Hoe grote bestandsbijlagen (tot 5 GB) te verzenden in Apple Mail

Inhoudsopgave:

Hoe grote bestandsbijlagen (tot 5 GB) te verzenden in Apple Mail
Hoe grote bestandsbijlagen (tot 5 GB) te verzenden in Apple Mail
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik met een iCloud-account en macOS Mail Mail Drop om automatisch bestanden te uploaden die te groot zijn voor een e-mail naar de iCloud-servers.
  • Selecteer in Mail Mail > Preferences > Accounts en selecteer een account. Vink het vakje aan naast Verstuur grote bijlagen met Mail Drop.
  • Om bestanden aan een e-mailbericht toe te voegen, gebruikt u het Paperclip pictogram, ga naar File > Bestanden bijvoegen , of druk op Command+ Shift+ A en selecteer de bestanden.

Met een iCloud-account en macOS Mail kun je Mail Drop gebruiken om automatisch bestanden te uploaden die te groot zijn voor een e-mail naar de iCloud-servers. Daar worden ze in gecodeerde vorm opgeslagen en kunnen ze gedurende maximaal 30 dagen worden gedownload door elke ontvanger met de link.

Schakel Mail Drop in voor een e-mailaccount in OS X Mail

Mail Drop-bijlagen werken niet anders dan bijlagen die rechtstreeks met een bericht worden verzonden. Voor ontvangers die macOS Mail gebruiken, worden Mail Drop-bijlagen weergegeven als regelmatig bijgevoegde bestanden.

Hier leest u hoe u Mail Drop inschakelt zodat grote bijlagen die worden verzonden vanaf een Apple Mail-account automatisch worden verwerkt met Mail Drop:

  1. Zorg ervoor dat je een iCloud-account hebt en dat je erop bent ingelogd met macOS Mail.
  2. Selecteer Mail > Voorkeuren in de menubalk in Mail.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Accounts tab.

    Image
    Image
  4. Selecteer in de lijst met accounts het account waarvoor u Mail Drop wilt inschakelen.

    Image
    Image
  5. Vink het vakje aan naast Verstuur grote bijlagen met Mail Drop.

    Image
    Image
  6. Sluit het Voorkeuren venster.

Verstuur grote bestandsbijlagen (tot 5 GB) in Apple Mail

Hier leest u hoe u bestanden tot 5 GB per e-mail kunt verzenden vanuit macOS Mail:

  1. Zorg ervoor dat Mail Drop is ingeschakeld voor het account dat u gebruikt.
  2. Gebruik een van de volgende methoden om bestanden of mappen toe te voegen aan een bericht dat u opstelt in macOS Mail:

    • Plaats de tekstcursor waar u de bijlage wilt laten verschijnen. Selecteer het Paperclip-pictogram (&x1f4ce;) in de werkbalk van het bericht. Markeer het gewenste document of de gewenste map en selecteer vervolgens Choose File.
    • Zorg ervoor dat de cursor is waar u het bestand of de bestanden wilt invoegen. Selecteer File > Attach Files … in het menu of druk op Command+ Shift + A. Selecteer de gewenste bestanden en mappen en selecteer vervolgens Choose File.
    • Sleep het gewenste document of de gewenste map naar de berichttekst waar u de bijlage wilt laten verschijnen.

Voor bijlagen die een bepaalde grootte overschrijden (dit hangt af van uw e-mailprovider), uploadt Mail het bestand automatisch op de achtergrond naar een iCloud-webserver, waar ontvangers het bestand kunnen downloaden door een link in het bericht te volgen. De bestanden zijn 30 dagen beschikbaar.

Is groter beter voor bijlagen?

Zoals iedereen die ooit heeft geprobeerd een groot bestand aan een e-mail toe te voegen heeft ontdekt, is groter niet altijd beter. Grote bestanden veroorzaken vertragingen, wachttijden, fouten, herhalingen en niet-bezorgde berichten, om nog maar te zwijgen van frustratie.

Je kunt op zoek gaan naar services, plug-ins en apps om het probleem te omzeilen, inclusief bestandsoverdrachtservices zoals Dropbox en WeTransfer, of je kunt de ingebouwde oplossing van Apple gebruiken.

Aanbevolen: