Hoe de Samsung Bixby-knop te herprogrammeren

Inhoudsopgave:

Hoe de Samsung Bixby-knop te herprogrammeren
Hoe de Samsung Bixby-knop te herprogrammeren
Anonim

Wat te weten

  • Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Bixby Voice hebt en ga dan naar Instellingen > Geavanceerde functies > Bixby Sleutel.
  • Om een secundaire actie toe te wijzen, tikt u op Voer snelcommando uit op de Gebruik enkel (of dubbel) druk op pagina.
  • Gebruik een app van derden of de Bixby Assistant Remapper APK om toegang te krijgen tot een andere virtuele assistent met de Bixby-knop.

Veel Samsung-gebruikers geven de voorkeur aan andere spraakassistenten, zoals Google Assistant, Amazon Alexa of Microsoft Cortana. Het goede nieuws is dat je de Bixby-knop opnieuw kunt toewijzen om toegang te krijgen tot een andere applicatie of Bixby opnieuw kunt programmeren om een andere stemassistent te gebruiken. Deze instructies zijn van toepassing op de volgende versies van Samsung Galaxy-apparaten: Galaxy S10e, S10+, S10, S9+, S9, S8+, S8, Note 9 en Note 8.

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Bixby hebt

Het opnieuw toewijzen van de Bixby-knop betekent het wijzigen van de applicatie die wordt geopend wanneer u op de knop drukt.

Je kunt de knop niet volledig uitschakelen of voorkomen dat Bixby wordt opgeroepen. Je kunt echter wel de manier waarop het zich gedraagt veranderen.

Controleer voordat je met het proces begint de versie van Bixby Voice om er zeker van te zijn dat deze 2.1.04.18 of hoger is. Ga naar Instellingen > Apps > Bixby Voice en scrol naar beneden om de versie te bekijken.

Image
Image

Als je de app moet updaten voordat je verder gaat, ga dan naar de Galaxy Store app. Tik in de Galaxy Store op het drieregelige menu in de linkerbovenhoek en selecteer Updates Scroll naar beneden om te zien of er een update voor Bixby beschikbaar is en tik op de Download knop aan de rechterkant van het scherm.

De Galaxy Store is anders dan de Google Play Store, dus zorg ervoor dat je de juiste app selecteert.

Image
Image

De Bixby-knop opnieuw toewijzen

Zodra je zeker weet dat je de nieuwste versie van Bixby Voice hebt, volg je deze stappen om de Bixby-knop opnieuw toe te wijzen.

  1. Trek het zonnescherm vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden en selecteer Instellingen.
  2. Ga naar Geavanceerde functies > Bixby Key.
  3. Op de Bixby-toetsinstellingenpagina heb je twee opties. Selecteer de optie die u verkiest. In dit voorbeeld is Dubbel indrukken om Bixby te openen geselecteerd.

    Je kunt ervoor kiezen om Bixby te openen met een enkele druk, in welk geval je een dubbele druk kunt toewijzen om iets anders te openen. Of u kunt het omkeren en een enkele druk op de Bixby-toets toewijzen om een app naar keuze te openen en een dubbele druk toewijzen om Bixby te openen.

    Image
    Image
  4. Met de gewenste optie geselecteerd voor Bixby, wordt een tweede optie ingeschakeld. In dit voorbeeld is dat Gebruik één keer drukken. Selecteer de optie.
  5. Op de pagina voor de optie die je hebt geselecteerd, selecteer je de ballon rechts van Open app.
  6. Je wordt naar een pagina met apps geleid waar je degene kunt selecteren die je het liefst wilt openen wanneer je het gewenste aantal keren op de Bixby-toets drukt.
  7. Zodra je de gewenste app hebt geselecteerd, keer je terug naar het vorige scherm. Tik op het pictogram Instellingen om de app te wijzigen.

    Image
    Image

Voer een snelle opdracht uit in Bixby

In plaats van de tweede actie van de Bixby-toets toe te wijzen aan een specifieke app, kun je ervoor kiezen om een snelle opdracht uit te voeren.

Een snelcommando is een reeks acties die u kiest uit te voeren wanneer u een of twee keer op de Bixby-toets drukt. Als u bijvoorbeeld uw telefoon wilt instellen om automatisch afleiding te verminderen tijdens het rijden, stelt u de optie voor snelle opdrachten in om Niet storen in te schakelen, wifi uit te schakelen en Always-on Display uit te schakelen.

Om dit te doen, in plaats van Open app te selecteren op de Gebruik single (of double) druk pagina, selecteer Snelcommando uitvoeren op de pagina die wordt geopend wanneer u kiest voor een enkele druk of een dubbele druk. Selecteer een bestaande opdracht of tik op Ga naar Snelle opdrachten om meer te vinden.

Om de snelle opdracht te wijzigen, keert u terug naar dit scherm en tikt u op het pictogram Instellingen.

Image
Image

De Bixby-knop opnieuw programmeren

Als je teleurgesteld bent dat je de Bixby-knop niet automatisch kunt gebruiken om toegang te krijgen tot een andere virtuele assistent, kunnen sommige apps van derden helpen. Bijvoorbeeld BixAssist en BixLexa. Dit zijn betaalde apps, maar voor $ 0,99 is het misschien de investering waard.

Er is een andere manier om de Bixby-knop opnieuw toe te wijzen met behulp van de Bixby Assistant Remapper APK. Het is iets ingewikkelder, maar het is gratis.

Zo werkt dat:

  1. Download op je Samsung-telefoon de Bixby Button Assistant Remapper APK.

    Je ontvangt mogelijk een beveiligingswaarschuwing op je apparaat. Kies Doorgaan of Allow om door te gaan met downloaden.

  2. Zodra het downloaden is voltooid, trekt u het scherm naar beneden en selecteert u de Download-knop om het te openen en de installatie te starten. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

    Je moet installatie van Unknown Sources toestaan om deze software te installeren. De app vraagt geen speciale machtigingen, dus het is veilig om Toestaan van deze bron te kiezen wanneer daarom wordt gevraagd.

  3. Zodra de installatie is voltooid, gaat u naar Instellingen > Geavanceerde functies > Bixby Key en selecteer Druk tweemaal om Bixby te openen.
  4. Selecteer Gebruik één keer drukken.
  5. Als het niet is ingeschakeld, schakelt u de functie in met de tuimelschakelaar bovenaan het scherm en selecteert u vervolgens het tandwielpictogram naast Open app.
  6. Zoek en selecteer Bixby Button Assistant Remapper en sluit vervolgens Instellingen.
  7. Druk één keer op de Bixby-toets. Kies vervolgens in het selectiescherm dat verschijnt de spraakassistent die u wilt gebruiken en selecteer Altijd.

    Image
    Image
  8. Als u nu uw alternatieve virtuele assistent wilt gebruiken, drukt u één keer op de Bixby-toets.

Aanbevolen: