Bixby gebruiken op een Samsung Galaxy-telefoon

Inhoudsopgave:

Bixby gebruiken op een Samsung Galaxy-telefoon
Bixby gebruiken op een Samsung Galaxy-telefoon
Anonim

Het hebben van een persoonlijke assistent is misschien voor veel mensen onmogelijk, maar met Samsung's Bixby heb je een virtuele assistent die rechtstreeks in je Android-telefoon of -tablet leeft. Om de Bixby-app te gebruiken, moet je een Samsung-telefoon hebben, aangezien deze niet beschikbaar is via de Play Store.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de volgende versies van Samsung Galaxy-apparaten: Galaxy S8, S8+, S9, S9+, S10, S10+, S10e, Note 8 en Note 9.

Wat is Bixby?

Bixby is de digitale assistent van Samsung. Net als Amazon's Alexa, Apple's Siri en Google's Google Assistant, is Bixby een app op je telefoon\tablet die er is om je leven gemakkelijker te maken. Door met Bixby te praten of te typen, kunt u apps openen, foto's maken, uw sociale media controleren, uw agenda controleren en nog veel meer.

Bixby, uitgebracht met de Galaxy S8 in 2017, is alleen beschikbaar op Samsung-apparaten met Android 7 (Nougat) en hoger. Dit betekent dat als je een oudere Samsung-telefoon of een oudere versie van Android gebruikt, je er geen toegang toe hebt. Bixby is ook beschikbaar op sommige Samsung-tablets en is de drijvende kracht achter de Galaxy Home-smartspeaker.

Image
Image

Bixby instellen

Voordat je Bixby kunt vragen om filmtijden op te zoeken, moet je dit instellen. Dit zou slechts een paar minuten moeten duren. Het enige dat u hoeft te doen, is Bixby starten door op de Bixby-knop te drukken (de knop linksonder op uw Galaxy-telefoon) en vervolgens de opdrachten op het scherm te volgen.

Image
Image

Nadat je Bixby voor de eerste keer hebt ingesteld, kun je het starten met de Bixby-knop of door "Hey Bixby" te zeggen.

Als je er nog geen hebt, wordt je gevraagd een Samsung-account in te stellen. In totaal zou het niet meer dan vijf minuten moeten duren, waarvan het grootste deel wordt besteed aan het herhalen van zinnen op het scherm zodat Bixby je stem kan leren.

Hoe Bixby te gebruiken

Image
Image

Bixby gebruiken is vrij eenvoudig: je praat gewoon tegen je telefoon. Je kunt het instellen voor spraakherkenning als je de app gewoon wilt starten door "Hi Bixby" te zeggen of je kunt de Bixby-knop ingedrukt houden terwijl je spreekt. Je kunt zelfs naar Bixby typen als dat meer jouw stijl is.

Om ervoor te zorgen dat Bixby een commando voltooit, moet het weten welke app je wilt gebruiken en wat het moet doen; "Open Google Maps en navigeer naar B altimore" bijvoorbeeld.

Als Bixby niet begrijpt wat je vraagt, of als je hem vraagt een incompatibel bericht te gebruiken, zal de app je dat vertellen. Hoewel het frustrerend kan zijn om met Bixby te beginnen omdat ze je stem niet goed herkent of in de war raakt, hoe meer je je digitale assistent gebruikt, hoe capabeler deze wordt.

De Bixby-knop uitschakelen

Hoewel Bixby een handige digitale assistent is, kun je besluiten dat je niet wilt dat de app elke keer dat je op de knop drukt, wordt gestart. Misschien gebruik je Bixby helemaal niet en kies je voor Google Assistent of helemaal geen digitale assistent.

Je kunt Bixby niet volledig uitschakelen, maar je kunt het wel moeilijker maken om het per ongeluk te activeren.

  1. Ga naar Instellingen > Geavanceerde functies > Bixby-toets.
  2. Selecteer Dubbel indrukken om Bixby te openen.

    Image
    Image

Het geluid van Bixby Voice aanpassen

Als je Bixby-vragen stelt, wordt het antwoord teruggestuurd. Natuurlijk, als Bixby jouw taal niet spreekt, of je een hekel hebt aan de manier waarop het klinkt, zul je een slechte tijd hebben.

Daarom is het handig om te weten hoe je de taal en spreekstijl van Bixby kunt wijzigen. U kunt kiezen tussen Engels, Koreaans of Chinees. In termen van hoe Bixby spreekt, heb je vier opties: Stephanie, John, Julia of Lisa.

  1. Start Bixby Home met de Bixby-knop op je Galaxy-telefoon.
  2. Tik op het overlooppictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. (Het ziet eruit als drie verticale stippen).
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Taal en stemstijl.

    Image
    Image
  5. Tik op Language om de gewenste taal te selecteren.
  6. Selecteer de gewenste taal en ga terug naar het vorige scherm.
  7. Kies onder Stemstijl de gewenste stem. (Stephanie, John, Julia of Lisa)

    Image
    Image

Bixby Home aanpassen

Bixby Home is de belangrijkste hub voor Bixby. Vanaf hier heb je toegang tot de instellingen van Bixby, Bixby History en alles waarmee Bixby Home verbinding kan maken.

Je kunt updates krijgen van verschillende apps door kaarten in te schakelen. Dit betekent dat je precies kunt aanpassen wat er in Bixby Home wordt weergegeven, zoals aankomende evenementen in je schema, het weer, lokaal nieuws en zelfs updates van Samsung He alth over je activiteitenniveau. Je kunt ook kaarten weergeven van verbonden apps zoals Linkedin of Spotify.

  1. Open Bixby Home op je telefoon.
  2. Tik op het Overlooppictogram (het ziet eruit als drie verticale stippen)
  3. Tik op Kaarten.
  4. Tik op de schakelaar om de kaarten in te schakelen die u in Bixby Home wilt weergeven.

    Image
    Image

Geweldige Bixby-spraakopdrachten om uit te proberen

Bixby Voice geeft je toegang tot geweldige commando's die je kunt gebruiken om je telefoon te vragen verschillende taken uit te voeren. Deze omvatten zaken als het maken van een selfie of het openen van de navigatie terwijl u aan het rijden bent, zodat u handsfree kunt blijven.

Image
Image

Proberen erachter te komen wat Bixby precies wel en niet kan doen, kan een beetje gedoe zijn en het is een leerervaring. Met dit in gedachten hebben we een paar suggesties zodat je kunt zien wat Bixby kan doen.

  • Camera: Zeg 'Maak een selfie', 'Stel een timer in voor X seconden' of 'draai de camera'.
  • Kalender: Vraag wat er op je planning staat, of zeg "Voeg een afspraak toe aan mijn agenda."
  • Routebeschrijving: Navigeer naar x locatie, of verander bestemming in locatie.
  • Muziek: Zeg 'Speel muziek af', 'Stop muziek' of 'Speel x nummer af'.
  • Oproepen: Zeg "Bel 911", "Beantwoord de oproep met luidspreker" of "Bel X."

Aanbevolen: