Fix dat Alexa nu problemen heeft met begrijpen

Inhoudsopgave:

Fix dat Alexa nu problemen heeft met begrijpen
Fix dat Alexa nu problemen heeft met begrijpen
Anonim

Alexa is de digitale spraakassistent van Amazon, die kan worden gebruikt met Amazon-apparaten, waaronder de Amazon-lijn van Echo-producten. Alexa kan vragen beantwoorden, je verkeers- of weersinformatie geven, nieuwsberichten afspelen, telefoongesprekken starten, muziek afspelen, je boodschappenlijst beheren, artikelen kopen bij Amazon met voice shopping en meer.

Hoewel het betrouwbaar is, doen zich soms problemen voor met Alexa en horen gebruikers het bericht: "Sorry, ik begrijp je momenteel niet goed. Probeer het later nog eens." Dit is wat er achter dit probleem zit en hoe je het kunt oplossen en Alexa weer aan het werk kunt krijgen.

Deze stappen voor probleemoplossing zijn van toepassing op Alexa die wordt gebruikt met Amazon-producten, zoals de Echo, Echo Dot, Echo Show, Echo Flex, Echo Auto, Echo Studio en meer.

Oorzaken waardoor Alexa fouten niet begrijpt

De fout "Ik begrijp je niet goed" treedt op wanneer een Amazon Echo-apparaat problemen heeft om contact te maken met de Amazon-servers om te helpen ontcijferen en begrijpen wat je zegt. Het kan zijn dat u de draadloze verbinding bent kwijtgeraakt of dat uw internetservice niet beschikbaar is. Er kan zelfs een probleem zijn aan het einde van Amazon. Wat de reden ook is, er zijn enkele eenvoudige stappen voor probleemoplossing om te proberen het probleem op te lossen.

Image
Image

Hoe op te lossen 'Alexa begrijpt je nu niet'

Probeer deze stappen voor probleemoplossing in de aangegeven volgorde om uw probleem te beperken en Alexa weer te laten luisteren.

  1. Start het Alexa-apparaat opnieuw op. Een eenvoudige herstart is een beproefde methode voor het oplossen van technische problemen. Het Echo-apparaat opnieuw opstarten is misschien alles wat u hoeft te doen.
  2. Controleer de internetverbinding op Werkt mijn internet?. Ligt je internet eruit? Als dat zo is, kan Alexa niet werken. Als je internet niet actief is, onderneem dan stappen om je internetverbinding te herstellen.
  3. Controleer de wifi-verbinding. Echo-apparaten maken verbinding met dual-band wifi-netwerken (2,4 GHz/5 GHz) die de 802.11a/b/g/n-standaard gebruiken. Als Wi-Fi niet werkt, reset het dan en kijk of Alexa daardoor weer werkt.
  4. Zorg ervoor dat het Alexa-apparaat zich binnen wifi-bereik bevindt. Je wifi is mogelijk beschikbaar en het internet is mogelijk aan het streamen, maar dat helpt niet als je Alexa-apparaat te ver weg is. Plaats het dichter bij de router.

  5. Reset het Alexa-apparaat naar de fabrieksinstellingen. Uw Echo heeft mogelijk een softwareprobleem dat hij niet zelf kan oplossen. Het resetten van het Alexa-apparaat naar de fabrieksinstellingen kan het probleem oplossen.
  6. Kijk of het probleem bij Amazon ligt. Het probleem ligt mogelijk aan de kant van Amazon. Neem contact op met Amazon-ondersteuning om te zien of het bedrijf problemen ondervindt. Of ga naar DownDetctor om te zien of er Amazon-storingen zijn.
  7. Bezoek de Amazon Alexa-helppagina. Amazon biedt een schat aan informatie over het oplossen van problemen met Alexa, samen met chathulp en forums. Mogelijk vindt u daar uw antwoord.

FAQ

    Waarom knippert mijn Amazon Alexa rood?

    Je Alexa-apparaat kan in verschillende kleuren knipperen, afhankelijk van wat het probeert te communiceren. Een knipperend rood lampje betekent dat het apparaat is gedempt. Tik op de knipperende rode knop bovenop het apparaat om het dempen op te heffen.

    Waarom begrijpt Alexa me niet?

    Om Alexa te helpen begrijpen wat je zegt, spreek langzaam en duidelijk. Bewaar je Amazon-apparaat ergens waar het niet in de war kan raken door echo's van muren, gesprekken en achtergrondgeluid, of door woorden die uit andere luidsprekers komen. Zorg ervoor dat uw apparaat niet is gedempt; het zal een rood licht tonen als het is.

Aanbevolen: