Hoe u een tabblad in uw browser kunt dempen

Inhoudsopgave:

Hoe u een tabblad in uw browser kunt dempen
Hoe u een tabblad in uw browser kunt dempen
Anonim

Wilt u het afspelen van geluid van de ene website stoppen terwijl u naar iets op een ander tabblad of in een andere app luistert? Geen probleem: demp gewoon het luidruchtige tabblad. Alle belangrijke webbrowsers ondersteunen het dempen van tabbladen en het is over het algemeen snel, eenvoudig en vergelijkbaar in app-versies.

Instructies in dit artikel leggen uit hoe je een browsertabblad dempt in Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari, Opera en Brave.

Een browsertabblad dempen in Google Chrome

De Google Chrome-browser heeft geen klikbaar luidsprekerpictogram in de tabbladen zoals veel van de andere internetbrowsers, maar het heeft wel een eenvoudige menu-oplossing: klik met de rechtermuisknop op het tabblad dat het geluid afspeelt en selecteer de Site dempen optie.

Image
Image

Een browsertabblad dempen in Microsoft Edge

Er zijn twee methoden om een browsertabblad in Microsoft Edge te dempen.

De gemakkelijkste manier: wanneer een website op een tabblad audio afspeelt in de Microsoft Edge-browser, verschijnt er een klein luidsprekerpictogram in de kop van het tabblad. Als u op dit icon klikt, wordt alle audio van dit tabblad gedempt.

Image
Image

De tweede manier om het afspelen van al het geluid in een tabblad te stoppen, is door met de rechtermuisknop op het tabblad met het luidsprekerpictogram te klikken en op Tabblad dempen te klikken in het menu dat verschijnt.

Als je audio hoort maar geen luidsprekerpictogram ziet in een van de browsertabbladen, heb je mogelijk een ander browservenster geopend. Om alle geopende vensters te bekijken, beweegt u uw muis over het pictogram van de app in de werkbalk onder aan uw scherm. Een klein voorbeeld van alle geopende browservensters zou moeten verschijnen.

Image
Image

Een browsertabblad dempen in Mozilla Firefox

Mozilla Firefox heeft ook twee manieren om een tabblad te dempen die bijna identiek zijn aan het proces in Microsoft Edge.

De gemakkelijkste manier: er verschijnt een luidsprekerpictogram op tabbladen die audio afspelen. Om het geluid van deze tabbladen te dempen, klikt u op dit luidsprekerpictogram. Als er eenmaal op is geklikt, zal het lijken alsof er een lijn door het pictogram wordt getrokken en het geluid zou moeten stoppen als het correct wordt gedaan.

Image
Image

Je hoeft niet te openen of over te schakelen naar het tabblad dat geluid afspeelt om het te dempen. Het dempen van een tabblad kan volledig worden gedaan terwijl u een website op een ander tabblad bekijkt. Dit werkt in elke browser.

De tweede manier: je kunt ook met de rechtermuisknop op een tabblad klikken om een menu te openen. Als u op de optie Tabblad dempen klikt, wordt ook alle geluid gestopt dat afkomstig is van het tabblad waarop u met de rechtermuisknop hebt geklikt.

Image
Image

Een browsertabblad dempen in Safari

Apple's Safari geeft een luidsprekerpictogram weer op tabbladen die audio afspelen.

De gemakkelijkste manier om een Safari-tabblad te dempen: Klik op het luidsprekerpictogram in het tabblad om alle audio die eruit komt te dempen. Een andere manier: Option-klik op het luidsprekerpictogram om alle audio te dempen, behalve de audio die van dit tabblad komt.

Image
Image

Option-klikken is wanneer u op een specifieke toets op een toetsenbord drukt terwijl u met een muis klikt om een secundaire functie te activeren. Op oudere Mac-toetsenborden was de Option-kliktoets de Option-toets. Hier komt de uitdrukking vandaan. Op nieuwere Mac-toetsenborden en op Windows-toetsenborden is de gebruikte toets de Alt-toets.

Safari heeft ook een luidsprekerpictogram in het Smart Search-veld waar je een webadres of zoekterm typt. Dit pictogram wordt blauw als er audio wordt afgespeeld op je huidige tabblad of verandert in wit met een blauwe omtrek als er audio op een ander tabblad wordt afgespeeld. Als u op het pictogram klikt wanneer het blauw is, wordt het geluid in het geopende tabblad gedempt, terwijl u erop klikt wanneer het wit en blauw is, het geluid van alle andere tabbladen wordt gedempt.

Een browsertabblad dempen in Opera

In tegenstelling tot andere populaire internetbrowsers die een statisch luidsprekerpictogram gebruiken om tabbladen te identificeren die geluid afspelen, gebruikt Opera een kleine animatie van een stereovisualizer die op het tabblad wordt afgespeeld terwijl de audio wordt afgespeeld.

Om audio in een Opera-tabblad te dempen, beweegt u uw muis over dit geanimeerde pictogram om het in het algemene statische luidsprekerpictogram te veranderen en klikt u erop.

Image
Image

Tabs kunnen ook worden uitgeschakeld in Opera door met de rechtermuisknop op het relevante tabblad te klikken en Tabblad dempen. te selecteren

Image
Image

Een browsertabblad dempen in Brave

De op cryptocurrency en privacy gerichte webbrowser, Brave, maakt het dempen van tabbladen eenvoudig door vergelijkbare methoden op te nemen als de eerder genoemde browsers.

De gemakkelijkste manier: klik op het luidsprekerpictogram dat verschijnt wanneer een tabblad geluid maakt.

Image
Image

De tweede manier: klik met de rechtermuisknop op het tabblad en kies Tabblad dempen in het pop-upmenu.

Image
Image

Net als andere browsers kunnen tabbladen in Brave worden gedempt zonder ernaar over te schakelen. De browser geeft echter wel voorvertoningen op volledig scherm van tabbladen weer wanneer u er met uw muis overheen beweegt, wat een beetje schokkend kan zijn. Daarom wil je misschien naar een tabblad overschakelen voordat je het dempt om de afleidende voorbeeldfunctie voor tabbladen te voorkomen.

Tabs kunnen in elke browser worden gedempte door simpelweg de stappen te herhalen die zijn gedaan om ze te dempen.

Aanbevolen: