Hoe u uw eigen streepjescode of QR-code kunt maken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw eigen streepjescode of QR-code kunt maken
Hoe u uw eigen streepjescode of QR-code kunt maken
Anonim

Wat te weten

  • iOS: Tik in de app QR Code Reader - Barcode Maker op Make > QR Codeen selecteer een formaat. Voer de info in en tik op de hamer.
  • Android: Tik in de BarCode Generator app op de + knop en kies Add Code. Selecteer een stijl en voer de tekst in. Tik op het vinkje.
  • Online: Ga naar Barcodes Inc. in een browser. Selecteer een formaat en voer de inhoud in. Kies Meer opties om aan te passen. Selecteer Maken.

Dit artikel legt uit hoe u een QR-barcode maakt op iOS- of Android-apparaten of in een webbrowser op een computer.

Hoe maak je een streepjescode op iOS of iPadOS

Barcodes bestaan uit eenvoudige zwart-witpatronen die, wanneer ze worden gelezen door een barcodelezer of app, gecodeerde informatie onthullen, zoals een naam, adres, telefoonnummer, productnummer of een persoonlijk bericht.

Een van de beste apps voor het maken van streepjescodes voor iPhone, iPod touch en iPad is QR Code Reader - Barcode Maker. Deze app scant streepjescodes en QR-codes met de camera van uw apparaat en is voorzien van een streepjescodegenerator.

  1. Download de QR-codelezer - Barcode Maker-app op uw iPhone, iPod touch of iPad.
  2. Open de app.
  3. Tik op de Make knop onder de geanimeerde QR Code afbeelding.
  4. Tik op QR-code en selecteer het gewenste barcodeformaat in het vervolgkeuzemenu. Als je een QR-code wilt maken, kun je het menu laten zoals het is.
  5. Tik op de witte ruimte en voer de informatie in die u in uw streepjescode wilt plaatsen, zoals uw e-mailadres, website, naam, enz.

    QR-codes staan maximaal 1.000 tekens toe, maar code 128 is beperkt tot 80 en code 39 tot slechts 43.

  6. Nadat je de inhoud van je streepjescode hebt ingevoerd, tik je op de hamer om de afbeelding te genereren.

    Image
    Image
  7. Uw streepjescode zou op het scherm moeten verschijnen. Tik erop om een grotere versie te bekijken.
  8. Tik op Save in de rechterbovenhoek om het afbeeldingsbestand op uw filmrol op te slaan.

Hoe maak je een streepjescode op Android

Om streepjescodes te maken op uw Android-smartphone of -tablet, downloadt u een gespecialiseerde app die deze functie kan uitvoeren, zoals Barcode Generator. Barcode Generator is een gratis Android-app die geen in-app-aankopen vereist om functies te ontgrendelen. Het kan barcodes scannen en deze maken in maximaal 11 verschillende formaten, variërend van QR-code en DataMatrix tot ITF en APC-A.

  1. Download Barcode Generator uit de Google Play app store.
  2. Open de app.
  3. Tik op de knop + in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  4. Tik op Code toevoegen.
  5. Tik in de lijst op de stijl van de streepjescode die u wilt maken. Links van de formaatnaam wordt een klein voorbeeld van de stijl van elke code weergegeven.
  6. Afhankelijk van het formaat dat u kiest, kunt u verschillende inhoudsopties krijgen. Het bovenste veld regelt de basistekst of cijfers die u wilt laten zien aan de persoon die de code scant, terwijl eventuele beschrijvingen of tags optioneel zijn en alleen worden gebruikt om u te helpen een gegenereerde code in de app te vinden.

    Als u ervoor kiest om een QR-code te maken, krijgt u verschillende opties voor het invoeren van telefoonnummers, websites en andere informatie, omdat dit formaat meer informatie kan bevatten.

    Voer uw tekst in het relevante veld in.

  7. Als je klaar bent, tik je op het vinkje in de rechterbovenhoek om je streepjescode te genereren.

    Image
    Image
  8. Tik op het potloodpictogram om het te bewerken of tik op het SD-kaartpictogram om het op uw apparaat op te slaan.

Hoe maak je een streepjescode online

De gemakkelijkste manier om online een streepjescode te maken, is door de website Barcodes Inc. te gebruiken. Deze website is gratis te gebruiken en kan streepjescodes maken in alle gangbare formaten.

  1. Open de site in uw favoriete internetbrowser.
  2. Selecteer het door u gekozen barcodeformaat in het eerste vervolgkeuzemenu.

    De populairste barcodescanner-apps lezen al deze barcodestijlen. Als u echter een code maakt om een bedrijf of evenement te promoten, is het beter om het QR-codeformaat te gebruiken. Een iPhone scant QR-codes met de standaard iOS Camera-app die een ingebouwde QR-codelezerfunctie heeft. Sommige Android-telefoons hebben deze functionaliteit ook ingebouwd, maar het is een schot in de roos op Android.

  3. Afhankelijk van uw type streepjescode, wordt u mogelijk gevraagd een secundair type te selecteren in een ander vervolgkeuzemenu. Als u geen ander vervolgkeuzemenu ziet, kunt u doorgaan naar de volgende stap.
  4. Voer de inhoud van uw streepjescode in die u wilt weergeven nadat iemand deze heeft gescand.
  5. Selecteer Meer opties om de kleur en grootte van uw streepjescode aan te passen.

    Een Low schadebestendige instelling maakt de code moeilijker leesbaar op glanzende of bewegende oppervlakken, terwijl Maximum het gemakkelijker maakt om lees in de meeste omstandigheden.

  6. Selecteer Create om uw nieuwe barcode te genereren. Sla het op je apparaat op om het af te drukken of te bewerken in een app voor beeldbewerking.

Aanbevolen: