De 8 beste laptoptassen van 2022, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 8 beste laptoptassen van 2022, getest door Lifewire
De 8 beste laptoptassen van 2022, getest door Lifewire
Anonim

Als je met je laptop van huis, kantoor of school gaat, heb je een tas nodig waarin je deze en andere persoonlijke spullen veilig kunt vervoeren. En er zijn talloze tasopties beschikbaar voor alle maten en levensstijlvoorkeuren.

De beste laptoptas is er een die comfortabel en duurzaam is en voldoende opslagruimte biedt voor al je apparaten en dagelijkse behoeften. De meeste hebben verschillende vakken, zodat u een laptop en een notebook, accu, pennen, waterflessen en kabels kunt opbergen. Voor wie veel reist, zijn er ook rollende laptoptassen. Voor de meeste mensen is de Incase ICON-rugzak een geweldige keuze. Het is duurzaam, heeft comfortabele riemen en veel vakken voor het opbergen van je benodigdheden.

Onze experts hebben producten van Incase, Solo en meer getest om de beste laptoptassen voor jou te vinden. Dit zijn onze keuzes.

Beste algemeen: Incase ICON-rugzak

Image
Image

De Incase ICON-rugzak is de perfecte laptoptas voor elke levensstijl. Als je klaar bent met het vullen van de zes vakken met je computer, schrijfgerei, notitieboekjes en favoriete gekleurde plaknotities, is het geen probleem om alles mee te nemen dankzij de goed op maat gemaakte borstriem en gevoerde schouderbanden van de ICON.

De ICON ziet er goed uit, zelfs als hij tot de rand toe vol zit. Het frame behoudt zijn structuur, hoeveel spullen je ook draagt. Maar als u op zoek bent naar een opvouwbare tas, dan is de ICON misschien niet de juiste keuze voor u. Aan de andere kant ondersteunt de structurele integriteit van de rugzak het vermogen om je school- of werkbenodigdheden mee te nemen.

Dankzij het zware 840D ballistische nylon materiaal is de ICON bestand tegen de typische slijtage van een laptoptas. Helaas mist het een compartiment voor een waterfles, maar Incase negeerde mensen die onderweg waren niet. Het eerste zijvak van de tas heeft een opening waar een kabel doorheen kan, terwijl het is geritst om een draagbare oplader of muziekapparaat op te bergen en om verbinding te maken met je telefoon.

Materiaal: 840D nylon | Compatibiliteit: Apparaten tot 15 inch

"De ICON-rugzak kan ondanks zijn relatief kleine formaat een schokkende hoeveelheid goederen bevatten. Ik ben vooral een fan van het met nepbont gevoerde vak aan de bovenkant bij het hoofdhandvat, dat groot genoeg was voor een Samsung Galaxy S8 en andere delicate apparaten. Ik heb meestal wat problemen met het vinden van een comfortabele pasvorm met de meeste rugzakken; dat was niet het geval met de ICON. De met schuim gevoerde borstriemen strekken zich uit op een manier waardoor ik me nooit beperkt voelde. Evenzo, de voorgevormde achterpanelen waren comfortabel en zorgden voor wat ventilatie voor mijn rug. Hoewel het een aardige cent kost, is het een hoogwaardig product dat het geld waard is als je niets dan het beste wilt." - William Harrison, producttester

Image
Image

Beste 2-in-1: Solo Duane hybride aktetasrugzak

Image
Image

Je bent misschien in de war als je de Solo Duane Laptop Hybrid Briefcase Backpack voor het eerst ziet. Het is een soort dubbelagent, want het is een messenger bag/aktetas/rugzak in één. Het omzetten duurt slechts enkele seconden dankzij een schouderriem en dubbele banden, terwijl het slanke profiel zijn unieke functionaliteit verbergt zonder in te boeten aan ruimte, stijl of kosten.

De Duane is van polyester, dus het is niet de meest waterbestendige tas ter wereld. Desalniettemin beknibbelt het niet op bescherming, dus uw kostbare bezittingen zijn veilig. Het bevat een gewatteerd vak dat 360 graden bescherming biedt voor een laptop tot 15 inch. Het biedt ook voldoende opslagruimte voor uw dagelijkse en misschien zelfs korte weekendtrips.

Naast een gewatteerd vak voor je laptop, heeft de Duane een secundair compartiment voor een tablet en voorvakken met ritssluiting voor je smartphone, opladers en kleinere gadgets. Hoewel er niet veel extra opslagruimte is, helpt de beschikbare Duane om zijn profiel als aktetas of rugzak te behouden.

Materiaal: Polyester | Compatibiliteit: Apparaten tot 15 inch

De Solo Duane Hybrid Briefcase Backpack is een veelzijdige tas die ideaal is voor bijna iedereen. Wat het mist in stijl en functies, maakt het goed in de mogelijkheid om op drie verschillende manieren te worden gedragen, allemaal met comfort. Vanwege het kleinere formaat van de Solo voelde de aktetasmodus nooit te vast of te zwaar aan. Evenzo zijn de gewatteerde borstriemen in rugzakmodus volledig verstelbaar en passen ze zelfs gemakkelijk over mijn vrij brede schouders. We vonden de Solo Duane en zijn polyester buitenkant veerkrachtig en redelijk waterbestendig door een week van ruw gebruik. Tijdens een bijzonder regenachtige week hield het water goed buiten. Het is niet de meest stijlvolle tas ter wereld, maar het is een tas die in vrijwel elke behoefte kan voorzien. - William Harrison, producttester

Image
Image

Beste aktetas: Solo New York Flatiron Slim Laptop-aktetas

Image
Image

Soms is het het beste om bij de basis te blijven, waardoor de Solo New York Flatiron Slim Laptop Briefcase de beste laptoptas in aktetasstijl op onze lijst is. Het heeft een functie die we elke laptoptas wensen: een apart compartiment dat plat ligt. Solo ingebouwde compartimenten voor laptops tot 16 inch, en met dit speciale compartiment heb je gemakkelijk toegang tot je laptop tijdens het reizen.

De Flatiron is gemaakt van een ballistisch polyester materiaal, dus je kostbare computer is beschermd tegen schade. Hoewel polyester niet zo opvallend of mooi is als leer, is het duurzaam en gemakkelijker voor uw zakken.

Solo ontwierp de Flatiron met zakenreizigers in gedachten. Het heeft een voorvak met ritssluiting en een voorvak met ritssluiting voor extra opbergruimte. Het bevat ook een meerijdende functie aan de achterzijde voor eenvoudige aansluiting op een koffer voor geconsolideerd reizen. Maar Solo's "clamshell checkfast-ontwerp" is de echte roem van de Flatiron. Het bedrijf zegt dat deze tas reizen voor zaken gemakkelijker maakt, omdat het ontwerp je helpt sneller dan normaal door de luchthavenbeveiliging te gaan.

Materiaal: Polyester | Compatibiliteit: Apparaten tot 16 inch

Beste rugzak: eBags Pro Slim-laptoprugzak

Image
Image

Als je je laptoptas liever als boekentas draagt, is de eBags Pro Slim Backpack de perfecte optie voor jou. Het is aantrekkelijk, comfortabel en gebouwd om lang mee te gaan. Met een duurzame en sterke buitenkant van gedraaid filament polyester en bescherming van DuPont Teflon-stof, is het bestand tegen morsen. Het rugpaneel van luchtgaas biedt uitzonderlijke ondersteuning in combinatie met gewatteerde banden en een verwijderbare schokbelaste borstriem voor comfort bij zware belasting.

Intern biedt de Pro Slim veel verschillende compartimenten, waaronder een klemvaste AC-adaptergarage en een waterfleszak met ritssluiting. Het binnenvak is gewatteerd en geschikt voor computers tot 15 inch. U kunt die vulling ook verwijderen om plaats te bieden aan een grotere laptop van maximaal 17 inch. De Pro Slim heeft een tabletvak aan de bovenzijde met fleecevoering voor automatische glasreiniging. Het vak is geschikt voor tablets tot 11,5 inch hoog en 8,1 inch breed.

Als je voor een professionele look gaat, kun je de rugzak omtoveren tot een aktetas met behulp van het bovenste handvat van de tas. Als je je Pro Slim niet met je mee wilt slepen op de luchthaven, is er een horizontaal bagagedoorlaatpaneel voor gemakkelijke aansluiting op een stuk bagage voor gemakkelijker transport.

Materiaal: Polyester | Compatibiliteit: Apparaten tot 17 inch

"De Pro Slim maakt uitstekend gebruik van dat voorvak, met verschillende pennenhouders, vakken en mesh, doorzichtige uitsparingen. Ik vond het erg leuk om zoveel ruimte te hebben voor kleine dingen. Terwijl het brede voorvak met ritssluiting werkt voor het opbergen van het snoer vond ik een geheim bonusgebruik: bescherming tegen eten en drinken. Het was groot genoeg om een paar blikjes frisdrank en een veelvoud aan snacks te bevatten. Het tweede compartiment met ritssluiting bleek zeer veelzijdig te zijn voor het plaatsen van andere apparaten en snoeren. Ik pas gemakkelijk een Microsoft Surface Book Pro, Nintendo Switch, een paar tablets en een laptop erin, allemaal met redelijk efficiënt gebruik van de ruimte." - William Harrison, Product Tester

Image
Image

Beste forenzen- of reizigerstas: Mancro anti-diefstal laptoprugzak

Image
Image

De Mancro anti-diefstal laptoprugzak is het meest geschikt voor mensen die altijd onderweg zijn. Het is perfect voor dagelijks woon-werkverkeer, weekenduitstapjes of wandel- en kampeertochten. Het eenvoudige, ingetogen ontwerp is ook geschikt voor studenten en jonge zakelijke professionals.

De stof is gemaakt van milieuvriendelijk, waterafstotend nylon, dat je tas beschermt tegen per ongeluk morsen. Om maximale bescherming te garanderen, heeft Mancro de tas uitgerust met duurzame metalen ritsen en een diefstalbestendig cijferslot. In tegenstelling tot de meeste laptoptassen op deze lijst, is hij verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren.

Binnenin vind je drie hoofdcompartimenten, negen kleinere vakken en twee verzegelde hoezen voor je tablet of laptop tot 15 inch. Mancro heeft ook een handige ingebouwde USB-kabel meegeleverd. Als je je telefoon onderweg moet opladen, heb je gemakkelijk toegang tot een draagbare batterij. Wat je ook besluit mee te nemen in de Anti-Theft Laptop Backpack, je zult je comfortabel voelen omdat de tas is voorzien van versterkte gewatteerde schouderbanden om de belasting te verlichten.

Materiaal: Nylon | Compatibiliteit: Apparaten tot 15 inch

"Met meer dan 10 compartimenten voor verschillende voorwerpen is de Mancro-rugzak klaar voor alle gelegenheden. De tas past probleemloos meerdere sets sleutels, notebooks, elektronische apparaten en zelfs een paar koffiemokken voor op reis. Mijn favoriete functie is de externe USB-poort die een externe batterij mogelijk maakt, zelfs als je de tas op je rug draagt. Over het algemeen is hij comfortabel, zelfs wanneer hij wordt belast door al uw bezittingen. Gewatteerde nylon borstriemen strekken zich uit voor elke lichaamsgrootte, en ik had nooit het gevoel dat het gewicht van de tas me naar beneden trok. De Mancro-laptoprugzak zegt dat hij waterbestendig is en dat betekent zaken. Toen ik een paar keer door de regen moest lopen, kon de tas niet alleen mijn spullen droog houden, maar ook snel aan de lucht drogen." - William Harrison, Product Tester

Image
Image

Beste duurzaamheid: Thule Paramount 24L dagrugzak

Image
Image

Thule is een naam die bekend staat om zijn robuustheid, en de Paramount 24L dagrugzak is geen uitzondering, gemaakt van duurzaam 420D nylon met een waterafstotende afwerking. Thule heeft "Safe Edge"-bescherming ingebouwd om schade aan de inhoud van de tas te voorkomen wanneer deze v alt of stoot. Het heeft ook een gelast bodempaneel dat verbeterde bescherming biedt tegen elementen zoals regen of sneeuw.

Binnenin beschermt een beschermend steekvak met een zachte binnenvoering uw tablet of laptop. Een laptop tot 13 inch past comfortabel in deze sleeve. Uiteindelijk is het bovenste laadcompartiment van de Daypack, dat het resultaat is van het ontrollen van de roll-top, een grote besparing. Je hoeft niet door de hoofdholte te gaan, dus je hebt snel toegang tot je laptop.

Naast de ultrabeschermende laptop- en tabletbeschermhoes, biedt de Daypack een hele reeks kleine hoesjes en zakjes, allemaal met in totaal 24 liter ruimte. Met name twee mini-opbergvakken met rits, twee mouwen, een zakje met rits (ideaal voor een zonnebril) en een voorvak (perfect voor het opbergen van kabels en de rest van je dagelijkse gadgets). De ergonomie van de Daypack maakt het comfortabel om uw waardevolle spullen mee te nemen. Thule heeft ook het achterpaneel en de schouderbanden van mesh zorgvuldig ontworpen om hem ademend en comfortabel te maken.

Materiaal: 420D nylon | Compatibiliteit: Apparaten tot 13 inch

"De dagrugzak was redelijk comfortabel om te dragen en mee te nemen. De met schuim gevoerde borstriemen passen zich wijd aan en passen zelfs om mijn brede schouders, terwijl ze comfortabel blijven als ze zwaar worden belast. Het schuim op de rugzakriemen is een van de meest comfortabele die ik ooit heb gebruikt, een goed teken voor een tas die bedoeld is om zware voorwerpen te vervoeren. Wat betreft de "Safe Edge"-bescherming, de tas voldeed aan wat Thule adverteert. Het semi-rigide steunkussen was geweldig in randbescherming en het absorberen van schokken en stoten Ondanks dat de laptop- en tablethoezen aan de binnenkant niet altijd veilig aanvoelen, was de vulling indrukwekkend en overleefde elke hoeveelheid slijtage van de tassen. Hoewel het niet de meest veelzijdige tas op de markt is, maakt het goed met comfort en bescherming, zowel van binnen als van buiten." - William Harrison, producttester

Image
Image

Beste voor fotografen: Peak Design Everyday Backpack 20L

Image
Image

De 20L is net zo goed een camerarugzak als een laptoprugzak. Met twee aparte, aan de zijkant toegankelijke compartimenten, is de 20L geschikt voor inzetstukken om uw lenzen en camera-uitrusting te beschermen. Als je niet aan het fotograferen bent, kun je hem gebruiken als een dagelijkse werktas, want hij heeft ook een 16-inch laptophoes aan de achterkant.

De 20L wordt geleverd met een opbergvak aan de bovenkant, een sleutelkoord, een waterfles aan de zijkant, sleuven voor een statief, een heleboel kleine compartimenten en een MagLatch-systeem om de tas snel te openen.

Peak Design creëerde de 20L met Hypalon-versterkte en met staafjes bevestigde stresspunten naast een katoenen twill interieur voor een duurzamere, duurzamere constructie. De goed geconstrueerde tas biedt veel opbergruimte en ziet er toch strak uit. Qua uiterlijk kun je kiezen tussen drie verschillende kleuropties: grijs, bruin en zwart. Aan al deze premiumfuncties zijn kosten verbonden.

Materiaal: 400D nylon canvas | Compatibiliteit: Apparaten tot 16 inch; één full-frame DSLR-camerabehuizing en drie tot vier lenzen

Beste uitbreidbaar: Taygeer 17-inch laptoptas

Image
Image

De Taygeer 17-inch laptop-aktetas is perfect voor degenen die serieus bezig zijn met opbergen. Het utilitaire ontwerp zal geen schoonheidswedstrijd winnen, maar het is een betrouwbaar product dat bestand is tegen de dagelijkse sleur en voor een schrikbarend lage prijs.

Het materiaal is spatwaterdicht, lichtgewicht nylon en heeft een zacht lederen handvat en een comfortabele schouderriem voor gemakkelijke draagbaarheid. Als uw baan of levensstijl een behoorlijke hoeveelheid woon-werkverkeer of reizen met uw bezittingen op sleeptouw inhoudt, is de Taygeer-aktetas een betrouwbare metgezel.

Er is voldoende opbergruimte in de Taygeer-aktetas met verschillende functionele compartimenten, waaronder een speciale gewatteerde laptophoes die geschikt is voor apparaten tot 17 inch. Als je nog meer opbergruimte nodig hebt, is hij ook voorzien van een uitbreidbare rits die een extra 1 toevoegt.2 inch ruimte tot de onderste laag van de koffer.

Materiaal: Nylon | Compatibiliteit: Apparaten tot 17,3 inch

Voor de meeste mensen is de Incase ICON-rugzak (bekijk bij Amazon) de beste laptoptas om te kopen, omdat hij zo ongeveer alles heeft wat de gemiddelde persoon wil. Het heeft veel opbergruimte, een gewatteerde binnenkant en vijf buitenvakken. Helaas is het niet de meest budgetvriendelijke, maar de prijs is redelijk gezien de voordelen. Als de ICON buiten uw prijsklasse v alt, moet u de Solo Duane Hybrid Briefcase-rugzak overwegen (bekijk bij Amazon). Het is een van de meest veelzijdige laptoptassen op de markt voor minder dan de helft van de prijs van ICON.

Image
Image

Waar moet je op letten in een laptoptas

Comfort/Stijl

Wil je een rugzak, schoudertas of aktetas? Het is geheel een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar sommige soorten zijn beter geschikt voor specifieke levensstijlen. Een rugzak is bijvoorbeeld perfect voor woon-werkverkeer op de fiets, terwijl een aktetas een professionelere uitstraling geeft. Daarnaast heb je mogelijk extra ondersteuning nodig, afhankelijk van de inhoud van je laptoptas. Een rugzak met een borstriem maakt het gemakkelijker om een zwaardere last te dragen.

Duurzaamheid

Opvulling en externe materialen bepalen de duurzaamheid van de laptoptas. De meeste laptoptassen hebben een extra vulling voor extra bescherming, maar dit draagt bij aan de omvang van de tas, wat een nadeel kan zijn als u op zoek bent naar iets dat gemakkelijk mee te nemen is. Sommige modellen hebben verwijderbare vulling voor grotere computers. Wat betreft materiaal, sommige mensen geven de voorkeur aan polymeer, maar het doet het niet zo goed in een regenbui; nylon is meestal een harder materiaal.

Opbergruimte/zakken

Zakken en opbergruimte zijn essentieel om je laptoptas georganiseerd te houden. Sommige tassen hebben vakken voor opladers, kabels en waterflessen. Hoewel deze doordachte zakken handig zijn, vergroten ze de omvang. Als je een meer gestroomlijnde stijl wilt, kies dan voor iets eenvoudigers. Als u kiest voor een eenvoudigere laptoptas, kan een ingebouwde organizer helpen om losse items zoals oplaadkabels en pennen te verwerken.

Image
Image

FAQ

    Hoe weet je of je laptop in een laptoptas past?

    Laptops worden gemeten in schermgrootte. Een 15-inch laptop heeft een 15-inch diagonaal scherm, een 13-inch laptop heeft een 13-inch diagonaal scherm, enzovoort. Laptoptassen vermelden meestal de grootte van de laptop die ze kunnen bevatten.

    Wat is het verschil tussen een laptoptas en een laptophoes?

    Het belangrijkste verschil tussen een laptoptas en een laptophoes is hoe je hem draagt. Laptophoezen hebben meestal een enkele opening voor de laptop en hebben over het algemeen geen handvat of riem. Laptoptassen hebben meestal meerdere openingen (waaronder een voor de laptop) en een handvat of riem om ze te dragen.

    Is uw laptoptas geschikt als handbagage?

    De meeste van de hier vermelde tassen zijn klein genoeg om als handbagage te werken bij de meeste grote luchtvaartmaatschappijen. De afmetingen van handbagage verschillen natuurlijk van vliegtuig tot vliegtuig, dus het is belangrijk om de beperkingen nog eens goed te controleren voordat je naar de luchthaven gaat.

Over onze vertrouwde experts

Nicky LaMarco heeft meer dan 15 jaar ervaring met schrijven over webhosting, antivirussoftware, back-upsoftware en andere technologie voor publicaties zoals Tech Republic en Web Hosting Sun.

Will Harrison is een schrijver die gespecialiseerd is in gaming. Zijn werk is ook verschenen in de Toledo Blade, de Austin American-Statesman, Polygon, Thrillist en meer.

Aanbevolen: