De 9 beste tablets in 2022, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 9 beste tablets in 2022, getest door Lifewire
De 9 beste tablets in 2022, getest door Lifewire
Anonim

De beste tablets worden gedomineerd door drie grote besturingssystemen: iPad OS, Android en Windows 10. Tablets op deze drie platforms zijn er in alle soorten en maten, en ze bereiken meerdere verschillende prijsklassen met een mix van multimediamogelijkheden en productiviteit. Andere leien zijn betaalbaarder en gericht op gebruik voor kinderen en gezinnen.

Aan de premium kant worden tablets zoals de iPad Pro en de nieuwste modellen van de Samsung Galaxy Tab geleverd met de nieuwste en beste processor, heldere schermen met hoge resolutie, quad-luidsprekers en in sommige gevallen ondersteunen ze hogere verversingssnelheid wordt weergegeven. Je hebt ook de mogelijkheid om ze te combineren met accessoires zoals een toetsenbord en stylus, zodat je productiviteitstaken kunt uitvoeren, zoals aan documenten werken, aantekeningen maken en schetsen.

Voor degenen met een krap budget, heb je genoeg middelgrote en betaalbare tablets om uit te kiezen. De apparaten uit de Amazon Fire-serie zijn vooral populair voor gezinnen met kinderen, omdat ze de bank niet kapot maken. Als je op zoek bent naar meer opties voor betaalbare tablets, bekijk dan zeker onze verzameling van de beste goedkope tablets en de beste tablets onder de $200.

Hier, lees verder om de beste tablets te zien die je kunt krijgen.

Beste algemeen, Apple: Apple iPad Pro 12,9-inch (4e generatie 2020)

Image
Image

De vierde generatie van Apple's top-end iPad verliest niets van de indrukwekkende, toonaangevende functies die gebruikers zijn gaan verwachten. Het edge-to-edge Liquid Retina-display is net zo helder en mooi als altijd, met een resolutie van 2388x1688 pixels op het 11-inch schermformaat en 2732x2048 pixels op het 12,9-inch scherm. Je kunt harder werken en spelen dan andere tablets alleen maar kunnen dromen, dankzij een A12Z Bionic-processor die sneller is dan veel laptops. De 8-core grafische chip helpt ook de prestaties van games, apps en mediabewerking te maximaliseren.

Een hardwareverbetering in de 2020 iPad Pro is een 10MP ultrabrede achteruitrijcamera die is toegevoegd samen met de belangrijkste 12MP-camera. Niet dat we mensen door de vingers zien die grote tablets op openbare plaatsen vasthouden om foto's te maken, maar de vooruitstrevende tablet voegt andere cameragerelateerde trucs toe. Het maakt gebruik van Light Detection and Ranging, of LiDAR, technologie om snel de omgeving te scannen en er 3D-objecten op te laden. Onze recensent zag veel potentieel om augmented reality (AR)-ervaringen sneller, soepeler en meeslepender te maken.

De iPad Pro wordt nog krachtiger in combinatie met zijn nieuwste accessoire, het Magic Keyboard. Uw tablet wordt er magnetisch aan bevestigd en "zweeft" over het volledige toetsenbord. Belangrijker is dat trackpad-ondersteuning de iPad opent naar nieuwe werelden, door te werken met veegbewegingen en een slimme, contextgevoelige cursor die nauwkeurig en intuïtief is. In combinatie met de baanbrekende ondersteuning voor muisbesturing toegevoegd in iPadOS (naast de Apple Pencil-stylus), heb je een iPad die dichterbij dan ooit komt om laptoptaken over te nemen.

Schermgrootte: 12,9 inch | Resolutie: 2732x2048 | Processor: A12Z Bionic | Camera: 12MP/10MP achter en 7MP voor | Batterij: Li-Ion 9, 720mAh

Beste algemeen, Android: Samsung Galaxy Tab S7+

Image
Image

De Samsung Galaxy Tab S7+ komt zonder twijfel het dichtst in de buurt van Android-tablets die ooit in de buurt zijn gekomen van laptopvervangingen of iPad Pro-concurrenten. Hoewel de Galaxy Tab-lijn altijd redelijk premium aanvoelde, voelde deze niet vaak erg afgewerkt aan. De Tab S7+ is een zeer overtuigende stap voorwaarts. Het opvallende kenmerk is het waanzinnig mooie, verbluffend high-definition scherm.

Door gebruik te maken van de HDR+-compatibele AMOLED-technologie waar Samsung bekend om staat, is dit zonder twijfel het beste tabletscherm op de markt. Hoewel het dezelfde verversingssnelheid van 120 Hz biedt als de nieuwste iPad Pro-lijn, doet het dit met sterkere zwarte tinten en veel levendigere kleuren. De Snapdragon 865+-processor is ook de krachtigste chip die Qualcomm ooit heeft uitgebracht, en wedijvert met Apple's A14 Bionic-chipset in echte wereldprestaties (zelfs als de numerieke benchmarks in de richting van Apple neigen). Maar omdat de Tab S7+ wordt geleverd met zijn uitstekende S-Pen met een latentie van minder dan 9 ms in de doos, is het opmerkelijk hoeveel voordeliger hij is dan de iPad Pro.

Hoewel Android niet bepaald het meest tabletvriendelijke besturingssysteem is, omdat ontwikkelaars hun apps niet op dezelfde manier hebben geoptimaliseerd als iPad-ontwikkelaars, biedt de Tab S7+ wel iets wat de iPad niet biedt: Samsung Dex. Deze desktopachtige, op een taakbalk gebaseerde skin die over de bovenkant van Android is geplaatst, zorgt ervoor dat deze tablet veel op een Chromebook of een Windows-laptop lijkt. Je moet een extra $ 220 uitgeven om de officiële Samsung-toetsenbordcover te krijgen om volledig te profiteren, maar dit is een overtuigende manier om productiever te zijn op het apparaat. En omdat Android de Xbox Game Cloud- en Stadia-apps biedt, in tegenstelling tot de iPad, is dit mogelijk ook een beter spelplatform.

De hardware voelt geweldig aan, de camera's zijn niet helemaal smartphone-kaliber, maar passen zeker in het trackrecord van Samsung. Oh, en hebben we dat scherm al genoemd? De Tab S7+ is verkrijgbaar met maximaal 1 TB opslagruimte en maximaal 8 GB RAM, en u kunt de opslag nog verder uitbreiden met een microSD-kaartsleuf.

Schermgrootte: 12,4 inch | Resolutie: 2800x1752 | Processor: Qualcomm Snapdragon 865+ | Camera: 13MP/5MP achter en 8MP voor | Batterij: Li-Ion 10, 090mAh

"Dit is niet alleen een compacter scherm dan alles wat er in de tabletruimte is, maar het is ook AMOLED, wat betekent dat het zwart zo inktzwart en scherp mogelijk is, en de kleuren oogverblindend helder." - Jason Schneider, producttester

Beste waarde: Apple iPad (2020)

Image
Image

De 8e generatie iPad 10,2-inch is de instaptablet van Apple, de meest betaalbare iPad, en hij is indrukwekkender dan ooit tevoren. Met hetzelfde mooie Retina-display als de vorige versie, de krachtige A12-chip, verbeterde ondersteuning voor de Apple Pencil en compatibiliteit met iPad Air- en iPad Pro-accessoires van de vorige generatie, heeft de iPad 10,2-inch (2020) je aandacht verdiend.

Gepositioneerd als de meest betaalbare iPad, is de iPad 10,2-inch een indrukwekkend bekwaam stuk hardware. In combinatie met een Smart Keyboard kon ik het gebruiken als vervanging voor een laptop in veel situaties waarin ik mijn veel grotere en zwaardere laptop niet kon of wilde meenemen. De nieuwe iPadOS 14 is een echte boost voor de productiviteit, en de Apple Pencil is bijna een vereiste aankoop met de Scribble-functie waarmee je in elk tekstveld met de hand kunt schrijven.

De 8e generatie iPad 10.2-inch is nog steeds aanzienlijk minder krachtig dan de iPad Air 4 of iPad Air Pro, en die alternatieven zijn het bekijken waard als je ruimte hebt in je budget en een grotere behoefte hebt om je tablet te gebruiken zoals je een laptop zou doen. Voor de prijs is de iPad van 2020 echter zo goed als maar kan.

Image
Image

Schermgrootte: 10,2 inch | Resolutie: 2160x1620 | Processor: A12 Bionic| Camera: 8MP achter en 1,2MP voor | Batterij: 10 uur surfen op het web

"Gecombineerd met iPadOS 14, waardoor het gemakkelijker en sneller is om tussen apps te schakelen, was de combinatie van de 8e generatie iPad en een Smart Keyboard in veel situaties een redelijke vervanging voor mijn laptop." - Jeremy Laukkonen, producttester

Beste Mini: Apple iPad Mini (2019)

Image
Image

De nieuwe iPad Mini wordt geleverd met een krachtige A12 Bionic-chip en 64-bits architectuur, waarmee je kunt multitasken terwijl meerdere apps actief zijn, augmented reality-ervaringen met je vrienden kunt delen en de populairste games vrijwel zonder vertraging kunt spelen. Je krijgt 10 uur batterijduur voordat je hem moet opladen, en de specificaties passen allemaal in het slanke en lichtgewicht ontwerp (hij is 0,24 inch dik en weegt 0,66 pond).

De Mini slaagt erin om zijn kleinere maar meer draagbare formaat goed te maken door een prachtig 7,9-inch retina-display te hebben, met een antireflecterende resolutie van 2048 x 1536 pixels. Het scherm laat je foto's en video's knallen, met ondersteuning voor High Dynamic Range (HDR) en twee camera's, een acht megapixel aan de achterkant en een zeven megapixel aan de voorkant voor FaceTime-gesprekken. Er is geen app die deze tablet niet aankan, en alles wat je moet doen, kan onderweg of op reis worden gedaan - de Mini is net zo veelzijdig en wendbaar.

Kleuren zijn verkrijgbaar in de modellen roségoud, spacegrijs en klassiek zilver, en u kunt kiezen tussen 64 GB geheugen of 256 GB.

Schermgrootte: 7,9 inch | Resolutie: 2048x1536| Processor: A12 Bionic| Camera: 8MPachter en 7MP voor | Batterij: 5, 124mAh

"De onverslaanbare draagbaarheid van de Mini maakt hem een ideale vervanging voor dagelijkse planners, notebooks (met GoodNotes 5) en kleine schetsblokken." - Sandra Stafford, producttester

Beste productiviteit: Microsoft Surface Go 2

Image
Image

De Microsoft Surface Go 2 is het converteerbare tablet-antwoord op laptops. Met zijn Windows 10S-besturingssysteem voldoet hij aan al uw productiviteitsbehoeften in een lichtgewicht en ultradraagbaar ontwerp. Het touchscreen is een 10,5-inch 1920x1080 paneel met een resolutie van 220ppi. Het is helder en dankzij de beeldverhouding van 3:2 kun je een behoorlijke hoeveelheid inhoud plaatsen.

Er zijn meerdere configuraties beschikbaar voor de Surface Go 2. De krachtigere opties met de Intel core m3-processor, 8 GB RAM en 128 GB SSD-opslag kosten meer dan het basismodel, maar het geeft je ook verbeterde prestaties en multitasking-mogelijkheden. In tegenstelling tot Android- en iPadOS-slates, kan de Surface Go 2 tekstverwerking, Excel, PowerPoint en andere belangrijke onderdelen van de Microsoft Office Suite uitvoeren.

De tablet wordt geleverd met een toetsenbord en Surface-pen, waardoor je opties hebt voor typen, aantekeningen maken, handschriftherkenning en tekenen. Er is een 5 MP camera aan de voorzijde die Windows Hello-aanmelding ondersteunt, een 8 MP camera aan de achterzijde, dual-band wifi en ondersteuning voor LTE met de Snapdragon X16-modem, waardoor u verbinding hebt, waar u ook bent.

Schermgrootte: 10,5 inch | Resolutie: 1920x1280 | Processor: Intel Core m3| Camera: 8MP achter en 5Mp voor | Batterij: 10 uur regelmatig gebruik

Beste voor kinderen: Amazon Fire HD 10 Kids Edition

Image
Image

Tabletten kunnen een uitkomst zijn om kinderen bezig te houden en uit je hoofd te houden - het lastigste is om ervoor te zorgen dat ze een apparaat hebben dat bij hen past. Dat is waar de Kids Edition van de Fire HD 10 samenkomt met het plezier. Qua hardware is het hetzelfde als Amazon's nieuwe, snelle versie van de Fire HD 10, behalve ingepakt in een kindveilige bumper die verkrijgbaar is in opvallend blauw, roze of geel. Dit nieuwste model heeft een prachtig 10,1-inch, 1080p Full HD-scherm, een snellere processor, 32 GB opslagruimte (met ruimte om uit te breiden tot 512 GB) en verbeterde Wi-Fi.

Aan de softwarekant worden alle Kids Edition-tablets geleverd met een jaar gratis Amazon's FreeTime Unlimited-service, waardoor uw kind toegang heeft tot tienduizenden kindvriendelijke games, video's, boeken en andere apps zonder het risico te kopen dingen die ze niet zouden moeten doen, of zonder dat u individueel hoeft uit te zoeken wat u wilt downloaden of kopen. Het bereik is vrij breed, dus afhankelijk van de leeftijd van uw kind, wilt u misschien ook ouderlijk toezicht aanpassen om inhoud te filteren, tijdslimieten in te stellen en meer. Extra gemoedsrust is de tweejarige "zorgeloze garantie" van Amazon: als het apparaat om welke reden dan ook kapot gaat, zal het bedrijf het zonder vragen vervangen.

Image
Image

Schermgrootte: 10,1 inch | Resolutie: 1920x1280 | Processor: Mediatek MT8183 Helio P60T| Camera: 2MP achter en 2MP voor | Batterij: 6, 300mAh

"Voor een klein kind dat nog niet op school zit, zijn er veel leer-apps die ongelooflijk handig zijn." - Erika Rawes, producttester

Beste draagbare: Apple iPad Air (2020)

Image
Image

De iPad 4 is een enorme verbetering ten opzichte van de vorige generatie, met een razendsnelle processor, een gelamineerd scherm met afgeronde randen, net als de iPad Pro, en compatibiliteit met iPad Pro-accessoires. Het zit stevig tussen de iPad 10,2-inch en iPad Pro in wat betreft kosten en functies, maar er is een behoorlijk sterk argument voor de iPad Air 4 als de iPad om te kopen voor productiviteit, entertainment en alles wat je nodig hebt om het te doen.

Esthetisch lijkt de iPad Pro veel op een iets kleinere iPad Pro. Ze delen veel ontwerpkenmerken en je kunt accessoires zoals de tweede generatie Apple Pencil en Magic Keyboard gebruiken met de iPad 4, net zoals je zou doen met de Pro. De iPad Air 4 heeft echter een krachtigere processor dan de iPad Pro (2020) en is een absolute dynamo op het gebied van productiviteit.

Multitasking is zijdezacht, het Liquid Retina-display is mooi en ongelooflijk responsief bij gebruik met de Apple Pencil, en de tablet schittert echt bij gebruik met het Magic Keyboard. Als je op zoek bent naar een tablet die een behoorlijk overtuigende laptop-indruk kan maken met de juiste accessoires, en de iPad Air 4 past binnen je budget, slaap dan niet op deze.

Image
Image

Schermgrootte: 10,9 inch | Resolutie: 2360x1640 | Processor: A14 Bionic| Camera: 12MP achter en 7MP voor | Batterij: 7, 606mAh

"Met een snellere processor en toegang tot dezelfde geweldige accessoires, doet de iPad Air zo ongeveer alles wat de iPad Pro doet voor minder geld." - Jeremy Laukkonen, producttester

Beste met LTE: Samsung Galaxy Tab A (2019)

Image
Image

Samsung's Tab A wordt geleverd in een zeer aantrekkelijk 8,4-inch chassis, een geweldige mix van draagbaarheid en bruikbaarheid (versterkt door een extreem scherp 1920x1080 full HD-scherm, hoger dan de vorige generaties 1280x800). Er is een krachtige octa-coreprocessor die de quad-core Snapdragon vervangt, een verbeterde 5MP-camera en, het belangrijkste voor sommigen, LTE-ondersteuning, zodat je kunt bellen en gebeld kunt worden en mobiele data kunt gebruiken wanneer je maar weg bent van een Wi-Fi-hotspot.

Hoewel de batterij iets kleiner is in het 2020-model (hoewel slechts nauwelijks, met 5.000 mAh versus 5, 100 mAh), heeft hij nog steeds de capaciteit om je lang te laten browsen, lezen en gamen zonder dat je het nodig hebt worden gerecupereerd. Het is ook zeer betaalbaar voor een LTE-tablet en is ook beschikbaar als een puur Wi-Fi-apparaat voor nog minder, rechtstreeks via de website van Samsung. Het is een scherpe, veelzijdige, krachtige moderne tablet en een nieuw hoogtepunt voor het tabletaanbod van Samsung.

Schermgrootte: 8,0 inch | Resolutie: 1280x800| Processor: Qualcomm Snapdragon 429| Camera: 8MP achter en 2MP voor | Batterij: 5, 100mAh

"De Galaxy Tab A is compact en lichtgewicht en weegt slechts 10,6 gram. Je kunt hem gemakkelijk in één hand vasthouden, aangezien hij slechts 7,95 inch lang en 4,93 breed is." - Erika Rawes, producttester

Beste uitgave: Microsoft Surface Pro 7

Image
Image

Microsoft heeft Apple misschien niet veel bedreigd op de traditionele tabletmarkt, maar de Surface Pro-lijn heeft een delicate, waardevolle ruimte gevonden tussen tablets en laptops. De Surface Pro 7 is een 2-in-1 apparaat dat is ontworpen om aan het werk te gaan. De tablet zelf heeft een levendig 12,3-inch scherm dat wordt begrensd door behoorlijk dikke randen volgens de huidige normen, maar je houdt hem misschien niet zo vast als een tablet. Klik hem in het Type Cover-accessoire en je kunt typen op een van de meest comfortabele verlichte toetsenborden die er zijn.

Zoals altijd het nadeel is geweest met Surface Pro's, wordt dat toetsenbord dat zo cruciaal is voor de ervaring niet echt bij de tablet geleverd, dus je moet meer betalen om het meeste uit een apparaat te halen dat je al hebt aan het spugen. Maar je krijgt wel indrukwekkende hardware voor je investering, vooral als je springt voor de topconfiguratie: een 10e generatie Intel Core i7 CPU met 16 GB RAM en tot 1 TB aan opslagruimte. Het is net een zakelijke laptop met extra flexibiliteit - en Microsoft heeft ook een handige USB-C-poort aan de Pro 7 toegevoegd.

Als geheel zet de 7e generatie van het product de traditie van Surface Pro-tablets voort als toonaangevende 2-in-1 productiviteitsmachines, maar doet dit zonder al te veel nieuwe toe te voegen. Als je hunkert naar iets meer toekomstgericht ontwerp en hardware, is de altijd verbonden Surface Pro X misschien een kijkje waard.

Schermgrootte: 12,3 inch | Resolutie: 2736x1824| Processor: Intel Core i3/i5/i7| Camera: 8MP achter en 5MP voor | Batterij: 10,5 uur gemiddeld gebruik

"De Surface Pro 7 gaat moeiteloos over van productiviteit naar creativiteit naar entertainment op een manier die moeilijk te repliceren is op een ander apparaat." - Jonno Hill, producttester

Apple's iPad-reeks zet nog steeds de standaard als het gaat om premium tablets, en de 12,9-inch iPad Pro is het beste in zowel multimedia als productiviteit. Het is mooi om naar te kijken, krachtig in gebruik en blijft nieuwe stappen maken op het gebied van perifere ondersteuning en augmented reality. Voor het beste Android-equivalent houden we van de Samsung Galaxy Tab S7+ met zijn 120Hz-scherm met hoge verversing, krachtige processor en productiviteitspotentieel. Er zijn ook verschillende betaalbare opties op deze lijst, vooral onder de Amazon Fire-reeks als je alleen de basis wilt.

Over onze vertrouwde experts

Jordan Oloman is een tech-schrijver wiens werk is verschenen in verschillende prominente tech- en gamingpublicaties. Naast de apparaten in dit artikel heeft hij een grote verscheidenheid aan tablets en andere producten voor Lifewire getest.

Sandra Stafford is een schrijfster en onderwijzeres die haar expertise inzet voor een aantal recensies op Lifewire, waaronder verschillende iPad-modellen en andere gadgets voor mensen en hun huisdieren.

Ajay Kumar is een Lifewire Tech Editor die tien jaar heeft gewerkt in technische journalistiek en digitale publicaties, de industrie heeft bestreken en alles heeft beoordeeld, van tablets tot games en hardware.

Anton Galang heeft meer dan 12 jaar ervaring in schrijven en redigeren, met de nadruk op consumententechnologie en onderwijs. Hij gelooft in het genieten van tablets voor werk en spel - voor kinderen van alle leeftijden.

Jonno Hill is een levenslange tech-enthousiasteling die heeft geschreven voor toptechnologie- en cultuurwebsites en nu een verscheidenheid aan tablets, laptops en andere elektronische benodigdheden test en beoordeelt.

Erika Rawes schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Ze is eerder gepubliceerd in Digital Trends en US Today. Als technisch generalist heeft ze een breed scala aan producten getest.

Jason Schneider schrijft sinds 2019 voor Lifewire en heeft tientallen jaren ervaring met het beoordelen van consumententechnologieproducten.

Jeremy Laukkonen is een ervaren recensent en producttester die sinds 2019 voor Lifewire schrijft. Hij heeft een overvloed aan producten getest, waaronder veel tablets, laptops en smartphones.

FAQ

    Wat is de beste tekentablet?

    De beste tekentablets zijn er een die je een stylus of pen kunnen geven, die je handschriftherkenning geeft en de mogelijkheid om aantekeningen te maken, te schetsen en digitale kunst te maken. Bekijk onze lijst met de beste teken- en grafische tablets voor een goed overzicht van uw mogelijkheden in vele prijsklassen. Als je geen speciale tekentablet wilt, werken verschillende nieuwere leien van Samsung en Apple, waaronder de nieuwste iPad en Tab S7+, met de S Pen of Apple Pencil. Met beide apparaten krijg je de mogelijkheid om aantekeningen te maken, te tekenen en te schetsen, terwijl je de tablet nog steeds kunt gebruiken voor algemene multimedia en productiviteit.

    Wat is de beste tablet voor kinderen?

    De beste tablet voor kinderen moet robuust en betaalbaar zijn en ingebouwd ouderlijk toezicht hebben, zodat je de toegang van je kind tot bepaalde inhoud en schermtijd kunt beperken. Bekijk onze verzameling van de beste tablets voor kinderen om een geweldige lijst met opties te zien. We geven vooral de voorkeur aan de Amazon Fire HD 8 en HD 10 Kids Edition omdat ze worden geleverd met een duurzame rubberen hoes die bestand is tegen vallen en veel opties voor ouderlijk toezicht hebben.

    Wat is de beste Samsung-tablet?

    Samsung is de belangrijkste fabrikant van Android-tablets ter wereld met leien zoals de Samsung Galaxy Tab S7+ aan de premium kant en de zeer betaalbare Galaxy S5e aan de onderkant. Onze verzameling van de beste Samsung-tablets biedt een goed overzicht van uw opties die ertussenin vallen, met veel keuzes die aan elk budget kunnen voldoen.

Waar u op moet letten bij een tablet

Schermgrootte

De gemiddelde tablet is ongeveer 10 inch, diagonaal gemeten, maar ze kunnen zo klein zijn als 8 inch en oplopen tot 13,5. De schermgrootte is echt een persoonlijke voorkeur, maar voor productiviteitsdoeleinden is het vaak hoe groter hoe beter. Als je alleen een programma streamt of een boek leest, zou een kleiner scherm voldoende moeten zijn.

Budget

Je moet zeker bereid zijn om een premium te betalen voor een Apple iPad, die gemakkelijk vijf keer zo veel kost als een budgettablet. En hoe hoger de schermresolutie en hoe krachtiger de processor, hoe meer u kunt verwachten te betalen. Maar Amazon maakt een aantal verbazingwekkend betaalbare opties die je nog steeds toegang geven tot alle apps die je maar wilt, plus de persoonlijke assistent van Alexa.

Batterijlevensduur

Vergeleken met smartphones, die nauwelijks de dag doorkomen op een enkele lading, gaan de meeste tablets minstens een paar dagen mee, uiteraard afhankelijk van het gebruik. Zorg ervoor dat je er een koopt met een nominale batterijduur van ten minste 10 uur en je bent klaar om te gaan.

Aanbevolen: