Hoe ouderlijk toezicht in Windows 10 in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe ouderlijk toezicht in Windows 10 in te stellen
Hoe ouderlijk toezicht in Windows 10 in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Voor Windows 10, Start > Instellingen > Accounts > Familie en andere gebruikers > Een gezin toevoegen

    Lid > Een kind toevoegen > voer e-mail in >Sluiten.

  • Voor Windows 8, Windows-toets + C > PC-instellingen wijzigen >Accounts > Andere accounts > Account toevoegen.
  • Voor Windows 7, Start > voer Ouderlijk toezicht in bij zoeken > selecteer kinderaccount > Huidige instellingen afdwingen > instellingen configureren >Sluiten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u ouderlijk toezicht in Windows inschakelt, wijzigt of uitschakelt. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Schakel Windows 10 Ouderlijk toezicht in

Om de meest recente functies van Windows Ouderlijk toezicht en Microsoft Family Safety te gebruiken, hebben zowel jij als je kind een Microsoft-account nodig (geen lokale). Hoewel u een Microsoft-account voor uw kind kunt krijgen voordat u het beschikbare ouderlijk toezicht in Windows 10 configureert, is het eenvoudiger en eenvoudiger om het account tijdens het configuratieproces te verkrijgen. Wat je ook besluit, volg deze stappen om aan de slag te gaan.

Ouderlijk toezicht, zoals hier beschreven, wordt alleen toegepast wanneer het kind inlogt op een Windows-apparaat met zijn eigen Microsoft-account. Deze instellingen verhinderen niet wat ze doen op de computers van hun vrienden, schoolcomputers of hun Apple- of Android-apparaten, of wanneer ze toegang krijgen tot een computer onder het account van iemand anders (zelfs jouw account).

  1. Selecteer Start en kies Settings om de app Windows Settings te starten.
  2. Selecteer Accounts.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het linkerdeelvenster Familie en andere gebruikers.

    Image
    Image
  4. Selecteer Een gezinslid toevoegen als uw kind geen apart account op uw apparaat heeft. Deze stap start een Microsoft Account-wizard.

    Image
    Image
  5. Selecteer Een kind toevoegen voer het e-mailadres van uw kind in of selecteer De persoon die ik wil toevoegen heeft geen e-mailadres.

    Voltooi elke pagina van de wizard. De wizard biedt verschillende vragen als het kind wel of niet al een e-mailadres heeft.

    Image
    Image
  6. Lees de aangeboden informatie (wat je hier ziet hangt af van wat je hebt geselecteerd in stap 5), en kies Sluiten.

Als je tijdens het bovenstaande proces een Microsoft-account voor je kind hebt gekregen, zul je merken dat het kind is toegevoegd aan je lijst met gezinsleden in Windows-instellingen en dat de status Kind is. Ouderlijk toezicht is al ingeschakeld met de meest gebruikelijke instellingen en het account is klaar voor gebruik. Laat het kind inloggen op zijn account terwijl het is verbonden met internet om het proces te voltooien.

Als u tijdens het proces een bestaand Microsoft-account invoert, wordt u gevraagd om u aan te melden bij dat account en de aanwijzingen in de uitnodigingsmail te volgen. In dit geval is de status van het account Kind, In behandeling Het kind moet inloggen terwijl het is verbonden met internet om het installatieproces te voltooien. Mogelijk moet u de veiligheidsinstellingen voor het gezin ook handmatig toepassen, maar dit hangt van verschillende factoren af.

Ouderlijk toezicht zoeken, wijzigen, inschakelen of uitschakelen (Windows 10)

Er is een redelijke kans dat de standaard Windows Family Safety-besturingselementen al zijn ingeschakeld voor het account van uw kind, maar het is een goede gewoonte om te controleren of ze aan uw behoeften voldoen. Om de instelling te bekijken, configureren, wijzigen, in- of uitschakelen, of om rapportage voor een Microsoft-account in te schakelen:

  1. Select Start > Instellingen > Accounts > Familie en andere People, en kies vervolgens Manage Family Settings Online.

    Typ als alternatief family in het zoekvak naast Start. Selecteer Gezinsopties en kies vervolgens Gezinsinstellingen bekijken.

    Image
    Image
  2. Log in als daarom wordt gevraagd en zoek het kinderaccount op in de lijst met accounts die bij uw gezin horen. Selecteer Schermtijd onder de naam van uw kind om het tabblad Schermtijd te openen.

    Image
    Image
  3. Breng wijzigingen aan in de standaardinstellingen voor schermtijd met behulp van de vervolgkeuzelijsten en dagelijkse tijdlijnen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Meer opties onder de naam van uw kind en kies Inhoudsbeperkingen.

    Image
    Image
  5. Activeer Blokkeer ongepaste apps en games en blokkeer ongepaste websites. Voeg apps of websites toe die je wilt blokkeren of toestaan en selecteer een geschikte leeftijdsclassificatie.

    Image
    Image
  6. Selecteer het tabblad Activiteit en vouw Beheren uit. Selecteer Activiteitsrapportage inschakelen en E-mail wekelijkse rapporten naar mij om wekelijkse rapporten te krijgen van de activiteiten van uw kind terwijl ze online zijn.

    Om ongepaste websites te blokkeren en rapporten over de surfactiviteit op het web te ontvangen, moet uw kind Edge of Internet Explorer gebruiken. U kunt andere browsers blokkeren.

    Image
    Image
  7. Ga door met het verkennen van andere instellingen zoals gewenst.

Windows 8 en 8.1 Ouderlijk toezicht

Om ouderlijk toezicht in Windows 8 en 8.1 in te schakelen, moet u eerst een account voor uw kind maken. Dit doe je in PC-instellingen. Vervolgens configureert u vanuit het Configuratiescherm de gewenste instellingen voor dat kinderaccount.

  1. Houd op het toetsenbord de Windows-toets ingedrukt en druk op C.
  2. Selecteer Pc-instellingen wijzigen.
  3. Selecteer Accounts, kies Andere accounts en selecteer vervolgens Een account toevoegen.
  4. Selecteer Account van een kind toevoegen.
  5. Volg de aanwijzingen om het proces te voltooien en kies ervoor om indien mogelijk een Microsoft-account aan te maken via een lokaal account.

Ouderlijk toezicht configureren:

  1. Open Configuratiescherm. U kunt ernaar zoeken vanaf het startscherm of vanaf het bureaublad.
  2. Selecteer Gebruikersaccounts en gezinsveiligheid, en kies vervolgens Ouderlijk toezicht instellen voor elke gebruiker.
  3. Selecteer het account van het kind.
  4. Kies onder Ouderlijk toezicht Huidige instellingen afdwingen.
  5. Kies onder Activiteitsrapportage Verzamel informatie over pc-gebruik.
  6. Selecteer de links voor de volgende opties en configureer naar wens:

    • Webfiltering om bepaalde websites te blokkeren en downloads te voorkomen
    • Tijdslimieten om te kiezen wanneer en op welke dagen uw kind toegang heeft tot de pc
    • Windows Store en spelbeperkingen om leeftijds-, titel- en beoordelingslimieten in te stellen voor de apps die uw kind kan gebruiken
    • App-beperkingen om de apps in te stellen die uw kind kan gebruiken
  7. Je ontvangt een e-mail met informatie over de Microsoft Family Safety-aanmeldingspagina en wat daar beschikbaar is. Als u een Microsoft-account voor uw kind gebruikt, kunt u vanaf elke computer activiteitenrapporten bekijken en online wijzigingen aanbrengen.

Windows 7 Ouderlijk toezicht

Configureer ouderlijk toezicht in Windows 7 vanuit het Configuratiescherm, op dezelfde manier als hierboven beschreven voor Windows 8 en 8.1. U moet een kinderaccount voor het kind aanmaken in Configuratiescherm > Gebruikersaccounts > Andere gebruikers toegang geven Naar deze computer Doorloop het proces zoals gevraagd.

Daarmee gedaan:

  1. Selecteer de Start-knop en typ Ouderlijk toezicht in het zoekvenster.
  2. Selecteer Ouderlijk toezicht in de resultaten.
  3. Selecteer het kinderaccount.
  4. Maak desgevraagd wachtwoorden voor beheerdersaccounts.
  5. Selecteer onder Ouderlijk toezicht Huidige instellingen afdwingen.
  6. Selecteer de volgende links en configureer de instellingen zoals van toepassing en kies vervolgens Sluiten: Tijdslimieten, Gamesen Sta specifieke programma's toe en blokkeer ze.

FAQ

    Werkt FamiSafe op Windows?

    Ja. FamiSafe-software voor ouderlijk toezicht is beschikbaar voor Windows-, macOS-, iOS-, Android- en Amazon Fire-tablets.

    Hoe stel ik ouderlijk toezicht via internet in?

    Je kunt ouderlijk toezicht voor internet instellen via de beheerdersconsole van je router, ingebouwd ouderlijk toezicht gebruiken voor Google Chrome en andere browsers, of apps voor ouderlijk toezicht van derden gebruiken.

Aanbevolen: