Hoe ouderlijk toezicht van Apple TV in te stellen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe ouderlijk toezicht van Apple TV in te stellen en te gebruiken
Hoe ouderlijk toezicht van Apple TV in te stellen en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen, schakel in en stel een toegangscode in. Beperkingen zijn onder meer Allow, Restrict, Block, Show, en Verberg.
  • Beperkingen per app instellen: Instellingen > Menu, kies een app en selecteer Hideof Beperken. Stel inhoudsbeperkingen in onder Toegestane inhoud.
  • Voorkom dat kinderen opties wijzigen: Set AirPlay, Conferentieruimte, Locatievoorzieningen, TV-provider, Koppelen van externe app tot Beperken.

Dit artikel legt uit hoe je de beperkingen en ouderlijk toezicht op een Apple TV instelt.

Beperkingen inschakelen op Apple TV

Het maakt niet uit welke generatie Apple TV je hebt, het ouderlijk toezicht (of Beperkingen, zoals ze nu bekend zijn) is op dezelfde plek beschikbaar. Controleer voordat u begint of u over de nieuwste software voor uw Apple TV beschikt. Om vervolgens apps of functies van uw Apple TV van uw kinderen te vergrendelen:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen.
  2. Selecteer Beperkingen om het in te schakelen.

    Image
    Image
  3. Kies desgevraagd een viercijferige toegangscode om de optie te vergrendelen. Kies een toegangscode die u gemakkelijk kunt onthouden.
  4. Voer de vier cijfers nogmaals in om te bevestigen en klik vervolgens op OK. Het volledige Beperkingsmenu is nu zichtbaar en u kunt het ouderlijk toezicht verder aanpassen.

U kunt de verschillende functies die beschikbaar zijn op uw Apple TV aanpassen door de verschillende beperkingen in te stellen die beschikbaar zijn op de Restrictions pagina (de beschikbare opties zijn afhankelijk van uw Apple TV-generatie).

Pas Apple TV 4K of 4e generatie ouderlijk toezicht aan

Als je een 4K of 4e generatie Apple TV hebt, kun je de volgende functies en apps voor ouderlijk toezicht instellen:

  • Toestaan: alle apps of functies toestaan.
  • Beperken: vereist een viercijferige Apple TV-toegangscode voor aankopen, huren of app-gebruik.
  • Block of No: Blokkeer specifieke inhoud of functies.
  • Show of Yes: laat apps, opties of functies onbeschermd door de toegangscode.
  • Hide: een app of functie verbergen voor gebruikers.

Hier leest u hoe u specifieke beperkingen kunt inschakelen:

iTunes-winkelbeperkingen

  1. Klik in het gedeelte iTunes Store op Purchase and Rental.

    Image
    Image
  2. Kies Restrict om kinderen te verplichten een toegangscode in te voeren of Block om te voorkomen dat ze iets kopen of huren via de iTunes Store.

  3. Klik op In-app-aankopen en kies Beperken om kinderen een toegangscode te vragen voor in-app-aankopen of Blokkeer om alle aankopen te voorkomen.

U kunt uw wachtwoordvoorkeuren voor iTunes Store en App Store ook aanpassen via de Password Settings opties op uw Apple TV.

Toegestane inhoudsbeperkingen

Image
Image

Stel in het gedeelte Toegestane inhoud de beperkingen voor elk van de zes opties als volgt in:

  • Muziek en podcasts: Kies Clean om expliciet taalgebruik te beperken.
  • Beoordelingen voor: kies het land waar u woont om films en tv-programma's weer te geven die bij het land passen (aangezien landen verschillende beoordelingen kunnen hebben voor kinderen, pre-tieners en tieners). Als u deze optie gebruikt, kunt u de opties Movies, TV Shows en Apps hieronder overslaan.
Image
Image
  • Films: Kies de hoogste filmclassificatie die u uw kinderen wilt laten bekijken. Uw keuze verwijdert films met beoordelingen die lager op de lijst staan, zoals hier te zien is. bijv. Als u PG kiest, worden PG-13, R en NC-17 verwijderduit de beoordelingslijst van de Verenigde Staten. Kies Sta geen films toe om te voorkomen dat films in het hoofdmenu verschijnen.
  • TV-programma's: kies de hoogste waardering voor tv-programma's die u uw kinderen wilt laten bekijken. Uw keuze verwijdert shows met beoordelingen die lager op de lijst staan, zoals hier te zien is. bijv. Als u TV-G kiest, worden TV-PG, TV-14 en TV- verwijderd MA van de ratinglijst van de Verenigde Staten. Kies Tv-programma's niet toestaan om te voorkomen dat tv-programma's in het hoofdmenu verschijnen.
  • Apps: kies indien nodig het beoordelingsniveau voor afzonderlijke apps (op basis van de App Store-beoordelingen). Deze instelling is alleen van toepassing op apps van het Apple-merk op uw apparaat; voor app-beheer van derden moet u deze voor elke app afzonderlijk blokkeren. Uw keuze zal de lagere beoordelingen uit de lijst verwijderen. bijv. 9+ verwijdert 12+ en 17+ shows, maar staat 4+ toe en 9+ shows.
  • Siri Expliciete taal: Kies Hide om Siri uit te schakelen van zowel het gebruik van expliciete taal als het accepteren van expliciete taalopdrachten.
  • Multiplayer-games en schermopname: Kies No om te voorkomen dat apps online multiplayer-games en schermopnames toestaan tijdens het spelen.

Beperk wijzigingen in de geavanceerde opties van Apple TV

Om te voorkomen dat uw kinderen de meer geavanceerde opties op uw Apple TV wijzigen, stelt u de volgende opties in op Beperken:

  • AirPlay-instellingen
  • Vergaderruimteweergave
  • Locatievoorzieningen
  • TV-aanbieder
  • Externe app koppelen

Beperkingen op Apple TV 2e of 3e generatie

Ouderlijk toezicht werkt iets anders in de vorige generaties Apple TV's, zelfs met de nieuwste software.

Als je een Apple TV van de 2e of 3e generatie hebt, kun je de volgende functies en apps voor ouderlijk toezicht instellen:

  • Hide: de functie of app verbergen in het hoofdmenu.
  • Ask: Vraag om een viercijferige toegangscode voor aankopen, huren of app-gebruik.
  • Show of Allow: alle apps of functies toestaan.

Schakel specifieke beperkingen in op de Apple TV 2e of 3e generatie

  • Aankopen en huren: Stel deze optie in op Hide om het volledig te blokkeren of Ask om een toegangscode te vereisen om het te gebruiken.
  • Films en shows: kies ervoor om de locatiegebaseerde beoordelingen voor films en tv-programma's te gebruiken of inhoud te blokkeren op basis van individuele beoordelingen voor films en shows.
  • Expliciete muziek of podcasts: Selecteer Ask om een toegangscode te vereisen om expliciete taal in podcasts en muziek toe te staan.
  • AirPlay-instellingen: kies Hide om te voorkomen dat kinderen de AirPlay-instellingen volledig wijzigen of Ask om een toegangscode te vereisen om toegang te krijgen.
  • Weergave-instellingen vergaderruimte: Kies Hide om te voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot deze instellingen.

Beperkingen op app-niveau inschakelen op elke Apple TV

De ingebouwde restrictie-instellingen zijn van toepassing op de door Apple gemaakte apps op je Apple TV. Om het kinderslot op apps van derden in te schakelen, moet je de machtigingen voor elke app afzonderlijk wijzigen, ongeacht welke generatie Apple TV je hebt.

  1. Ga naar Instellingen > Hoofdmenu.
  2. Kies de app om te vergrendelen.
  3. Kies de juiste instelling op basis van uw apparaat:

    • Voor 4K en 4e generatie Apple TV's: Selecteer Hide om het volledig te verbergen of Restrictom een toegangscode te vereisen om toegang te krijgen.
    • Voor Apple TV's van de 2e en 3e generatie: Selecteer Hide om het volledig te verbergen of Askom een toegangscode te vereisen om toegang te krijgen.

Wijzig de toegangscode voor ouderlijk toezicht van uw Apple TV

Zodra je alle ouderlijke vergrendelingen van Apple TV hebt ingesteld, wil je misschien periodiek de bijbehorende toegangscode wijzigen.

Image
Image
  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen.
  2. Voer uw huidige toegangscode in.
  3. Klik op Wijzig toegangscode.
  4. Voer de nieuwe toegangscode in en voer deze opnieuw in om te bevestigen.
  5. Klik op Opslaan.

Aanbevolen: