ASF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ASF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
ASF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de ASF-bestandsextensie is een Advanced Systems Format-bestand dat is ontwikkeld door Microsoft en dat vaak wordt gebruikt voor het streamen van audio- en videogegevens. Een ASF-bestand kan metadata bevatten zoals een titel, auteursgegevens, beoordeling en beschrijving.

De structuur van de audio- of videogegevens wordt begrepen door een ASF-bestand, maar specificeert niet de coderingsmethode. WMA en WMV zijn echter de twee meest voorkomende soorten gegevens die worden opgeslagen in de ASF-container, dus ASF-bestanden worden het vaakst gezien met een van die bestandsextensies.

Het ASF-bestandsformaat ondersteunt hoofdstukken en ondertitels, en ook streamprioriteit en compressie, wat ze ideaal maakt voor streaming.

Image
Image

ASF is ook een afkorting voor Atmel Software Framework en een sms-afkorting die "enzovoort" betekent, maar heeft niets te maken met het bestandsformaat.

ASF-bestanden openen en converteren

Speel een ASF-bestand af met Windows Media Player, VLC, PotPlayer, Winamp, GOM Player, MediaPlayerLite en waarschijnlijk verschillende andere gratis multimediaspelers.

Er zijn talloze applicaties die een ASF-bestand kunnen converteren, inclusief gratis videoconversieprogramma's en gratis applicaties die audiobestanden kunnen converteren. Open het ASF-bestand in een van die toepassingen en kies ervoor om het bestand naar een nieuwe indeling te converteren.

Als u bijvoorbeeld wilt dat uw ASF-bestand een MP4-, WMV-, MOV- of AVI-bestand is, overweeg dan om Any Video Converter of Avidemux te gebruiken.

Zamzar is een manier om ASF naar MP4 te converteren op een Mac of een ander besturingssysteem. Upload gewoon uw ASF-bestand naar die website en kies ervoor om het te converteren naar MP4 of een ander ondersteund formaat, zoals 3G2, 3GP, AAC, AC3, AVI, FLAC, FLV, MOV, MP3, MPG, OGG, WAV, WMV, enz.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

De bestandsextensie is het eerste waar u op moet letten als u deze niet kunt openen met de hierboven genoemde programma's. Zorg ervoor dat er daadwerkelijk. ASF staat en niet iets soortgelijks.

AFS is bijvoorbeeld een bestandsextensie voor STAAD foundation Project-bestanden die zijn gemaakt door CAD-software. Hoewel dezelfde letters met bestandsextensies worden gebruikt, hebben ze niets te maken met het ASF-bestandsformaat van Microsoft.

Hetzelfde geldt voor anderen zoals Street Atlas USA Map, Secure Audio, SafeText en McAfee Fortress. Al deze formaten gebruiken de SAF-bestandsextensie en behoren tot (meestal) beëindigde software.

Ability Spreadsheet Template-bestanden (AST) gebruiken twee van de drie extensieletters die ASF-bestanden doen, maar ze zijn ook niet gerelateerd.

Een uitzondering zijn ASX-bestanden, dit zijn afspeellijsten die worden gebruikt om naar ASF-bestanden (of een ander mediabestand) te luisteren. U kunt er waarschijnlijk een openen zoals u een ASF-bestand zou doen, aangezien sommige multimediaspelers het afspeellijstformaat ondersteunen, maar u kunt het ASX-bestand niet als een ASF-bestand behandelen; het is slechts een snelkoppeling naar de audiogegevens.

Meer informatie over ASF-bestanden

ASF was voorheen bekend als Active Streaming Format en Advanced Streaming Format.

Meerdere onafhankelijke of afhankelijke audio-/videostreams kunnen worden opgenomen in een ASF-bestand, inclusief streams met meerdere bitsnelheden, wat handig is voor netwerken met verschillende bandbreedtes. De bestandsindeling kan ook webpagina's, scripts en tekststromen opslaan.

Er zijn drie secties, of objecten, die zich in een ASF-bestand bevinden:

  • Header: Informatie over bestandsgrootte, het aantal streams dat het heeft, foutcorrectiedetails, codecs, metadata en andere objecten en algemene informatie worden opgeslagen in de header van het bestand.
  • Data: De sectie bevat de daadwerkelijke inhoud die moet worden gestreamd.
  • Simple Index: Een tijdstempel, framenummer of presentatietijd wordt opgeslagen in het Simple Index-object zodat het ASF-afspeelprogramma door het bestand kan zoeken.

Wanneer een ASF-bestand via internet wordt gestreamd, hoeft het niet volledig te worden gedownload voordat het kan worden bekeken. Zodra een bepaald aantal bytes is gedownload (ten minste de header en één gegevensobject), kan het bestand worden gestreamd terwijl de rest op de achtergrond wordt gedownload.

Als een AVI-bestand bijvoorbeeld wordt geconverteerd naar ASF, kan het bestand kort daarna worden afgespeeld in plaats van te moeten wachten tot het hele bestand is gedownload, zoals nodig is voor het AVI-formaat.

FAQ

    Wat is de beste ASF-bestandsspeler voor Windows 10?

    ASF is het voorkeursformaat voor Windows Media Player, dat is opgenomen in schone installaties van Windows 10 en upgrades van Windows 8.1 en Windows 7. In sommige edities van Windows 10 moet u Windows Media Player inschakelen inInstellingen > Apps > Apps en functies > Optionele functies beheren >Een functie toevoegen > Windows Media Player

    Hoe open ik een ASF-bestand op een Mac?

    Om een ASF-bestand op een Mac te openen, downloadt u een gratis video-omzetter voor Mac om het ASF-bestand te converteren naar een van de formaten die wordt geaccepteerd door QuickTime Player, dat op alle Macs wordt geleverd.

Aanbevolen: