De 8 beste muizen voor Macs

Inhoudsopgave:

De 8 beste muizen voor Macs
De 8 beste muizen voor Macs
Anonim

De beste muizen voor Macs zijn comfortabel en nauwkeurig, maar verschillende mensen zoeken naar verschillende dingen in hun ideale muis. Wanneer u op zoek bent naar de beste muis voor uw MacBook Air, MacBook Pro of iMac, kunt u het beste nadenken over hoe u uw apparaat gebruikt en uw muis afstemmen op uw specifieke behoeften. Als je veel videobewerkingen op je Mac uitvoert, wil je misschien een ultraprecieze muis waarmee je je besturing kunt aanpassen voor verschillende bewerkingsprogramma's. Een computerprogrammeur kan op zoek zijn naar een muis die comfort, snelheid en nauwkeurigheid vooropstelt. Als je veel tijd besteedt aan het spelen van games, wil je misschien een muis die speciaal is ontworpen om te gamen.

We hebben een aantal muizen beoordeeld en onze keuze voor de beste muis voor Macs is de Logitech M720 Triathlon (bekijk op Amazon). De M720 is betaalbaar, maar biedt toch handige functies en aanpassingsmogelijkheden. We hebben ook onze keuzes voor de beste muizen voor Macs in specifieke categorieën geselecteerd, zoals de beste muizen voor programmeurs en computerprogrammeurs, de beste muizen voor gamers en de beste muizen voor video-editors. Lees verder om al onze keuzes te zien voor de beste muizen voor Macs.

Beste algemeen: Logitech M720 Triathalon

Image
Image

Je zult verschillende meningen horen over wat een goede muis is, maar we denken dat Logitech's M720 de beste muis is voor Mac-gebruikers vanwege het eenvoudige, toegankelijke ontwerp, de lange batterijduur en de algehele gebruiksvriendelijkheid. De M720 spreekt een brede groep gebruikers en applicaties aan, met auto-discovery voor eenvoudige configuratie en hypersnel of klik-voor-klik scrollen. Het formaat en de ergonomie zijn beter dan bij de meeste draadloze muizen in zijn prijsklasse, en het zou comfortabel moeten zijn in een breed scala aan handmaten. De betaalbare M720 is behoorlijk veelzijdig en binnen Logitech's bijbehorende Mac-compatibele software kun je hem volledig aanpassen om een verscheidenheid aan taken uit te voeren.

Zoals de naam "Triathlon" al aangeeft, kan deze muis verbindingen onderhouden met maximaal drie verschillende apparaten, hetzij met behulp van de Bluetooth LE-mogelijkheden die beschikbaar zijn op alle recente Macs, of met behulp van Logitech's USB Unifying-ontvanger. Er is een sleuf aan de binnenkant om de USB-ontvanger op te bergen, zodat u hem gemakkelijk kunt meenemen en niet het risico loopt de kleine USB-dongle te verliezen. Drie achtergrondverlichtingsnummers aan de bovenkant laten je ook snel zien welk apparaat je bedient. Dit betekent dat je de Triathlon met je iMac kunt gebruiken als je aan je bureau zit, en hem vervolgens net zo gemakkelijk in je tas kunt gooien voor gebruik met je MacBook onderweg. De batterij gaat tot twee jaar mee, dus je kunt de muis enige tijd gebruiken voordat je de batterij moet verwisselen.

Beste compatibiliteit: Apple Magic Mouse 2

Image
Image

Apple's Magic Mouse 2 heeft een glazen bovenkant en een aluminium onderkant. Het is een aantrekkelijke muis die veel functies en functionaliteit naar de tafel brengt. Met een aanraakgevoelig bovenoppervlak ziet het er ongelooflijk strak uit en het heeft veel prestaties in zijn minimalistische ontwerp. De Magic Mouse maakt niet alleen draadloos verbinding met je Mac via Bluetooth, maar je kunt hem ook opladen met niets meer dan (een meegeleverde) iPhone-verlichtingskabel. De Magic Mouse 2 koppelt automatisch met je Mac en heeft een stabiele verbinding.

Het slechte nieuws is dat Apple de oplaadpoort aan de onderkant heeft geplaatst, wat betekent dat je hem niet aangesloten kunt laten terwijl je hem gebruikt. Gelukkig hoeft hij niet zo vaak te worden opgeladen.

Het multi-touch oppervlak is ongelooflijk intuïtief. U kunt eenvoudige gebaren gebruiken om bijvoorbeeld door pagina's te vegen of te scrollen. In Systeemvoorkeuren kunt u uw aanraakinstellingen aanpassen, zodat u met de rechtermuisknop kunt klikken en extra bewegingen kunt maken, inclusief die op een gewoon MacBook-trackpad, zoals knijpen om te zoomen. En omdat het door Apple is gemaakt, hoef je geen extra software op je Mac te installeren - alles om de Magic Mouse te ondersteunen is ingebouwd.

Beste ergonomisch: Logitech MX Ergo Plus

Image
Image

Trackballs vertegenwoordigen een andere favoriete cursorcontroller en zien hoe ze het ontwerp omkeren om je vinger of duim de muisbal te laten bewegen, terwijl het apparaat zelf stationair blijft. Ooit bekend om zijn trackballs, stopte Logitech een tijdje met het maken van trackball-muizen. De MX Ergo markeert een terugkeer naar vorm en is een van de meest ergonomische aanwijsapparaten op de markt. Omdat uw hand niet beweegt, loopt u veel minder risico op herhaalde pols- en armbelasting. Bovendien zorgt een verstelbaar scharnier ervoor dat je de MX Ergo tussen 0 en 20 graden kunt kantelen, welke positie voor jou het meest comfortabel is. Dit bespaart u de moeite van het verdraaien van uw pols. Volgens Logitech vermindert dit de spierbelasting met 20 procent ten opzichte van een standaardmuis.

De MX Ergo heeft alles wat je van een Logitech-aanwijsapparaat mag verwachten, met een hele reeks knoppen die je kunt aanpassen in Logitech's Options-software. De mogelijkheid om te koppelen met twee verschillende apparaten via Bluetooth (of de meegeleverde Logitech USB Unifying-ontvanger) is handig. Bovendien kunt u met een snelle tik op een knop boven de trackball de MX Ergo in de "precisiemodus" schakelen, wat de cursor aanzienlijk vertraagt om beter door een kleiner deel van het scherm te navigeren. Combineer dit alles met een snel opladende oplaadbare batterij die tot vier maanden meegaat voordat hij moet worden opgeladen, en je hebt een uitzonderlijke ergonomische muis. Voor die trackball-fans die zich nog nooit helemaal hebben aangepast aan het leven met muizen en trackpads, zou Logitech's MX Ergo het aanwijsapparaat voor jou kunnen zijn.

Beste voor gaming: Logitech G604 Lightspeed draadloze gamingmuis

Image
Image

Logitech heeft de reputatie duurzame en betrouwbare producten uit te brengen. Terwijl een aantal andere bedrijven gamingmuizen maken, krijgt Logitech's G604 onze knipoog naar de beste keuze in deze categorie vanwege het feit dat hij is ontworpen om het soort kloppende hardcore actiegamers aan te kunnen.

Met 15 volledig programmeerbare bedieningselementen (inclusief zes duimknoppen), kun je individuele profielen voor specifieke games aanpassen met Logitech's G Hub-software. Ondanks zijn minder geïnspireerde ontwerp, is hij ingetogen genoeg om door te gaan als een traditionele werkmuis, perfect voor gamen op kantoor (uiteraard tijdens je lunchpauze). Eén meegeleverde AA-batterij geeft je 240 uur gamen, en je kunt verbinding maken met je Mac via de USB-ontvanger of via Bluetooth. In de Bluetooth-modus kun je tot 5,5 maanden batterijduur krijgen bij standaard gebruik.

Qua prestaties is de G604 uitgerust met Logitech's Hero 16k-sensor. Het kan bogen op maximaal 16.000 CPI, maar je kunt het zelfs verlagen tot 100. Logitech heeft duidelijk veel aandacht besteed aan de plaatsing van de knoppen, aangezien alle knoppen gemakkelijk toegankelijk zijn. Dankzij de pollingsnelheid van 1.000 Hz wordt de trackinginformatie op je Mac tot 1.000 keer per seconde (of elke milliseconde) vernieuwd. Als gevolg hiervan is er vrijwel geen merkbare vertraging. Dit is een van de efficiëntere en nauwkeurigere gamingmuizen in zijn prijsklasse.

Beste voor videobewerking en grafisch ontwerp: Razer Naga Trinity

Image
Image

Precisie en nauwkeurigheid behoren tot de belangrijkste kenmerken van een muis voor grafisch ontwerp en filmmaken. Een muis voor videobewerking moet ook snel en gemakkelijk toegang hebben tot veelgebruikte bedieningselementen voor het toepassen van uitsnijdingen, bewerkingen, filters en effecten. Aangezien deze prioriteiten worden gedeeld door hardcore gamers, is het geen verrassing dat een Razer-gamingmuis, specifiek de Naga Trinity, ook een van de beste keuzes is voor grafisch ontwerp en videobewerkingsprojecten.

Hoewel deze muis voornamelijk gericht is op Windows-gebruikers, is de Synapse-app van Razer (voor het configureren van de Trinity Naga) beschikbaar voor macOS. Het werkt goed op Mac en biedt de mogelijkheid om de enorme reeks knoppen aan de zijkant van de muis volledig aan te passen. Hiermee kunt u toetsreeksen activeren van apps zoals Adobe Premiere, Illustrator of Photoshop die u anders op uw toetsenbord zou moeten intoetsen, waardoor uw workflow aanzienlijk wordt versneld als uw baan (of hobby) u de hele dag in dergelijke apps houdt.

Met de Synapse-app kun je ook meerdere profielen koppelen aan de verschillende apps die je dagelijks gebruikt, zodat je de knoppen kunt aanpassen om verschillende acties uit te voeren in Premiere of Illustrator, en je kunt schakelen tussen profielen wanneer je werkt in verschillende modi. U wilt bijvoorbeeld één set toetstoewijzingen gebruiken bij het samenstellen en bewerken in Premiere, maar ze anders in kaart brengen wanneer u effecten vastlegt. Deze muis kan al deze taken en meer aan.

Beste trackpad: Apple Magic Trackpad 2

Image
Image

Hoewel het technisch gezien geen muis is, zouden we nalatig zijn als we Apple's Magic Trackpad niet in deze lijst zouden opnemen, omdat het een bijzonder goede keuze is voor diegenen die gewend zijn om met MacBooks te werken. Als u regelmatig wisselt tussen een MacBook Pro voor onderweg en een iMac op uw bureau, zult u de consistentie van de gebruikerservaring zeer op prijs stellen. U kunt in beide scenario's dezelfde gebaren en besturingsstijlen gebruiken.

Het trackpad 2 bevat zelfs Apple's Force Touch, wat betekent dat het de hoeveelheid druk die je uitoefent kan detecteren en verschillende acties kan activeren. Hiermee kun je dingen doen zoals automatisch woorden opzoeken, koppelingen bekijken, items aan je agenda toevoegen en nog geavanceerdere functies uitvoeren in apps zoals iMovie en GarageBand, waar je harder kunt drukken om snel door een nummer te bladeren.

Net als de Magic Mouse heeft het Magic Trackpad een oplaadbare batterij en kan het worden opgeladen via de USB-poort van je Mac met een standaard USB-naar-Lightning-kabel.

Beste voor programmeurs en computerprogrammeurs: Logitech MX Master 3

Image
Image

Met een MagSpeed elektromagnetisch scrollwiel kan de MX Master 3 met uiterste nauwkeurigheid door maximaal 1.000 regels in één seconde scrollen. Logitech geeft aan dat het scrollwiel 87 procent nauwkeuriger en 90 procent sneller is (in vergelijking met voorgangers en reguliere Logitech-muizen zonder elektromagnetisch scrollwiel). De muis is ook stil en scrolt door duizenden regels code zonder een piepgeluid te maken.

Je kunt tot drie verschillende apparaten bedienen met de MX Master 3, en je kunt heen en weer schakelen tussen een Windows-pc en een Mac door de USB-ontvanger aan te sluiten of verbinding te maken via Bluetooth. Met de aanpasbare muis kunt u elke knop configureren voor elke toepassing die u gebruikt. U kunt ook profiteren van vooraf gedefinieerde aanpassingen die al zijn geoptimaliseerd voor een aantal toepassingen, waaronder Photoshop, Final Cut Pro, Word, Excel en meer. De MX Master 3 heeft een duimwiel en zelfs een bewegingsknop die je ingedrukt kunt houden terwijl je de muis beweegt om gebarencommando's te gebruiken.

De MX Master 3 beschikt over Logitech Darkfield Tracking, waarmee je op bijna elk oppervlak kunt volgen en tot 4.000 CPI-precisie kunt behalen. U kunt de CPI aanpassen in stappen van 50 tot zelfs 200. Zelfs op glas is deze muis buitengewoon nauwkeurig. De oplaadbare muis blijft tot 70 dagen opgeladen en heeft een USB-C-aansluiting en meegeleverde USB-C-oplaadkabel om het apparaat op te laden. Een minuut snel opladen zorgt ervoor dat het apparaat maximaal drie uur kan worden gebruikt.

Beste high-end: SteelSeries Rival 650

Image
Image

De SteelSeries Rival 650 is de ultieme muis voor gamers, maar het is ook een uitstekende muis voor videobewerking en grafisch ontwerp. Het heeft een ergonomisch ontwerp, met zacht aanvoelend materiaal en 256 verschillende gewichtsconfiguraties. Het bevat acht gewichten van 4 gram, dus als je van een lichtere muis houdt, kun je de zijkanten verwijderen en de gewichten eruit halen. Als een zwaardere muis comfortabeler voor je is, voeg dan gewoon meer gewichten toe.

De SteelSeries Rival 650 heeft snel opladen, met 15 minuten opladen voor minimaal 10 uur gameplay. Met ten minste 24 uur constant gamen op een volledige lading, raakt de batterij niet leeg tijdens het gebruik. De muis biedt lag-free 1000Hz (1ms) gaming, met twee sensoren voor verhoogde precisie. Het heeft een primaire TrueMove 3 Optical Gaming Sensor en een secundaire Depth Sensing Linear Optical Detection-sensor, die een echte 1-op-1 trackingprecisie en een CPI-bereik tussen 100 en 12.000 mogelijk maken.

De Rival 650 heeft acht onafhankelijk bestuurde RGB-zones, dus hij ziet eruit als een gamingmuis. Het is echter volledig aanpasbaar met SteelSeries Engine Software, zodat u de lichteffecten kunt laten lijken zoals u dat wilt. Het heeft zelfs een 32-bits ARM-processor voor het opslaan van CPI-instellingen, het opnieuw toewijzen van knoppen en lichteffecten bij LAN-evenementen en toernooien wanneer de software niet gemakkelijk toegankelijk is. Als u op zoek bent naar een nauwkeurige muis van hoge kwaliteit die u kunt aanpassen, is dit een solide optie.

De Logitech M720 Triathlon is een geweldige keuze voor iedereen die een eenvoudige, betaalbare draadloze muis voor Mac nodig heeft. Het biedt zelfs een paar voordelen, zoals het koppelen van maximaal drie apparaten en aanpassingsopties. Als je een uiterst nauwkeurige muis nodig hebt voor videobewerking of gamen, ben je misschien blijer met de Logitech G604, de Razer Naga Trinity of de SteelSeries Rival 650.

Over onze vertrouwde experts:

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 125 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

Jesse Hollington werkt momenteel als Senior Writer voor iDropNews.com, waar hij schrijft over wat er gebeurt in de wereld van Apple, en was eerder meer dan 10 jaar Senior Editor voor iLounge.com, waar hij een recensie breed scala aan iPhone- en iPad-accessoires en apps, samen met het bieden van hulp en assistentie via technische artikelen, zelfstudies en een Q&A-kolom voor lezers; hij is ook de auteur van iPod & iTunes Portable Genius.

FAQ

    Moet ik een bedrade of draadloze muis kopen?

    Zowel bekabelde als draadloze opties hebben voordelen. Een bedrade muis hoeft nooit te worden opgeladen en vereist geen Bluetooth-connectiviteit op uw machine of een open USB-slot voor een dongle. Draadloze muizen, aan de andere kant, elimineren de warboel van een draad en de verwarde nachtmerrie die alle kabels die uit uw pc kronkelen kunnen worden, en ze hebben de afgelopen jaren grote stappen gezet om de kloof te dichten in termen van CPI en respons tijd versus hun bedrade tegenhangers.

    Wat voor soort muis heb ik nodig om te gamen?

    Voor op twitch gebaseerde online shooters zoals Call of Duty of Fortnite is een muis met een hoge gevoeligheid (CPI) de sleutel, zodat je voor een cent kunt ronddraaien wanneer aanvallers achter je aan kruipen. Aan de andere kant van het spectrum zullen strategie- en MMO-gamers een muis met een heleboel extra knoppen een enorme zegen vinden, zodat je actieve vaardigheden kunt activeren of macro's kunt uitvoeren met één druk op de knop.

    Zijn muizen aanpasbaar?

    Bij veel moderne muizen kun je niet alleen instellingen zoals gevoeligheid wijzigen of knoppen aan verschillende functies toewijzen, maar je kunt ook de fysieke eigenschappen van de muis zelf wijzigen. Sommige worden geleverd met verschillende zijplaten waarmee u van rechtshandige naar linkshandige greep kunt veranderen of een andere textuur op het plastic kunt aanbrengen waar uw duim op rust, terwijl andere u in staat stellen modulaire gewichten toe te voegen of te verwijderen om de perfecte balans voor uw hand te vinden /pols.

Waar u op moet letten bij een muis voor uw Mac

Comfort en gripstijl- Ben je rechtshandig of linkshandig? Liever een muis met klauwgreep, een handpalmgreep of een bovengreep? Zorg ervoor dat de muis die u kiest een comfortabele stijl heeft, vooral als u van plan bent hem elke achturige werkdag te gebruiken.

Compatibiliteit en connectiviteit- De meeste moderne muizen zijn compatibel met MacOS, maar het is het beste om er zeker van te zijn voordat je een keuze maakt. U zult ook de connectiviteit van de muis willen bekijken. Is het bedraad of draadloos? Als het draadloos is, maakt het dan verbinding via een USB-ontvanger, Bluetooth of beide? Kun je de muis op meer dan één apparaat aansluiten en kun je heen en weer schakelen tussen een Windows- en Mac-apparaat?

Sensoren en CPI- De sensor van een muis werkt als een camera om lichtreflectie te detecteren en beweging te volgen. Muizen met sensoren op een hoger niveau zijn nauwkeuriger en preciezer dan die met sensoren op een lager niveau. Daarom hoor je vaak over gamingmuizen met speciale sensortechnologie, zoals de Hero 16K-sensor in de Logitech G604-gamingmuis. CPI (counts per inch) meet de gevoeligheid van een muis. Dit bepa alt hoe snel uw cursor op het scherm zal bewegen wanneer u uw muis beweegt. Als uw muis een CPI van 1.000 heeft, zal uw muis 1.000 pixels verplaatsen als u hem één inch verplaatst. U wilt dit niet per se op de hoogste instellingen instellen, omdat u mogelijk een te gevoelige muis krijgt. Sommige mensen willen echter een hogere CPI voor langzamere, gecontroleerde toepassingen waarbij volledige precisie vereist is. CPI wordt soms aangeduid als DPI (door fabrikanten en in het algemeen).

Aanbevolen: