Hoe Instagram ouderlijk toezicht in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Instagram ouderlijk toezicht in te stellen
Hoe Instagram ouderlijk toezicht in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Stel het profiel van je kind in op privé, verwijder of blokkeer volgers, laat persoonlijke info in de bio weg, verberg verhalen en filter reacties.
  • Blokkeer specifieke gebruikersactiviteit door op het profiel van een gebruiker te tikken, tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op Beperken.
  • Ouders kunnen accounts voor kinderen onder de 13 jaar beheren. Gebruik voor tieners van 13 jaar en ouder de ingebouwde beveiligingsfuncties om de privacy van uw kind te beschermen.

Instagram is een populaire en leuke app voor mensen van alle leeftijden, maar het is ook een plek waar vrijwel iedereen oplichting, expliciete inhoud, intimidatie, cyberpesten en misbruik kan tegenkomen. Daarom is het belangrijk om ouderlijk toezicht op Instagram in te stellen voordat je kinderen gevoelige inhoud tegenkomen.

Instagram-accountleeftijdsvereisten

Veel ouders vragen zich af of ze toegang hebben tot het Instagram-account van hun tiener. Volgens Instagram verbieden privacywetten hen om iedereen, zelfs een ouder, toegang te geven tot een account dat toebehoort aan een geautoriseerde accounthouder. Een geautoriseerde accounthouder is elke gebruiker die ten minste 13 jaar oud is. Als je tiener minstens 13 is, moet je met hem samenwerken om verschillende extra beveiligings- en privacymaatregelen voor zijn account te nemen om hem te beschermen.

Als een Instagram-gebruiker jonger is dan 13 jaar, moet in de profielbeschrijving duidelijk worden vermeld dat het account wordt beheerd door een ouder of manager. Als je kind jonger is dan 13 jaar en het account niet wordt beheerd door een ouder of manager, kun je melden dat het account van een minderjarige gebruiker is om het van Instagram te laten verwijderen.

Image
Image

Boost je Instagram ouderlijk toezicht

Instagram heeft geen ouderspecifieke veiligheids- of beveiligingsfuncties ingebouwd in het platform om hen te helpen toezicht te houden op het account van hun tiener. Jij en je tiener kunnen echter samenwerken door gebruik te maken van de algemene veiligheids- en beveiligingsfuncties van het platform (evenals best practices) om te voorkomen dat ze worden blootgesteld aan of het slachtoffer worden van iets verdachts of beledigends.

  1. Stel het profiel van je tiener in op privé, zodat alleen volgers hun berichten en verhalen kunnen zien. Nieuwe gebruikers die besluiten een privéprofiel te volgen, moeten eerst worden goedgekeurd.

    Zelfs als je tiener zijn berichten tagt met een locatietag of een hashtag, kan deze niet worden bekeken door niet-volgers.

  2. Verwijder onbekende volgers. Dit blokkeert ze niet; het verwijdert eenvoudig de berichten en verhalen van uw tiener uit hun feed. Als een verwijderde volger probeert opnieuw te volgen en het profiel van je tiener is ingesteld op privé, kan deze worden afgewezen.
  3. Vermijd het opnemen van persoonlijke informatie in de biobeschrijving van het profiel. Een privéaccount toont nog steeds een naam, profielfoto, biobeschrijving en website aan niet-volgers. Om deze reden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw tiener geen persoonlijke informatie opneemt, zoals hun adres, telefoonnummer, sociale netwerklinks, school, locatie en meer.

  4. Filter ongewenste opmerkingen zodat ze niet op berichten verschijnen. Vanuit de reactie-instellingen van je tiener (Profile > Menu > Settings > Privacy> Comments ), kunt u een algemene instelling Hide Offensive Comments inschakelen of de Manual Filter gebruikeninstelling om trefwoorden in te voeren die u niet wilt zien. Alle opmerkingen die door deze filters worden opgevangen, worden automatisch verwijderd door iedereen die ze probeert te plaatsen.
  5. Blokkeer reacties van specifieke mensen. Je kunt Reacties blokkeren van selecteren en vervolgens zoeken naar mensen die je aan deze lijst wilt toevoegen in de opmerkingen van je tiener. Iedereen die is toegevoegd, krijgt geen melding dat ze niet kunnen reageren op je berichten of verhalen. Wanneer ze een opmerking proberen achter te laten, is deze alleen voor hen zichtbaar, niet voor je tiener of voor iemand anders.

  6. Verberg verhalen van specifieke volgers. Verhalen kunnen worden verborgen voor elke individuele of meerdere volgers, zodat ze nooit in hun verhalenfeed of als een update op het profiel van je tiener verschijnen. Dit is handig als je tiener verhalen deelt die niet geschikt zijn voor of van toepassing zijn op bepaalde volgers.
  7. Gebruik goede vrienden bij het delen van verhalen. Je tiener kan de functie Vrienden van Instagram gebruiken om een lijst te maken met mensen met wie ze hun verhalen op een meer persoonlijke basis willen delen. Dit biedt een vergelijkbare oplossing voor het verbergen van verhalen voor bepaalde Instagram-gebruikers door je tiener aan te moedigen om alleen verhalen te delen met de meest relevante mensen.
  8. Beperk interactie met bepaalde gebruikers. Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het profiel van een gebruiker en selecteer Beperken Alleen uw tiener en de beperkte gebruiker kunnen opmerkingen zien die de beperkte gebruiker achterlaat op de posts van je tiener (totdat de reactie is goedgekeurd). Directe berichten worden ook weergegeven als berichtverzoeken, die kunnen worden goedgekeurd of afgewezen voordat ze worden gelezen.

  9. Block gebruikers op Instagram. Het blokkeren van een gebruiker is nodig als je niet wilt dat ze proberen je tiener te volgen of directe berichten te sturen. Wanneer je tiener iemand op Instagram blokkeert, is hun profiel volledig verborgen en ontoegankelijk voor die geblokkeerde gebruiker, zelfs als ze ernaar proberen te zoeken.
  10. Praat met je tiener over Instagram-zwendel. Er zijn er verschillende, zoals de Instagram-geldzwendel, die kunnen worden aangezien voor legitieme accountactiviteit. Zorg ervoor dat jij en je tiener op de hoogte zijn van de meest actuele oplichting op het platform en meld alle accounts die er verdacht uitzien. Om een account te rapporteren, tikt u op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het profiel van de gebruiker (of de chat met directe berichten) en tikt u vervolgens op Melden

Aanbevolen: