HKEY_CURRENT_CONFIG (HKCC-registercomponent)

Inhoudsopgave:

HKEY_CURRENT_CONFIG (HKCC-registercomponent)
HKEY_CURRENT_CONFIG (HKCC-registercomponent)
Anonim

HKEY_CURRENT_CONFIG, soms afgekort tot HKCC, is een registercomponent die deel uitmaakt van het Windows-register. Het slaat zelf geen informatie op, maar fungeert in plaats daarvan als een aanwijzer of een snelkoppeling naar een registersleutel die de informatie over het hardwareprofiel dat momenteel wordt gebruikt, bijhoudt.

HKEY_CURRENT_CONFIG is een snelkoppeling naar de HKEY_LOCAL_MACHINE-component. Meer specifiek, naar de \SYSTEM\CurrentControlSet\Hardware Profiles\Current\ registersleutel van die component. Daar wordt de informatie echt opgeslagen - HKEY_CURRENT_CONFIG biedt slechts een snelle manier om daar te komen.

Daarom bestaat deze registercomponent eigenlijk alleen maar voor het gemak. Het is gemakkelijker om toegang te krijgen tot de gegevens in de andere registersleutel - om deze te bekijken en te wijzigen - door gewoon naar HKEY_CURRENT_CONFIG te gaan. Omdat ze dezelfde informatie bevatten en altijd met elkaar verbonden zijn, kun je op beide locaties wijzigingen aanbrengen om dezelfde resultaten te krijgen.

Image
Image

Hoe kom ik bij HKEY_CURRENT_CONFIG

Als een bijenkorf, zichtbaar vanaf het hoogste niveau in de Register-editor, is HKEY_CURRENT_CONFIG vrij eenvoudig te bereiken:

  1. Open de Register-editor. Een heel snelle manier om dit in alle versies van Windows te doen, is door de opdracht regedit uit te voeren in het dialoogvenster Uitvoeren of het zoekvak.
  2. Zoek HKEY_CURRENT_CONFIG aan de linkerkant van de Register-editor.

    Deze bijenkorf staat onderaan alle andere bijenkasten, direct onder HKEY_USERS.

  3. Selecteer HKEY_CURRENT_CONFIG of doe hetzelfde met de pijl of het plusteken aan de linkerkant om de korf uit te vouwen.

HKEY_CURRENT_CONFIG kan moeilijk te vinden zijn als een eerder bezoek aan de Register-editor is achtergelaten op een sleutel diep in het register. Vouw alle open subsleutels samen (door de pijl of het plusteken aan de linkerkant te selecteren) totdat u terugkeert naar de lijst met netelroos, waar u HKEY_CURRENT_CONFIG vindt.

Registersubsleutels in HKEY_CURRENT_CONFIG

Hier zijn de twee registersleutels die u onder de HKEY_CURRENT_CONFIG-component vindt:

  • HKEY_CURRENT_CONFIG\Software
  • HKEY_CURRENT_CONFIG\System

Zie Microsoft's Windows Server 2003/2003 R2 Retired Content-document voor meer informatie over de hardwareprofielinformatie onder HKEY_CURRENT_CONFIG. Dat document is een pdf-bestand. U kunt over de gegevens lezen in de registersleutel \CurrentControlSet\Hardware Profiles\, die dezelfde is als in HKEY_CURRENT_CONFIG, op pagina 6730.

Meer op HKEY_CURRENT_CONFIG

Zoals we hierboven al zeiden, repliceert HKEY_CURRENT_CONFIG alles wat te vinden is in HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Hardware Profiles\Current\. Dit betekent dat als u iets in de voormalige registersleutel bewerkt, dit wordt weergegeven in de laatste en vice versa.

Als u bijvoorbeeld iets toevoegt, bewerkt, verwijdert of hernoemt in de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Hardware Profiles\Current\Software\ en vervolgens de Register-editor afsluit en opnieuw opent (of ververst met deF5- toets), ziet u dat de wijziging onmiddellijk plaatsvond in de HKEY_CURRENT_CONFIG\Software\-toets.

Misschien merkt u dat er meerdere registersleutels in HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Hardware Profiles\ zijn. Dat komt omdat die sleutel wordt gebruikt om alle hardwareprofielen voor de hele computer te bevatten. De reden dat u slechts één hardwareprofiel in de HKEY_CURRENT_CONFIG-sleutel ziet, is dat het alleen verwijst naar een van die hardwareprofielen, specifiek naar degene die betrekking heeft op de gebruiker die momenteel is aangemeld.

In sommige versies van Windows kunt u extra hardwareprofielen maken via de System-link in het Configuratiescherm. Selecteer Hardware en vervolgens Hardwareprofielen.