Apple zegt dat het de iCloud CloudKit-synchronisatiebug heeft opgelost

Apple zegt dat het de iCloud CloudKit-synchronisatiebug heeft opgelost
Apple zegt dat het de iCloud CloudKit-synchronisatiebug heeft opgelost
Anonim

Apple heeft eindelijk een lopende CloudKit-bug opgelost die problemen veroorzaakte met iCloud-synchronisatie voor veel externe ontwikkelaars en hun gebruikers.

In november 2021 begonnen ontwikkelaars CloudKit-fouten te melden die ervoor zouden zorgen dat voorheen functionerende synchronisatiefuncties niet meer werkten. De aanhoudende problemen leidden er zelfs toe dat sommige ontwikkelaars de synchronisatiefuncties helemaal lieten vallen. Nu heeft Apple bevestigd de bug te onderzoeken en verklaard dat de technici een oplossing hebben geïmplementeerd.

Image
Image

De bug resulteerde er vaak in dat gebruikers de foutmelding "Verzoek mislukt" 503 of "Service niet beschikbaar" ontvingen, zelfs als de ontwikkelaar de onderliggende app-code niet had gewijzigd. Het resultaat was dat veel gebruikers hun gegevens niet goed konden synchroniseren tussen apparaten.

Zonder geluk bij het reproduceren van de bug om te proberen het probleem op te lossen, namen ontwikkelaars contact op met Apple voor hulp, maar werden vaak doorverwezen naar Apple's Feedback Assistant. Apple heeft bevestigd dat ze deze rapporten hebben onderzocht, maar gaf geen commentaar op de reden waarom ontwikkelaars werd verteld om contact op te nemen met Feedback Assistant in plaats van met Support.

"De fouten die hier worden gezien, lijken op verzoekbeperking die van invloed kan zijn op een specifieke gebruiker of de container als geheel", verklaarde Apple in zijn antwoord: "Een onderliggend probleem veroorzaakte een verhoogd aantal van deze foutreacties keerde in bepaalde situaties terug naar uw CloudKit-apps en is sindsdien opgelost." Het ging verder met te zeggen: "Je zou deze foutmeldingen niet langer moeten zien van de CloudKit-console of van apparaten waarop je app draait."

Als je deze bug eerder bent tegengekomen, zouden de synchronisatiefuncties van je apps nu correct moeten beginnen te werken. Maar als de ontwikkelaar de synchronisatiefuncties uitschakelt, moet je wachten tot ze eerst opnieuw zijn geïmplementeerd.

Aanbevolen: