Hoe Disney Plus ouderlijk toezicht in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Disney Plus ouderlijk toezicht in te stellen
Hoe Disney Plus ouderlijk toezicht in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Tik in de Disney Plus-app op het kleine profile pictogram > Bewerk profielen > tik op het profiel van je kind.
  • Tik op de Kids Profile schakelaar > Save.

Dit artikel legt uit hoe je ouderlijk toezicht instelt in Disney Plus, een gezinsvriendelijke streamingdienst.

Hoe Disney Plus ouderlijk toezicht in te stellen op een bestaand profiel

Als je al een profiel hebt dat je hebt aangewezen voor een van je kinderen, of voor al je kinderen om te delen, is het vrij eenvoudig om dit over te zetten naar een kinderprofiel. Door dit te doen, beperkt u het type inhoud dat via dat profiel kan worden bekeken.

  1. Start de Disney Plus-app en log indien nodig in.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek van het scherm op het kleine profile icoon.
  3. Tik op Bewerk profielen.
  4. Tik op het profiel van je kind.

    Image
    Image
  5. Tik op de Kids Profile tuimelschakelaar.
  6. Tik op Opslaan.
  7. Dit profiel is nu ingesteld als een kinderprofiel.

    Image
    Image

Een kinderprofiel maken op Disney Plus

Als je nog geen profiel hebt ingesteld voor je kind, kun je ook helemaal opnieuw een kinderprofiel maken. Je kunt er een maken voor elk van de kinderen die je Disney Plus-account zullen gebruiken, of een afzonderlijk kinderaccount dat ze kunnen delen.

  1. Start de Disney Plus-app en meld u indien nodig aan.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek van het scherm op het kleine profile icoon.
  3. Tik op Bewerk profielen.
  4. Tik op Voeg profiel toe.

    Image
    Image
  5. Kies een icon voor het nieuwe profiel.
  6. Voer een naam in voor het profiel.
  7. Tik op de Kids Profile tuimelschakelaar.
  8. Tik op Opslaan.

    Image
    Image
  9. Uw kinderen kunnen dit profiel nu gebruiken om kindvriendelijke inhoud te bekijken.

Bottom Line

Disney Plus ouderlijk toezicht is gemakkelijk toegankelijk, maar ze zijn niet zo robuust als die van andere streamingdiensten. Elke gebruiker van de app kan zijn eigen profiel hebben en je kunt elk profiel wijzigen om alleen toegang te hebben tot inhoud die geschikt is voor kinderen.

Problemen met Disney Plus ouderlijk toezicht

De twee mogelijke problemen met het ouderlijk toezicht van Disney Plus zijn dat je geen goede controle hebt over de inhoud waartoe je kinderen toegang hebben, en er is geen systeem om te voorkomen dat je kinderen gewoon overschakelen naar een volwassene profiel.

Bij sommige streamingdiensten kun je specifieke beperkingen instellen of een aantal opties bieden voor verschillende leeftijdsgroepen. YouTube Kids bevat bijvoorbeeld opties voor kinderen in de voorschoolse leeftijd, kinderen in de vroege basisschoolleeftijd en kinderen in de middelbare school. Disney Plus biedt alleen de eenvoudige omschakeling tussen een normaal profiel en een kinderprofiel. Kinderprofielen zijn beperkt tot films met G-classificatie en TV-Y, TV-Y7/Y7-FV en TV-G.

Bovendien kun je bij sommige streamingdiensten een persoonlijk identificatienummer (pincode) instellen. Als uw kind probeert over te schakelen naar een profiel voor volwassenen op een van deze services, merkt hij dat dit niet kan zonder de pincode te kennen. Disney Plus heeft zo'n systeem niet. In plaats daarvan moet je vertrouwen op een eresysteem en erop vertrouwen dat je kinderen niet overschakelen naar een volwassen profiel.

Is Disney Plus veilig voor kinderen?

Hoewel het ouderlijk toezicht vrij eenvoudig is, is Disney Plus uniek omdat het is ontworpen om gezinsvriendelijk te zijn in termen van de inhoud die beschikbaar is op de service. Er is geen beoordeelde R-inhoud en de inhoud van de service is maximaal op PG-13 en TV14. Dat maakt de service redelijk veilig voor tieners, maar een jonger kind kan uiteindelijk inhoud vinden die te eng is, of die je misschien ongepast vindt, als ze handmatig van profiel veranderen wanneer je niet kijkt.

Aanbevolen: