Meer mensachtige robots kunnen leiden tot betere interacties

Inhoudsopgave:

Meer mensachtige robots kunnen leiden tot betere interacties
Meer mensachtige robots kunnen leiden tot betere interacties
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuw onderzoek kan robots leren om menselijker te lijken.
  • MIT-onderzoekers hebben een AI-model ontwikkeld dat de onderliggende relaties tussen objecten in een scène begrijpt en robots helpt bij het uitvoeren van complexe taken.
  • Een groeiend aantal robots is ontworpen om zich als mensen te gedragen.

Image
Image

De robots komen eraan en onderzoekers hebben een plan om ze menselijker te laten lijken.

MIT-onderzoekers hebben een model voor kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkeld dat de onderliggende relaties tussen objecten in een scène begrijpt. Dit werk kan worden toegepast in situaties waar robots complexe taken moeten uitvoeren, zoals het in elkaar zetten van apparaten. Het brengt het veld ook een stap dichter bij het maken van machines die kunnen leren van en communiceren met hun omgeving zoals mensen dat doen.

"Humanoïde robots ontworpen met AI-technologie, voeren een aantal menselijke taken uit en vervullen de rollen van receptionisten, persoonlijke assistenten, receptiemedewerkers en meer in tal van sectoren", AI-expert Sameer Maskey, een professor in computerwetenschappen en CEO bij Fusemachines, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "De kern van deze bijna-menselijke interacties liggen AI-algoritmen die deze systemen mogelijk maken, die zijn gebouwd om meer te leren met elke nieuwe menselijke interactie."

Robots die meer begrijpen

Mensen kunnen naar een scène kijken en de relaties tussen objecten zien, maar AI-modellen hebben moeite om commando's te volgen. Dit komt omdat ze bijvoorbeeld niet begrijpen wanneer een spatel zich aan de linkerkant van een fornuis bevindt.

Met hun inspanningen om dit probleem op te lossen, hebben MIT-onderzoekers onlangs een studie gepubliceerd waarin een model wordt beschreven dat de onderliggende relaties tussen objecten in een scène begrijpt. Hun model vertegenwoordigt individuele relaties één voor één en combineert deze representaties om de algehele scène te beschrijven.

"Als ik naar een tafel kijk, kan ik niet zeggen dat er een object op de XYZ-locatie is", zei Yilun Du, een co-hoofdauteur van de krant, in een persbericht. "Onze geest werkt niet zo. In onze geest, wanneer we een scène begrijpen, begrijpen we het echt op basis van de relaties tussen de objecten. We denken dat we door een systeem te bouwen dat de relaties tussen objecten kan begrijpen, we zouden kunnen gebruiken dat systeem om onze omgevingen effectiever te manipuleren en te veranderen."

Move Over Roombas

Een groeiend aantal robots is ontworpen om zich als mensen te gedragen. Kime, ontwikkeld door Macco Robotics, is bijvoorbeeld een robot voor het serveren van drankjes en eten met slimme sensoren die taken beheert met behulp van zelflerende processen en adaptieve menselijke interactie door middel van AI-technologie.

Er is ook T-HR3, geïntroduceerd door Toyota, een humanoïde robot van de derde generatie die de bewegingen van menselijke operators nabootst met mogelijkheden om mensen thuis, in ziekenhuizen en zelfs in door rampen getroffen gebieden te helpen.

Amelia, een conversatie-AI-oplossing, is een digitale humanoïde robot die is ontwikkeld om een mensachtige klantenservice-ervaring te bieden. Amelia schakelt flexibel tussen verschillende informele contexten zonder enige vertraging, terwijl ze menselijke bedoelingen en emotionele toestanden herkent.

Image
Image

Nieuwe materialen en sensoren geven robots zelfs een "gezicht" waardoor ze realistischer lijken, vertelde Karen Panetta, een professor in elektrische en computertechniek aan de Tufts University en IEEE-fellow, aan Lifewire in een e-mailinterview. Door de vooruitgang in nanotechnologie kunnen meer sensoren in het gezicht van een robot worden ingebouwd om gezichtsuitdrukkingen veel nauwkeuriger dan ooit tevoren na te bootsen.

"Het brein achter de robotgezichten maakt gebruik van de kracht van computermodellen die kunstmatige intelligentie gebruiken om alle informatie die het waarneemt te verwerken", voegde Panetta eraan toe."Zoals beelden, geluiden en omgevingscondities om de robot te helpen op de juiste manier te reageren in zowel woorden als fysieke acties."

De kern van deze bijna-menselijke interacties liggen AI-algoritmen die deze systemen mogelijk maken…

Een grote markt voor humanoïde robots is die van assistenten voor ouderen. Panetta legde uit dat deze helperrobots de gezondheid van de patiënt kunnen bewaken, vitale functies kunnen opnemen of patiënten instructies kunnen geven om te helpen met medicijnen of medische routines. Ze kunnen ook de veiligheid van de patiënt bewaken en hulp inroepen als ze detecteren dat de patiënt is gevallen, niet heeft bewogen of enige pijn ervaart.

"De robots laten verschijnen als mensen is bedoeld om de interactie met mensen medelevender, minder intimiderend en hopelijk cognitief aantrekkelijker te maken voor de patiënt", voegde Panetta eraan toe. "Ze kunnen patiënten met dementie ook helpen om met hen in gesprek te gaan en hun veiligheid te bewaken."

Robotica evolueert en in de toekomst, met grotere AI-verbeteringen, kunnen robots mogelijk meer menselijke kenmerken vertonen, zei Maskey. Als mensen vinden we het echter vaak moeilijk om emoties te begrijpen en reacties te peilen.

"Dus het vermogen om deze subtiele nuances en emotionele signalen op te pikken is iets waar de robotindustrie nog lang aan zal blijven werken", voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: