisch schrijver die gamedesign heeft gestudeerd aan het MIT en nu allerlei consumententechnologie beoordeelt, van VR-headsets tot torenluidsprekers.

Waar u op moet letten bij het kopen van hifi-luidsprekers

Ontwerp

Hifi-luidsprekers kunnen in een paar verschillende uitvoeringen worden geleverd. De meeste zijn boekenplankluidsprekers. Ze zijn meestal een paar luidsprekers van bescheiden afmetingen (klein genoeg om op een boekenplank of bureau te passen), en hebben vaak een zichtbare woofer en tweeter, hoewel sommige een gaas- of stoffen bekleding hebben om stof weg te houden. Sommige luidsprekers hebben mogelijk ingebouwde versterkers, voor andere moet u verbinding maken met een AV-receiver. Een paar interessante ontwerpen zijn onder meer muurluidsprekers waarmee je het grootste deel van het apparaat in een muurbevestiging kunt verbergen, evenals soundbars die onder je tv-console leven.

Audiokwaliteit

Een breed frequentiebereik van laag naar hoog is een belangrijk aspect van hifi-luidsprekers. Als je de neiging hebt om naar bassier-muziek te luisteren, wil je waarschijnlijk een paar luidsprekers met een goede respons aan de onderkant, terwijl als je muziek op zijn schoonst wilt (een vlakke frequentierespons), je een paar studiomonitors wilt. Andere factoren die van invloed zijn op de audiokwaliteit zijn onder meer het aantal woofers en tweeters, of er een ingebouwde versterker is of niet, en of er wordt afgespeeld via een bedrade uitgang of Bluetooth.

Compatibiliteit

Sommige luidsprekers hebben stroom, wat betekent dat ze kunnen functioneren als zelfstandige apparaten en rechtstreeks op uw tv kunnen worden aangesloten zonder dat ze via een AV-ontvanger hoeven te gaan. Andere zijn passief en moeten worden aangesloten op een versterker en AV-ontvanger. Andere extra functies zijn onder meer Ethernet- en Wi-Fi-connectiviteit en Bluetooth, zodat u kunt afspelen vanaf uw telefoon of andere apparaten.

FAQ

    Heeft de afstand van uw luidsprekers tot de audiobron invloed op de geluidskwaliteit?

    Ja, hoewel het niet altijd mogelijk is, wil je voor de beste geluidskwaliteit de lengte van de kabel die je luidsprekers aan je ontvanger vastmaakt zo kort mogelijk houden. Hoewel je geluidskwaliteit niet erg zal lijden, tenzij ze 25 voet of meer van je ontvanger verwijderd zijn. Voor alle bedrade luidsprekers moet u een 14-gauge kabel gebruiken en eventueel een 12-gauge kabel voor alle luidsprekers die verder dan 7 meter van de ontvanger uitsteken.

    Waar moet je je speakers plaatsen?

    Dit kan een beetje anders zijn, afhankelijk van of je een stereo-, 5.1-, 7.1- of 9.1-opstelling gebruikt. Er zijn echter een aantal altijd groene regels die u moet volgen, ongeacht het aantal luidsprekers dat u gebruikt. Dit hangt natuurlijk af van de indeling van uw kamer, maar u moet proberen uw luidsprekers op gelijke afstand van elkaar te plaatsen met surround-luidsprekers in de hoeken rond uw luistergebied. Je moet ook proberen je luidsprekers vrij te houden van obstakels en als je ze veilig aan een muur kunt bevestigen, nog beter.

    Hoeveel subwoofers heb je nodig?

    Dit hangt allemaal af van de grootte van je kamer, meer subwoofers geven je een betere baskwaliteit en bieden je een flexibelere plaatsing bij het zoeken naar de beste plek voor optimale geluidskwaliteit. Het kan echter overdreven zijn om meer dan één subwoofer in een kleine luisterruimte te hebben. Sommige enkele luidsprekers bieden ook voldoende bas als zelfstandige opties, zodat een extra woofer niet nodig is.

Aanbevolen: