Uw iPhone kan binnenkort directe betalingen accepteren

Uw iPhone kan binnenkort directe betalingen accepteren
Uw iPhone kan binnenkort directe betalingen accepteren
Anonim

Het lijkt erop dat Apple werkt aan een manier om je iPhone te gebruiken om rechtstreekse betalingen te accepteren, en het zou ergens in 2022 beschikbaar kunnen zijn.

Bloomberg's Mark Gurman meldt dat Apple van plan is een nieuwe dienst aan te bieden waarmee je iPhone rechtstreeks betalingen kan accepteren, in plaats van alleen betalingen te doen. Volgens Gurman is het concept sinds 2020 in ontwikkeling en zal het waarschijnlijk dezelfde NFC-chip (Near Field Communications) gebruiken die al wordt gebruikt voor Apple Pay.

Image
Image

Zoals Gurman opmerkt, terwijl iPhones al een tijdje als betaalmiddel kunnen fungeren via services zoals Apple Pay, is voor het accepteren van betalingen een externe terminal vereist, zoiets als een plug-in Square-apparaat of een creditcard lezer verbonden via Bluetooth.

Deze nieuwe functie zal, zodra deze beschikbaar is, gebruikers in staat stellen betalingen te accepteren door een creditcard (of iPhone) op de achterkant van hun iPhone te tikken.

Image
Image

Het is onzeker of deze nieuwe functie zal fungeren als onderdeel van Apple Pay, en dus zal concurreren met andere externe beta alterminals, of dat deze zal werken met bestaande aanbieders van mobiele terminals. Apple heeft tot nu toe geweigerd commentaar te geven op de mogelijke functie.

Zonder enige bevestiging van Apple is er geen manier om zeker te weten wanneer (of als) deze functie beschikbaar zal komen. De bronnen van Gurman geloven echter dat het "in de komende maanden" in een software-update kan worden uitgerold, mogelijk naast iOS 15.4, maar dat is ook louter speculatie.

Aanbevolen: