De 7 beste Chromebooks, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 7 beste Chromebooks, getest door Lifewire
De 7 beste Chromebooks, getest door Lifewire
Anonim

Als je een goedkope en veelzijdige machine nodig hebt voor routinetaken zoals e-mail checken, media streamen of schoolwerk doen, kan een Chromebook de perfecte laptop voor je zijn.

De Google Pixelbook Go is voor de meeste mensen een uitstekende keuze en is krachtig en briljant ontworpen, zij het tegen een relatief hoge prijs. De Lenovo Duet Chromebook 2 is een goed budget alternatief.

Chromebooks zijn betaalbaar, draagbaar en draaien op een versie van Google's Chrome-browser in plaats van op Microsoft's Windows of Apple's macOS. Dat betekent dat je toegang hebt tot bijna alles wat je nodig hebt dat webgebaseerd is, zolang je maar een stabiele wifi-verbinding en een Google-account hebt.

Hoewel je geen software zoals Photoshop of Microsoft Word kunt installeren, biedt Chrome gratis alternatieven voor veel populaire software. Het zijn beperkte maar veelzijdige apparaten die het overwegen waard zijn als u een beperkt budget heeft, en we hebben een volledige gids voor Wat is een Chromebook? als je het nog steeds niet zeker weet.

Dit zijn onze topkeuzes voor de beste Chromebooks.

Beste algemeen: Google Pixelbook Go

Image
Image

Aangezien Google verantwoordelijk is voor het maken van Chrome OS, is het logisch dat hun eigen apparaten het beste zijn voor deze lichtgewicht laptops. De Pixelbook Go verslaat in de meeste opzichten gemakkelijk de concurrentie, met een krachtige processor, veel RAM en een 13,3-inch scherm met hoge resolutie en een beter dan gemiddelde webcam.

Het enige voorbehoud is de prijs, die meer in lijn is met op Windows gebaseerde laptops. Hoewel een vergelijkbaar geprijsde laptop misschien een betere deal lijkt, blijven Chromebooks snel en responsief vanwege het lichtgewicht besturingssysteem. De betere bouwkwaliteit betekent ook dat de Pixelbook Go langer meegaat dan andere Chromebooks met goedkopere ontwerpen.

Over het algemeen is de Pixelbook Go een meer capabele gadget dan je normaal gesproken zou verwachten van een Chromebook. Als u op zoek bent naar de beste Chromebook die er is, dan is dit hem.

CPU: Intel Core i7 | RAM: 16GB | Opslag: 256GB | Weergavegrootte: 13,3 inch | Gewicht: 2,93 lb.

"Ik heb de PixelBook Go 40 uur getest en heb genoten van bijna alles over het gebruik ervan, vooral de slanke maar duurzame constructie. Hoewel deze Chromebook slechts ongeveer 0,5 inch dik is, vertoonde hij geen tekenen van buiging toen ik hem pakte aan de randen. De ribbels aan de onderkant van het apparaat hebben ook geholpen om te voorkomen dat het apparaat wegglijdt terwijl ik aan het werk ben. Hoewel het niet veel opslagruimte heeft, blinkt deze Chromebook uit op andere gebieden in vergelijking met de meeste concurrenten. Hij wordt geleverd met degelijke luidsprekers, een eersteklas toetsenbord waarop u gemakkelijk typt en een indrukwekkende batterijduur. Hoewel Google 12 uur batterijduur voorspelt, haalde ik gemakkelijk 13 uur." - Jonno Hill, Product Tester

Image
Image

Beste budget: Lenovo Chromebook Duet

Image
Image

De Lenovo Chromebook Duet is een van de aantrekkelijkere laptop/tablet-hybriden in een betaalbare prijsklasse. Het combineert de flexibiliteit van een 2-in-1-apparaat met een helder en mooi touchscreen van 1920 x 1200 pixels en een hoogwaardig ontwerp.

Over het algemeen is de Duet niet zo krachtig, met slechts 4 GB RAM en een MediaTek Helio P60T-processor, maar dat is genoeg voor de browsergebaseerde applicaties die Chrome OS ondersteunt. Voor een portemonneevriendelijke prijs krijg je ook een redelijke 128 GB SSD-opslag (Solid State Drive), wat meer opslagruimte is dan de meeste Chromebooks bieden.

CPU: MediaTek Helio P60T | RAM: 4GB | Opslag: 128GB | Weergavegrootte: 10,1 inch | Gewicht: 2,0 lb.

"Ik heb de Lenovo Chromebook Duet 20 uur op de proef gesteld en vond de constructie goed gemaakt en behoorlijk solide. Zoals de meeste apparaten in de categorie met twee laptops en tablets, wordt de Duet geleverd met een beschermende magnetische hoes dat doet ook dienst als standaard. De magnetische hoes is erg sterk en vertoonde geen tekenen van wegglijden toen ik hem gebruikte om het 10-inch scherm te ondersteunen, dat verrassend helder is en geweldig voor de productiviteit. De Duet is echter in de steek gelaten door zijn afneembare toetsenbord, dat ik krap vond en moeilijk te typen was en een vervelende neiging heeft tot storing wanneer het gedeeltelijk wordt losgekoppeld van de rest van het apparaat, aangezien de Duet meer een tablet is met een optioneel toetsenbord dan een echte laptop/tablet hybride, het heeft een uitstekende waarde - en het gebrekkige afneembare toetsenbord is niet per se een dealbreaker." -Andy Zahn, producttester

Image
Image

Beste waarde: Lenovo Flex 5 Chromebook

Image
Image

De Lenovo Flex 5 Chromebook biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het high-definition 13,3-inch scherm heeft dunnere randen (randen rond het scherm) dan je vaak aantreft op budgetvriendelijke laptops, en de naar voren gerichte luidsprekers bieden verrassend goede audio. Het heeft slechts 4 GB RAM, wat niet veel geheugen is, maar het is niet zo'n groot probleem in een betaalbaar apparaat met Chrome OS. Evenzo is de 128 GB SSD voldoende voor een voornamelijk webgebaseerd computersysteem dat niet veel interne opslag nodig heeft.

Het 2-in-1-systeem van de Flex 5 biedt veel flexibiliteit, waardoor het van een laptop naar tablet-modus kan veranderen. Deze veelzijdigheid is vooral handig als u de compatibele digitale pen van Lenovo koopt (helaas apart verkrijgbaar). Deze Chromebook biedt ook een ruime keuze aan poorten, met USB-C- en USB 3.2 Gen 1-poorten en een microSD-lezer. Lenovo schat dat de batterij tot 10 uur meegaat, wat niet de langste is, maar zeker genoeg om de dag door te komen.

CPU: Intel Core i3 | RAM: 4GB | Opslag: 128GB | Weergavegrootte: 13,3 inch | Gewicht: 2,97 lb.

Beste ontwerp: Asus Chromebook Flip C434

Image
Image

De Asus Chromebook Flip C434 is een stijlvol, goed afgerond apparaat met voldoende flexibiliteit voor dagelijks gebruik. Het biedt 8 GB RAM en 128 GB opslagruimte, wat voldoende zou moeten zijn voor dagelijkse taken zoals surfen op het web, en is perfect geschikt voor een Chromebook. Het meest opvallende kenmerk is het flexibele 360-graden scharnier, waarmee u het kunt bedienen in laptopmodus, als tablet, onder een hoek met het toetsenbord eronder, of in een tented oriëntatie.

De volledig aluminium constructie heeft een premium gevoel dat zowel duurzaam als lichtgewicht is. Het 14-inch scherm met hoge resolutie is helder, heeft dunne randen en reageert op aanraking. Een klein nadeel van het ontwerp is dat de luidsprekers naar de onderkant zijn gericht, wat niet ideaal is voor de geluidskwaliteit. Het responsieve toetsenbord, het omvangrijke trackpad en de fatsoenlijke batterijduur van 10 uur maken het echter een uitstekende machine om werk gedaan te krijgen.

CPU: Intel Core i5 | RAM: 8GB | Opslag:128GB | Weergavegrootte: 14 inch | Gewicht: 3,19 lb.

Beste 2-in-1: Samsung Galaxy Chromebook 2

Image
Image

Met de indrukwekkende bouwkwaliteit en een gelikte gebruikerservaring is de Samsung Galaxy Chromebook 2 een aantrekkelijk, door Chrome OS aangedreven budget alternatief voor duurdere Windows- en Mac-apparaten. De 2-in-1-functionaliteit is goed gedaan, met een solide scharnier waarmee u gemakkelijk kunt schakelen tussen tablet- en laptopmodus.

De Galaxy Chromebook 2 wordt aangedreven door een bescheiden 4 GB RAM en een Intel Celeron CPU5205U-processor. Hoewel deze specificaties geen prijzen winnen voor rekenkracht, is het een uitstekende keuze voor een 2-in-1 Chromebook.

CPU: Intel Celeron 5205U | RAM: 4GB | Opslag: 64GB | Schermgrootte: 13,3 inch | Gewicht: 2,71 lb.

"De Samsung Galaxy Chromebook 2 is budgetvriendelijk en flexibel. Het heeft een bijzonder uitstekend toetsenbord, dat zeer comfortabel aanvoelde tijdens mijn 20 uur testen. Ik vond ook dat het touchpad ruim was en het touchscreen responsief in tabletmodus. Het 13,3-inch scherm met een resolutie van 1920x1080 was ook erg duidelijk. Het maakt gebruik van Quantum dot display (QLED)-technologie, wat betekent dat het diepe zwarttinten, heldere kleuren en scherpe details levert. Hoewel Chromebooks niet bekend staan om hun geweldige luidsprekers, Ik merkte dat de Galaxy Chromebook 2 hoge volumes en een goede geluidskwaliteit produceert, wat een bonus is voor het streamen van muziek of films. Mijn tests bevestigden ook de bewering van Samsung van 13 uur batterijduur, wat meer dan genoeg is voor een normale werkdag. " - Andy Zahn, producttester

Image
Image

Beste uitgave: Samsung Galaxy Chromebook

Image
Image

De Samsung Galaxy Chromebook is een scherp ontworpen 2-in-1-apparaat met toeters en bellen die veel Chromebooks niet bieden. De eerste is een briljante 4K-resolutie actieve matrix organische light-emitting diode (AMOLED) 2-in-1 scherm dat echt behoorlijk verbluffend is. De ingebouwde S Pen (de digitale pen van Samsung) heeft een handige rustplaats als je hem niet gebruikt om te schetsen of aantekeningen te maken, en de vingerafdruklezer zorgt voor extra veiligheid en snelle toegang tot je computer. Hij is ook ongelooflijk dun (0,39 inch) en lichtgewicht (2,2 pond), waardoor hij extreem draagbaar is.

Met 8 GB RAM en een Intel Core i5-processor is de Galaxy Chromebook krachtiger dan veel Chromebooks, en de 256 GB SSD biedt voldoende opslagruimte voor een dergelijk apparaat. Er zijn echter een paar nadelen, en de belangrijkste is de hoge prijs. Het heeft ook teleurstellende luidsprekers en een lage batterijduur van acht uur. Het is echter een van de beste Chromebooks vanwege de extra functies en kracht.

CPU: Intel Core i5 | RAM: 8GB | Opslag: 256GB | Weergavegrootte: 13,3 inch | Gewicht: 2,29 lb.

Beste voor studenten: HP Chromebook 14

Image
Image

Hoewel 2-in-1-laptops geweldig zijn om tussen werkmodi te schakelen, is een meer traditioneel laptopontwerp vaak stabieler en praktischer, vooral voor studenten die voornamelijk papers moeten schrijven en online lessen moeten volgen. De HP Chromebook 14 is ideaal voor studenten met een beperkt budget. Het is goedkoop en functioneel, maar ook licht en draagbaar. Het heeft niet veel kracht: slechts 4 GB RAM en een absoluut kleine 32 GB SSD. Het 14-inch scherm heeft echter een geweldig formaat voor schrijven en productiviteit.

De HP Chromebook 14 heeft ook een groot aantal poorten, zodat u tal van externe accessoires zoals USB-drives, muizen of toetsenborden kunt aansluiten. Het voelt een beetje goedkoop aan en is in veel opzichten zeker een "absoluut minimum" soort apparaat, maar het is de perfecte laptop voor studenten die krap bij kas zitten.

CPU: AMD A4-9120C | RAM: 4GB | Opslag: 32GB | Weergavegrootte: 14 inch | Gewicht: 3,4 lb.

De Google Pixelbook Go (bekijken bij Amazon) is over het algemeen de beste keuze voor een Chromebook omdat het een geweldige mix van prestaties, waarde en kwaliteit biedt. Het is strak ontworpen en licht van gewicht en biedt een webcam van hoge kwaliteit, iets wat zelden wordt aangetroffen in laptops. U krijgt ook een uitstekende batterijduur, wat een belangrijk verkoopargument is van Chromebooks in het algemeen. De Lenovo Duet Chromebook 2 (bekijk bij Amazon) is een goed alternatief als je wat geld wilt besparen. Ondanks de lage kosten is het een opmerkelijk goed gemaakte laptop.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een Chromebook

RAM

De hoeveelheid Random Access Memory (RAM) die je hebt, bepa alt in wezen hoeveel je tegelijk op je computer kunt doen. Op Windows- of macOS-laptops is het belangrijk om veel RAM-geheugen te hebben voor verschillende veeleisende taken. In Chrome OS kun je echter wegkomen met slechts een fractie van het RAM-geheugen dat je nodig hebt in een meer traditionele laptop. Een minimum van 4 GB is prima, hoewel het nooit erg is om meer te hebben.

Opslag

Een voordeel van het kiezen van een Chromebook is de meegeleverde 100 GB Google Drive-opslag. Omdat u echter niet altijd met internet verbonden bent tijdens het gebruik, is het belangrijk om wat opslagruimte aan boord te hebben. De meeste Chromebooks hebben minimaal 64 GB opslagruimte, wat voldoende is aangezien er niet veel behoefte is om grote hoeveelheden data op deze laptops op te slaan. Veel Chromebooks bieden slechts 128 GB of 256 GB opslagcapaciteit.

2-in-1 ontwerp

Veel Chromebooks hebben een 2-in-1-ontwerp om van een laptop naar een tablet te transformeren. Het kan een handige truc zijn, hoewel het primaire gebruik van deze apparaten in hun laptopformaat is. De optie om een Chromebook als tablet te gebruiken, biedt een geweldige manier om te genieten van compatibele Android-apps, te tekenen of e-books te lezen.

Image
Image

FAQ

    Kan een Chromebook Android-apps gebruiken?

    Omdat Google zowel achter het Chrome OS- als het Android-besturingssysteem zit, is er enige cross-over tussen de twee. Veel Chromebooks hebben toegang tot de Google Play Store. Sommige kunnen dat echter niet, en de app-compatibiliteit is vaak beperkt.

    Kunnen Chromebooks games spelen?

    Chromebooks zijn zo ongeveer het laatste apparaat waarop je games zou spelen, afgezien van de games die je in een webbrowser kunt spelen. Als je high-end games op je Chromebook wilt spelen, is een mogelijke oplossing om ze vanaf een gaming-pc te streamen via de Steam Link-app.

    Waarom hebben Chromebooks geen speciale grafische kaarten?

    Je vindt grafische kaarten (ook bekend als GPU's) in veel high-end desktops en laptops. Hiermee kun je grafisch intensieve videogames spelen en energie-intensieve taken uitvoeren, zoals het bewerken van video's. Chromebooks doen die dingen echter niet, dus ze hebben niet zulke dure hardware nodig.

Over onze vertrouwde experts

Andy Zahn schrijft sinds 2019 voor Lifewire en behandelt een breed scala aan producten, waaronder laptops en Chromebooks. Als een fervent buitenmens was hij een fan van de extra draagbaarheid van verschillende apparaten in deze verzameling.

Jonno Hill is een schrijver die verslag doet van technologie zoals computers, spelapparatuur en camera's voor Lifewire en publicaties zoals AskMen.com en PCMag.com.

Aanbevolen: