Hoe Chromebook Ouderlijk toezicht in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Chromebook Ouderlijk toezicht in te stellen
Hoe Chromebook Ouderlijk toezicht in te stellen
Anonim

Een Chromebook is een geweldig apparaat voor kinderen om te internetten. Dit komt omdat er zeer effectieve ouderlijk toezicht voor Chromebooks is die u kunt instellen om uw kind te beschermen.

Image
Image

Hoe stel je Chromebook ouderlijk toezicht in

De beste manier om ouderlijk toezicht voor Chromebooks in te stellen, is Google Family Link. Google Family Link is een complete service waarmee je ouderlijk toezicht kunt instellen voor het Google-account van je kind, ongeacht waar het het gebruikt.

  1. Als je ouderlijk toezicht op Chromebook wilt instellen en controleren, moet je de Google Family Link For Parents-app installeren. Open de app en stel je eigen Google-account in als Family Manager.
  2. Selecteer op de Chromebook de tijd in de rechterbenedenhoek van het venster en selecteer vervolgens het Settings-pictogram. Selecteer Mensen > Setup.

    Image
    Image
  3. Ga door met de wizard, bevestig het Google-account van uw kind en voer het Google-account in waarmee u toezicht houdt. U en uw kind moeten allebei uw wachtwoord invoeren.

  4. Zodra dit is gebeurd, ziet u een Beheer filters en instellingen venster waarin u het ouderlijk toezicht van de Chromebook kunt configureren. Selecteer Volgende als je klaar bent.

    Image
    Image

    Google stelt automatisch de standaardinstellingen in op wat de meeste ouders gebruiken voor een kind van de leeftijd die wordt vermeld in het Google-accountprofiel van uw kind, dus zorg ervoor dat het profiel correct is voordat u deze instelling voltooit. Je kunt deze instellingen aanpassen via de Family Link-app op je mobiele telefoon.

  5. In het venster Family Link automatisch installeren op uw apparaten moet u ervoor zorgen dat de Chromebook die u onder toezicht wilt houden, is geselecteerd. Selecteer Install om te voltooien.

    Image
    Image
  6. Wanneer de installatie is voltooid, wordt u gevraagd om uit te loggen bij het Google-account van uw kind. De volgende keer dat uw kind inlogt op zijn Chromebook, worden alle ouderlijk toezicht geactiveerd.

Ouderlijk toezicht Chromebook gebruiken

Als je het ouderlijk toezicht van de Chromebook voor je kind wilt wijzigen, open je de Family Link for Parents-app op je telefoon. Kies het kind dat je wilt controleren en tik vervolgens op Bekijken in de rechterbenedenhoek. Scrol omlaag naar het gedeelte Instellingen en tik op Instellingen beheren

Image
Image

In dit gedeelte kunt u alle volgende functies voor ouderlijk toezicht configureren voor de Chromebook van uw kind:

  • Google Play: Vereist goedkeuring voor aankopen en beperk inhoud door classificatie in de Google Play Store.
  • Google Chrome: laat Google ongepaste inhoud in Chrome filteren, of beperk uw kind tot websites in uw eigen lijst.
  • Google Zoeken: Schakel SafeSearch in zodat uw kind niet op Google kan zoeken naar ongepaste inhoud.
  • YouTube: Schakel de beperkte modus in om volwassen video-inhoud op YouTube te blokkeren.
  • Accountinfo: controleer de accountgegevens van uw kind zodat ze hun verjaardag niet kunnen bijwerken.
  • Meer | Bedieningselementen om in te loggen: vereist uw goedkeuring voordat uw kind kan inloggen op het Chromebook-apparaat.
  • Meer | Google-activiteit beheren: Schakel 'Alleen ouders' in voor het beheren van activiteitsopties.

Chromebook-schermtijdlimieten instellen

Het configureren van schermtijdlimieten voor Chromebooks is een krachtige manier om ervoor te zorgen dat uw kind niet elke dag te veel schermtijd krijgt.

  1. Scroll op het scherm van uw kind in uw Family Link-app omlaag naar Schermtijd en tik op Instellen.

    Image
    Image
  2. Als u dagelijkse limieten wilt instellen, tikt u op Dagelijkse limiet, tikt u op de schakelaar Scheduled om deze in te schakelen en kiest u vervolgens de dagen van de week u wilt controleren.

    Image
    Image
  3. Kies een individuele dag om de toegestane schermtijd voor die dag toe te voegen of af te trekken.

    Image
    Image
  4. Tik op het tabblad Bedtime en herhaal hetzelfde proces als hierboven. Wanneer u afzonderlijke dagen selecteert, kunt u de Chromebook zo instellen dat deze 's nachts op een bepaald tijdstip wordt vergrendeld en 's ochtends op een vast tijdstip wordt ontgrendeld.

    Image
    Image

Bottom Line

Als je een nieuwe Chromebook voor je kind instelt met zijn persoonlijke Google-account en Family Link is ingeschakeld, kan hij of zij een schoolaccount koppelen en toegang krijgen tot apps zoals Google Classroom. Op die manier kunnen ouders de internetactiviteit van hun kinderen in de gaten houden terwijl ze huiswerk maken.

Beperkingen ouderlijk toezicht Chromebook

Kinderen zijn erg slim als het gaat om het vinden van manieren om limieten te omzeilen, dus zorg ervoor dat u de gastmodus uitschakelt en beperk het inloggen tot alleen uw account en het account van uw kind.

Om deze instellingen te vinden, open je Chromebook-instellingen en selecteer je Andere mensen beheren. Selecteer Beperk aanmelding tot de volgende gebruikers en voeg alleen uw account en het account van uw kind toe.

Om browsen door gasten uit te schakelen, schakelt u Browsen door gasten inschakelen uit in het venster Beheer andere mensen.

Hoewel Google zijn best doet om de blokkeerlijst van websites up-to-date te houden, is het nog steeds mogelijk dat sommige sites niet op de lijst staan, en Family Link beschermt niet tegen malware wanneer uw kind bestanden downloadt.

Een manier om uw kind hiertegen te beschermen, is door uw eigen websitelijst te gebruiken in plaats van het filter van Google. Dit is een veel meer gesloten benadering die beter geschikt is voor kleine kinderen die slechts toegang willen hebben tot een zeer beperkte selectie van websites.

Aanbevolen: