Hoe EXE-bestanden op een Mac uit te voeren

Inhoudsopgave:

Hoe EXE-bestanden op een Mac uit te voeren
Hoe EXE-bestanden op een Mac uit te voeren
Anonim

Wat te weten

  • Een EXE-bestand is een uitvoerbaar bestand dat ofwel een applicatie of een applicatie-installatieprogramma uitvoert.
  • Mac heeft een hulpprogramma genaamd Boot Camp dat u kunt gebruiken om een kopie van Windows te installeren om Windows EXE-bestanden op een Mac uit te voeren.
  • Boot Camp- alternatief: de WineBottler-toepassing verta alt EXE-bestanden naar bestanden die macOS kan begrijpen.

Dit artikel legt twee manieren uit om Windows EXE-bestanden op je Mac uit te voeren, ofwel met behulp van de Boot Camp-software die vooraf is geïnstalleerd op sommige Macs, ofwel met de WineBottler-applicatie, die Windows-bestanden verta alt voor gebruik op Macs.

Bottom Line

Nee, u kunt geen Windows EXE-bestanden uitvoeren zonder enige hulp. Met een vertaler of een compatibele installatie van Windows kunt u echter een Windows EXE-bestand op uw Mac laten werken. Gelukkig heeft Mac een aantal ingebouwde mogelijkheden om dit proces gemakkelijker te maken, en als u liever geen gebruik maakt van de Mac-mogelijkheden, zijn er toepassingen beschikbaar om u te helpen.

Hoe voer ik een EXE-bestand uit op een Mac?

Er zijn twee manieren waarop u Windows EXE-bestanden op een Mac kunt gebruiken. Een daarvan is om de Boot Camp-mogelijkheid van de Mac te gebruiken. De andere is om een applicatie zoals WineBottler te gebruiken, die Windows-applicaties on-the-fly naar Mac verta alt.

Windows EXE-bestanden installeren op Mac met Boot Camp

Boot Camp is een hulpprogramma dat vooraf is geïnstalleerd op sommige Macs, waarmee u een exemplaar van Windows op uw Mac kunt installeren, zodat u kunt schakelen tussen de twee besturingssystemen. Wanneer u Boot Camp gebruikt, moet u een Windows-partitie maken, die Windows-partitie formatteren en vervolgens het Windows-besturingssysteem op uw Mac installeren. U hebt ook een geldige Windows-licentiesleutel nodig om de installatie te voltooien.

Boot Camp wordt alleen ondersteund op Macs met Intel-processors. Apple stapt momenteel af van het gebruik van Intel-processors naar hun eigen processors. Als je Mac een M1, M1 Pro of M1 Max heeft, kun je Boot Camp niet gebruiken.

Als dit de methode is die u wilt gebruiken, kunt u onze handleiding volgen om Boot Camp te gebruiken om Windows op uw Mac te installeren om aan de slag te gaan. Je hebt voldoende beschikbare bronnen op je Mac nodig om zowel macOS als het door jou gekozen Windows-besturingssysteem uit te voeren.

De twee besturingssystemen werken niet gelijktijdig. Tijdens het opstarten moet je kiezen of je Mac wil opstarten in Windows of macOS.

Hoe installeer ik Windows EXE-bestanden op Mac met WineBottler

WineBottler is een andere optie voor het uitvoeren van Windows EXE-bestanden op een Mac. WineBottler is een compatibiliteitslaag die de Windows Application Programming Interface (API)-aanroepen van Windows-apps converteert naar Portable Operating System Interface (POSIX)-aanroepen die macOS kan gebruiken.

Het voorbehoud is dat het niet altijd volledig betrouwbaar is. WineBottler zal niet alle Windows API-aanroepen volledig vertalen, dus soms werken Windows-applicaties niet zoals verwacht of helemaal niet. Toch is dit een andere optie die handig kan zijn als u af en toe Windows-programma's vanaf uw Mac moet uitvoeren.

  1. Ga naar de WineBottler-site en download de versie van WineBottler die compatibel is met uw macOS-installatie.

    Image
    Image
  2. Dubbelklik op het gedownloade bestand en sleep Wine en WineBottler naar de map Applications om het installatieproces te starten. Het kan een paar minuten duren voordat de installatie is voltooid.

    Image
    Image
  3. Zodra het bestand is geïnstalleerd, kunt u in Finder naar het EXE-bestand navigeren. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het bestand om een vervolgkeuzemenu te openen.
  4. Selecteer Openen met.

  5. Kies Wijn.
  6. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd te kiezen hoe u het bestand wilt uitvoeren. Selecteer Run direct in [adres].
  7. Klik vervolgens op Go, en je bestand zou moeten beginnen te laden.

Als je bestand niet begint te laden, wordt het waarschijnlijk niet ondersteund door Wine, wat betekent dat je de Boot Camp-optie aan het begin van dit artikel moet gebruiken (als je Mac Boot Camp kan gebruiken).

FAQ

    Hoe bekijk ik alle bestanden op mijn Mac?

    Open Finder > in het linkerdeelvenster, selecteer All My Files. Nieuwere versies van macOS hebben deze optie niet, dus je moet naar bestanden zoeken met Finder.

    Waar worden gedownloade bestanden opgeslagen op Mac?

    Om downloads op een Mac te vinden, open Finder > ga naar het linkerdeelvenster en selecteer Downloads. U kunt ook de sneltoets Command+ Option+ L gebruiken om de map Downloads te openen.

    Hoe pak ik bestanden uit op mijn Mac?

    Om een bestand op Mac uit te pakken, opent u het zoals elk ander bestand door te dubbelklikken. Om een bestand te zippen, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Compress.

    Hoe selecteer ik meerdere bestanden op mijn Mac?

    Om meerdere bestanden op een Mac te selecteren, drukt u op de Command-toets terwijl u uw bestanden kiest. Of klik en sleep bestanden met uw muis. Om alle bestanden in een map te selecteren, houdt u Command+ A. ingedrukt

Aanbevolen: