Hoe de Chrome Reader-modus in te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de Chrome Reader-modus in te schakelen
Hoe de Chrome Reader-modus in te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Deze functie is niet langer beschikbaar onder chrome://flags. Gebruik in plaats daarvan distill page om de leesmodus in Chrome voor Windows in te schakelen.
  • Klik met de rechtermuisknop op de Chrome-snelkoppeling, klik met de rechtermuisknop op Google Chrome en selecteer Properties. Voeg - enable-dom-distiller toe aan het einde van het Target veld.
  • Om de distilleerpagina te gebruiken, gaat u naar een webpagina en selecteert u Distill-pagina in het menu rechtsboven. De pagina wordt weergegeven in de leesmodus.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de ingebouwde leesmodus van Chrome gebruikt: pagina distilleren. Distill-pagina verwijdert afleidende elementen van een webpagina, waardoor alleen schone tekst overblijft om te lezen. Het is een verborgen functie die u kunt inschakelen in Chrome voor Windows.

Destillatiepagina instellen (Chrome Reader-modus) voor Windows

Hier leest u hoe u de distilleerpagina kunt inschakelen, plus enkele Chrome-extensies die u dezelfde functionaliteit bieden als de distillatiepagina, ongeacht het type apparaat of besturingssysteem dat u gebruikt.

Deze functie is niet langer beschikbaar onder chrome://flags. Gebruik in plaats daarvan distill page om de leesmodus in Chrome voor Windows in te schakelen.

Houd er rekening mee dat je altijd een extensie kunt gebruiken om dezelfde functionaliteit te krijgen als distillatiepagina, ongeacht welk besturingssysteem je gebruikt (Windows, macOS, enz.). In sommige gevallen vindt u het misschien gemakkelijker om een extensie te installeren in plaats van Chrome handmatig bij te werken om de distillatiemodus in te schakelen.

  1. Maak voordat u begint een back-up door met de rechtermuisknop op de Chrome-toepassing te klikken in het Programma's-menu en de toepassing vervolgens naar een andere locatie te kopiëren en te plakken.

    Als je wilt, kun je twee exemplaren van het Chrome-pictogram bewaren. Bijvoorbeeld een met destillatiepagina ingeschakeld en een zonder.

  2. Klik met de rechtermuisknop op uw Chrome-snelkoppeling om de Chrome-opties weer te geven.

    Image
    Image
  3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op Google Chrome om het menu Properties weer te geven. Selecteer vervolgens Eigenschappen.

    Image
    Image
  4. Voeg in het Properties venster - enable-dom-distiller toe aan het einde van Targetveld. Het veld Target moet bijvoorbeeld luiden:

    “C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe” –enable-dom-distiller

    Image
    Image
  5. Als u klaar bent met het bijwerken van het doelveld, klikt u op OK. Sluit Chrome vervolgens en open het opnieuw om de instelling van kracht te laten worden.

  6. Distill-pagina zou nu een zichtbare optie moeten zijn in het Chrome-menu (klik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van uw browser om het menu weer te geven).

    Image
    Image

Destillatiepagina gebruiken (Chrome Reader-modus)

Om de distill-pagina te gebruiken, gaat u naar de webpagina die u wilt lezen. Selecteer vervolgens Pagina destilleren in het menu rechtsboven. De pagina moet worden weergegeven in de leesmodus, d.w.z. alleen tekst, zonder ongewenste elementen. Om terug te gaan naar de originele pagina, druk op de terug-knop.

Merk op dat destillatiepagina het beste werkt op pagina's met veel tekstinhoud. Als u een distillatiepagina toepast op een website die voornamelijk uit afbeeldingen of video's bestaat, krijgt u mogelijk niet de gewenste resultaten.

Hoe de Chrome Reader-modus op een Mac in te schakelen

Als je de leesmodus wilt inschakelen onder chrome://flags, is deze experimentele functie niet langer beschikbaar. Gebruik in plaats daarvan een Chrome-extensie om de leesmodus in te schakelen.

Als je een Mac-gebruiker bent (of gewoon liever een extensie gebruikt), zijn er verschillende extensies waarmee je pagina's in leesmodus kunt bekijken. Deze extensies zijn ontworpen om afleidende en onnodige elementen van een webpagina te verwijderen, waardoor u een betere leeservaring krijgt op elk apparaat.

  • Reader View: verwijdert afleidende elementen zoals afbeeldingen en knoppen, en wijzigt de tekstgrootte, het contrast en de lay-out van een webpagina voor een betere leesbaarheid.
  • Gewoon lezen: verwijdert advertenties, pop-ups, opmerkingen en meer. Je kunt er ook donkere en lichte thema's mee gebruiken (goed voor moeilijk leesbare websites), en je eigen aangepaste stijl toepassen op webpagina's.
  • DOM Distiller-leesmodus: verwijdert dingen zoals afbeeldingen, zijbalken, pop-ups en andere afleidende elementen van een webpagina.

Aanbevolen: