De 9 beste Nintendo Switch-spellen, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 9 beste Nintendo Switch-spellen, getest door Lifewire
De 9 beste Nintendo Switch-spellen, getest door Lifewire
Anonim

Als je de allerbeste Nintendo Switch-game wilt, heb je Animal Crossing: New Horizons nodig. Het is een spel dat iedereen zal bekoren, ongeacht leeftijd of eerdere ervaring, en het geeft spelers de kans om een schattige virtuele wereld vol dierenbewoners te verkennen. Er is altijd wel iets nieuws te doen als je tijd besteedt aan het ontdekken van je omgeving, ervoor kiest om te vissen of zelfs rond te rennen om op insecten te jagen.

Een van de beste dingen van de Nintendo Switch en de Switch Lite is dat het ongelooflijk gevarieerd is. Met een sterke line-up van games kunnen spelers terugkeren naar favorieten uit hun kindertijd, zoals Mario of Zelda, terwijl ze ook nieuwere ervaringen ontdekken, zoals Hades of Fire Emblem: Three Houses. Dankzij de meeste games die eenvoudig te leren besturing bieden, is dit de ideale console voor zowel beginners als oude rotten. Vind je volgende favoriet uit onze selectie voor de beste Nintendo Switch-spellen.

Beste algemeen: Animal Crossing: New Horizons

Image
Image

Animal Crossing: New Horizons werd gelanceerd net toen de wereld vastzat aan huis, en het blijft boeien. Dat komt omdat het gewoon zo leuk is om te spelen. Je wordt meegenomen naar een charmant onbewoond eiland dat al snel bloeit van leven en activiteit dankzij de manier waarop je de ontwikkeling ervan begeleidt. De besturing is eenvoudig, dus je kunt tijd besteden aan het praten met de schattige dieren die in de buurt wonen in plaats van het besturingssysteem te doorgronden.

Vriendschap met dieren leidt tot het ontvangen van geschenken, maar je kunt ook je eigen weg in de wereld banen door insecten te vangen, te vissen of schatten op te graven. Het is een langzaam spel, wat betekent dat er elke dag iets nieuws te doen is, inclusief seizoensevenementen. Het ongedwongen tempo maakt het ideaal voor iedereen die meer tijd nodig heeft om over hun plannen na te denken, maar zelfs geharde spelers zullen nog steeds dol zijn op wat ze hier kunnen bereiken. Het heeft iets verslavends om te zien welke nieuwe meubels of kleding je kunt kopen of om gewoon je bugcatalogus te voltooien.

Het is ook mogelijk om het eiland van een vriend te bezoeken om te zien wat ze met de plaats hebben gedaan, voordat ze items ruilen. Houd er rekening mee dat hoewel meerdere spelers huizen kunnen bouwen en samen op hetzelfde eiland kunnen spelen, je aparte consoles (en gamekaarten) nodig hebt om aparte eilanden te hebben.

Image
Image

ESRB: E (Iedereen) | Installatiegrootte: 6.2GB

"Spelen met vrienden voegt veel toe aan de ervaring, maar online spelen is meer een gedoe dan het hoeft te zijn." - Sandra Stafford, producttester

Beste multiplayer: Nintendo Mario Kart 8 Deluxe

Image
Image

Vaak lopen multiplayer-games het risico uit balans te raken. Zet een ervaren speler op tegen iemand die nog maar net een Switch Joy-Con-controller heeft gekocht, en dingen kunnen snel oneerlijk worden. Dat is bij Mario Kart 8 Deluxe niet het geval. Het is een racespel dat voor iedereen is ontworpen. Dankzij een aantal slimme balansfuncties krijgen degenen aan de leiding zwakkere power-ups, terwijl degenen achterin vaak krachtigere voordelen krijgen, zoals snelheidsverhogende paddenstoelen of een projectiel dat tegenstanders verderop neerha alt.

Als gevolg hiervan is Mario Kart 8 Deluxe geweldig leuk en wordt er vaak intensief gevochten. Andere functies, zoals slimme besturing en automatisch versnellen, helpen ook nog meer onervaren spelers. Omdat het zo goed is gegooid, duurt het niet lang om te leren hoe je beter kunt worden in het spel, door snelkoppelingen te spotten langs de charmant onrealistische racecircuits.

Naast het ondersteunen van spelen met maximaal vier spelers in split-screen op hetzelfde systeem, is er lokale draadloze multiplayer met meerdere Switch-consoles in handheld-modus, samen met online multiplayer. Niet elk van de 48 gevarieerde tracks is beschikbaar om door al deze modi te spelen, maar het is fijn om zoveel flexibiliteit te hebben. Een Battle-modus rondt alles mooi af en voelt behoorlijk hectisch aan, maar ook weer niet moeilijk om te leren.

ESRB: E (Iedereen) | Installatiegrootte: 6,7 GB

"De game is zo eenvoudig dat zelfs als je nog nooit een Mario Kart-game hebt gespeeld, je met wat vallen en opstaan dingen moet kunnen uitzoeken." - Kelsey Simon, producttester

Beste remake: Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Image
Image

Super Mario 3D World + Bowser's Fury, voorheen een Wii U-game, is een fantastische remake die Mario's 2D- en 3D-avonturen combineert. Als je ooit eerder een Mario-game hebt gespeeld, voel je je hier meteen thuis. De bediening is eenvoudig; spring rond en ontwijk (of stamp) vijanden onderweg.

Als je nog nooit een Mario-spel hebt gespeeld, duurt het hier seconden om het te leren. Het beste van alles is dat als je blijft worstelen met een level, je een speciaal pak krijgt dat je veel krachtiger maakt en makkelijker door moeilijke platformscènes heen gaat. Het is niet nodig om het te gebruiken als je dat niet wilt, maar het pak helpt iedereen om alles te zien wat de game te bieden heeft.

Naast de standaard Mario-ervaring is er Bowser's Fury, een nieuwe 3D Mario-minicampagne die je in een open wereld van eilanden laat vallen terwijl je uitdagingen met een kattenthema aangaat. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze inspanningen allemaal bedoeld om een supergrote en extra boze Bowser aan te pakken. Het open-wereldkarakter van het spel is een opwindende nieuwe draai aan de franchise en mogelijk een suggestie van een nieuwe richting voor toekomstige Mario-spellen. Gecombineerd is het een ervaring die je moet spelen.

ESRB: E (Iedereen) | Installatiegrootte: 2,9 GB

"Het is een leuke hybride die het beste van zowel 2D- als 3D-Mario-games naar voren brengt, en Nintendo maakt er goed gebruik van bij het verkennen van veel creatieve en soms ronduit maffe ideeën." - Andrew Hayward, producttester

Beste voor kinderen: Luigi's Mansion 3

Image
Image

Een spel dat draait om het vangen van geesten klinkt misschien niet als een titel voor kinderen, maar Luigi's Mansion 3 doet het op een heel leuke manier. Gecentreerd rond een van Nintendo's goofier-personages, Luigi, moet de loodgieter zijn broer Mario en vrienden redden uit een luxe hotel vol geesten. Het is verre van griezelig en soms best schattig.

Voor een deel komt dat omdat Luigi's belangrijkste hulpmiddel om spoken te stoppen een stofzuiger is: een Poltergust-stofzuiger die spoken en alle andere objecten die hij ziet opzuigt. Gecombineerd met zeer interactieve en vernietigbare omgevingen, is het een (soms letterlijke) explosie om uit te zoeken wat je moet doen terwijl je de 15+ verdiepingen van het hotel doorkruist. Zoveel kunnen vernietigen op een speelse manier is meteen vertederend voor kinderen die graag experimenteren. Onderweg krijgen ze ook nieuwe vaardigheden en hulpmiddelen.

Om de zaken nog verder te helpen, is het ook mogelijk voor twee spelers om tegelijk te spelen via Gooigi, een groene oozy kloon die je naar believen kunt oproepen om te helpen. Het is zeker handig als je de lastigere momenten van het spel bereikt. Het helpt om wat eerdere game-ervaring te hebben, maar het is nog steeds redelijk toegankelijk.

ESRB: E (Iedereen) | Installatiegrootte: 6.36GB

Beste RPG: Fire Emblem: Three Houses

Image
Image

Sommige RPG's (rollenspellen) kunnen onpraktisch zijn om erin te komen. Ze zijn over het algemeen veel intenser dan andere games en kunnen inhouden dat je aan veel verschillende dingen tegelijk moet denken. Net als de andere toprollenspellen voor Nintendo Switch, is Fire Emblem: Three Houses ongelooflijk groot. Het heeft een enorme verhaallijn die je honderden uren aan inhoud kan bieden. Dat lijkt in het begin misschien intimiderend, maar al snel kom je in de stemming.

Een officiersacademie roept je hoofdpersonage op om uit een van de drie huizen te kiezen om les te geven. Van daaruit heb je vertakkende paden, meerdere eindes en zoveel redenen om het spel opnieuw te spelen, dankzij je beslissingen die van invloed zijn op wat er gebeurt. Gratis updates en betaalde downloadbare inhoud die uitbreidt op wat er al is, geeft je nog meer te doen.

Combat komt op een turn-based manier, dus het lijkt een beetje op een spelletje schaken. Spelers kunnen eenheden rond het raster besturen, ervoor kiezen om te bewegen, vijanden aan te vallen of elkaar te ondersteunen. Houd het spel in de casual modus en je zult zelden falen. Maar degenen na een uitdaging zullen de klassieke modus waarderen, wat betekent dat zodra een personage sterft, ze permanent sterven. Vechten is niet alles wat je hier kunt doen met tal van andere activiteiten, zoals lesgeven, landbouw, of gewoon praten met andere personages om meer over hen te weten te komen.

ESRB: T (tiener) | Installatiegrootte: 10,9GB

“Three Houses is ook een leersimulator, een vissimulator, een voersimulator voor huisdieren en een ma altijd-etende simulator. Three Houses is een levenssimulator van een JRPG-hoofdrolspeler. - Emily Ramirez, producttester

Beste platformgame: Nintendo Super Mario Odyssey

Image
Image

Super Mario Odyssey zal zeker een grote hit worden als je eerder van Super Mario 64 of Super Mario Galaxy hebt gehouden. Net als bij die twee games verkennen spelers een enorme wereld in plaats van over specifieke routes te onderhandelen, zoals in 2D Mario-games.

De twist hier is dat Mario een magische hoed heeft genaamd Cappy, wat betekent dat hij de vaardigheden kan lenen van elk wezen (of object) waar hij de hoed naar gooit. Het is niet zo open als het klinkt, maar het geeft je nog steeds de kans om als een enorme Tyrannosaurus Rex te spelen of zelfs een lachende kogel te besturen om blokken in de buurt te vernietigen.

Je fantasie gebruiken is hier alles, en Super Mario Odyssey is erg leuk. Het kan moeilijk worden, maar als je alle bonus-manen wilt verzamelen die verspreid over het spel liggen, leidt dit tot enige frustratie. Toch is het zo charmant dat je het je zult vergeven. Het is eenvoudig te spelen en vereist slechts af en toe een uitstekende timing.

ESRB: Iedereen 10+ | Installatiegrootte: 5,7 GB

"Super Mario Odyssey is een spel dat zelfs spelers die geen Nintendo-fans zijn geweldig zullen vinden. De 3D-platforming heeft soepele bediening, met een verscheidenheid aan mechanica om je te helpen alle hoeken en gaten die de wereld te bieden heeft te verkennen. De beelden zijn leuk en toch mooi." - Kelsey Simon, producttester

Beste Roguelike: Hades

Image
Image

Het roguelike-spel is een zeer populair genre (onder de paraplu van rollenspellen), dankzij het repetitieve karakter. Elke keer dat je sterft in Hades, kom je terug en begin je opnieuw met veel van dezelfde vaardigheden die je eerder had. Beginnen is erg moeilijk, maar naarmate je meer afbrokkelt, word je al snel veel beter dan voorheen.

Het mooie hier is dat Hades ongelooflijk gemakkelijk te leren is, maar veel diepgang biedt. Je hoeft maar een handvol knoppen te gebruiken om op verschillende manieren aan te vallen, maar er zit veel strategie onder de oppervlakte. Je kunt een van de zes primaire wapens kiezen, elk met een andere speelstijl, waarbij geen enkel wapen voor iedereen het beste blijkt te zijn. Het is ook mogelijk om items te verdienen om je ervaring verder te verbeteren tijdens elke nieuwe run.

Hoewel dit formaat misschien vervelend klinkt, is het verre van dat. Dat komt door de verhaallijn. Je bent een onsterfelijke prins, Zagreus, die connecties heeft met de Griekse mythologie. Door terug te keren naar een gebied vol goden en helden, leer je ze allemaal beetje bij beetje kennen en leer je meer over Zeus, Ares, Athena, Achilles en meer. Door hun vertrouwen te winnen, krijg je ook hun krachten en steun, terwijl je onderweg een beetje meer van het verhaal ontgrendelt.

Het is even wennen, maar als het spel eenmaal je aandacht heeft getrokken, laat het je niet meer los, zelfs als de speelervaring urenlang te weinig variatie heeft.

ESRB: T (tiener) | Installatiegrootte: 5,8 GB

"De personages zijn goed geschreven, met een natuurlijke en genuanceerde dialoog die altijd bij hen lijkt te passen." - Sandra Stafford, producttester

Beste actie-RPG: Hyrule Warriors: Age of Calamity

Image
Image

Hyrule Warriors: Age of Calamity is anders dan andere The Legend of Zeld a-games. Het is een soort spin-off, maar het richt zich op gevechten terwijl het een glimp opvangt van de gebeurtenissen die het verhaal van Breath of the Wild (BOTW) 100 jaar later in gang zouden zetten.

Spelers moeten buitenposten veroveren en doelen bereiken door zich meestal een weg te banen door hordes vijanden en angstaanjagende bazen. Het duurt seconden om te leren. Bijna elke knop veroorzaakt een of andere vorm van aanval, dus elke leeftijdsgroep kan erachter komen. Het spel kan soms een beetje repetitief worden, maar hardere vijanden vereisen wat meer strategisch denken, wat helpt bij elk The Legend of Zelda-personage dat een speciale beweging biedt om je te helpen.

Link heeft bijvoorbeeld zijn vertrouwde zwaard en boog en kan ook paragliden zoals in BOTW, terwijl Zelda Sheikh Slate-runen kan gebruiken om terug te vechten. Houd de moeilijkheidsgraad echter laag, en vrijwel iedereen kan onderhandelen over wat hier aan de hand is. Het is misschien repetitief, maar het is ook vreemd plezierig en absoluut geweldig voor stressverlichting.

Als je op zoek bent naar wat meer diepgang, kun je altijd middelen verzamelen, een level omhoog gaan en kisten plunderen voor betere uitrusting.

ESRB: T (tiener) | Installatiegrootte: 10,9GB

Beste verhaal: Nintendo The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Image
Image

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is waarschijnlijk de mooiste game op de Nintendo Switch. Afwijkend van het gebruikelijke Zelda-formaat, laat het spelers een enorme wereld verkennen, precies zoals ze dat willen. Dat is bijna intimiderend met een open einde. Er zijn hier niet precies missies, maar je voelt je nog steeds onderdeel van iets groters als je talloze heiligdommen aanpakt om magische vaardigheden te ontgrendelen voordat je de kwaadaardige Ganon opneemt.

De besturing is complex in vergelijking met andere games hier, maar ze zijn ook intuïtief. Een beetje oefenen zal je al snel goed op de been brengen. Hoe je je magische vaardigheden gebruikt, is ook logisch, met ijsmagie waarmee je bijvoorbeeld ijsblokken kunt maken, terwijl magnetische magie je dingen laat verplaatsen. Elders kun je vissen vangen, appels plukken, knutselen of een wild paard vangen. Het maken van uitrusting is vooral van vitaal belang omdat je wapens na verloop van tijd kunnen falen. Dit proces kan frustrerend worden, maar de goed ontworpen gevechten helpen beginners de zaken onder de knie te krijgen. Het compenseert het af en toe verliezen van een geweldig wapen.

Als je structuur nodig hebt, is dit niet het spel voor jou, maar als je jezelf wilt verliezen in een fantastisch land, zal dit je maanden vooruit helpen.

ESRB: Iedereen 10+︱ Installatiegrootte: 13,4GB

"The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een prachtig ontworpen game met verbluffende beelden, soepele bediening en een enorme open wereld om te verkennen. " - Kelsey Simon, producttester

Animal Crossing: New Horizons (uitzicht op Amazon) is een heerlijk gezonde ontsnapping uit het leven. In staat zijn om je eigen charmante eiland te creëren en het naar je eigen smaak te vormen, is meeslepend en gaat lang mee. Als je op zoek bent naar een meer snelle multiplayer-sessie, dan zit je goed met Mario Kart 8 Deluxe (bekijk op Amazon). Spelers van alle niveaus kunnen een geweldige tijd beleven dankzij een uitgebalanceerd spelontwerp en een aantal briljant ontworpen circuits.

Waar moet je op letten bij Nintendo Switch-games

Genre

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden als je een game gaat kopen, is wat voor soort ervaringen je het leukst vindt. Het maakt niet uit hoe goed een game is ontworpen, als het iets is dat je nooit gaat spelen, dus als je van first-person shooters houdt, zijn vluchtsimulatorspellen misschien niet voor jou. We hebben een aantal van de beste van elk genre uitgekozen en hebben geprobeerd zo inclusief mogelijk te zijn, met de nadruk op de dingen die Nintendo van oudsher het beste doet: platformgames, multiplayer en games voor jongere spelers.

Lengte

Natuurlijk, een JRPG (Japans rollenspel) van 100 uur lijkt misschien een grote waardepropositie, maar als je een drukke professional bent, haal je misschien meer plezier uit een kort lineair schietspel (en meer voldoening als je het af kunt maken). Er is ook een groeiend aantal games-as-a-service die een voortdurend evoluerende reeks systemen en gameplay bieden waar je op elk moment in kunt duiken, vaak voor een vast bedrag. Hoewel veel van deze titels hun weg naar een Nintendo-platform nog moeten vinden, duiken er steeds meer op naarmate ontwikkelaars zich realiseren wat een lange staart de Switch heeft.

Verhalend

Als je het soort gamer bent dat houdt van een rijk verhaal en een volledig ontwikkelde, meeslepende wereld, kun je net zoveel (of meer) voldoening halen uit een avonturenspel of visuele roman als uit de nieuwste Activision FPS. Aan de andere kant, als je je verhaal kicks krijgt van boeken, films en/of tv, is misschien een verslavend klein puzzelspel of een multiplayer online battle arena (MOBA) misschien wel de beste investering in gaming voor jou.

FAQ

    Werken deze games met de Nintendo Switch Lite?

    De meeste games werken probleemloos op de Nintendo Switch Lite. Er zijn een handvol titels die je niet op Nintendo Switch Lite kunt spelen, met als belangrijkste onderscheid of de game de handheld-modus ondersteunt of niet. Je kunt op de achterkant van de doos van de game controleren of deze compatibel is met de Nintendo Switch Lite.

    Hoe weet ik of dit spel geschikt is voor mijn kinderen?

    Elke game heeft zijn eigen gameclassificatie die is ingesteld door het ESRB, PEGI of Australian Game Rating System, afhankelijk van het land waarin je woont. Elk systeem heeft verschillende classificaties voor verschillende beoogde doelgroepen, variërend van E voor Iedereen alleen voor volwassenen. Het is mogelijk om de omslag van het spel te controleren op de beoordeling of om online te kijken, zodat je zeker weet dat de titel geschikt is voor de leeftijd van de persoon voor wie je het koopt.

    Is het het beste om een digitale kopie van de game of een fysieke kopie te kopen?

    De beste keuze hangt vooral af van persoonlijke smaak. Doorgaans zijn fysieke kopieën van games goedkoper, omdat je veel oudere games in verschillende winkels kunt vinden. Soms heeft Nintendo echter verkopen in zijn digitale eStore, dus je kunt dergelijke titels voor minder kopen. Uiteindelijk hangt het af van uw persoonlijke voorkeur. Digitale kopieën betekenen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het meenemen van een spelcassette, maar ze betekenen ook dat u geen games kunt ruilen met vrienden of ervoor kunt kiezen om ze door te verkopen als u ze eenmaal hebt gespeeld. Je kunt fysieke exemplaren doorverkopen als je dat wilt, maar ze hebben niet het gemak dat ze altijd beschikbaar zijn op je console zonder dat je eraan hoeft te denken de cartridge mee te nemen.

Over onze vertrouwde experts

Jennifer Allen schrijft sinds 2010 over technologie en gaming. Ze is gespecialiseerd in iOS- en Apple-technologie, maar ook in draagbare technologie en slimme apparaten voor thuisgebruik. Ze is een vaste tech-columnist voor Paste Magazine, geschreven voor Wareable, TechRadar, Mashable en PC World, evenals voor meer diverse verkooppunten, waaronder Playboy en Eurogamer.

Kelsey Simon werkt zowel als technisch schrijver en als technologievertegenwoordiger voor haar bibliotheek. Ze combineert haar liefde voor schrijven en videogames in haar gamerecensies, waaronder het testen van verschillende Nintendo Switch-games voor Lifewire.

Andrew Hayward is een in Chicago wonende schrijver die sinds 2006 verslag doet van videogames en technologie. Hij is eerder gepubliceerd door TechRadar, Stuff, Polygon en Macworld.

Emily Ramirez heeft een graad in Comparative Media Studies (Game Design) van MIT en speelt, maakt of schrijft altijd over videogames. Haar Lifewire-recensies hebben betrekking op een verscheidenheid aan games en andere consumentenelektronica.

Sandra Stafford schrijft sinds 2019 voor Lifewire en al veel langer een casual gamer. Ze houdt van verschillende pc- en Nintendo Switch-spellen.

Aanbevolen: