RVT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

RVT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
RVT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de. RVT-bestandsextensie is een Revit Project-bestand dat wordt gebruikt door het Revit BIM-programma (Building Information Modeling) van Autodesk.

In een RVT-bestand bevinden zich alle architectonische details met betrekking tot het ontwerp, zoals een 3D-model, hoogtedetails, plattegronden en projectinstellingen.

RVT is ook een acroniem voor technologietermen zoals externe videoterminal, routeverificatietest en vereistenverificatie en testen. Geen van deze termen heeft echter iets te maken met het bestandsformaat dat op deze pagina wordt beschreven.

Hoe een RVT-bestand te openen

Het Revit-programma van Autodesk wordt gebruikt om RVT-bestanden te maken, zodat het ook bestanden in dit formaat kan openen. Als je die software nog niet hebt, en je bent niet van plan om het te kopen, kun je het RVT-bestand nog steeds gratis openen met de Revit-proefversie van 30 dagen.

Autodesk's Architecture, meegeleverd met AutoCAD, is een andere manier om een RVT-bestand te openen. Het is ook een betaald programma, maar je kunt het een maand gratis gebruiken als je de AutoCAD-proefversie downloadt.

Als je liever niet de traditionele route volgt om een programma op je computer te installeren, kun je het RVT-bestand in plaats daarvan online bekijken. Met Autodesk Viewer kunt u het RVT-bestand openen zonder dat u Revit of AutoCAD op uw computer hebt staan. Dezelfde tool ondersteunt ook vergelijkbare formaten, zoals DWG, STEP, enz., en maakt het delen van het RVT-bestand gemakkelijk.

Image
Image

Als u Autodesk Viewer als gratis RVT-viewer wilt gebruiken, selecteert u Sign up for free bovenaan de website om uw gratis gebruikersaccount aan te maken en uploadt u vervolgens het bestand vanaf de Pagina Ontwerpweergaven.

Hoe RVT-bestanden te converteren

Revit laat je RVT converteren naar DWG of DXF via Export > CAD Formats. Dat programma kan het bestand ook opslaan in het DWF-formaat.

Navisworks is een manier om RVT naar NWD te converteren. Als je die software hebt, kun je het Revit-bestand opslaan in de Navisworks-bestandsindeling en het bestand vervolgens openen met hun gratis Navisworks Freedom-tool.

Om RVT naar IFC te converteren, heb je misschien geluk met de online Revit naar IFC-conversietool. Dit is echter misschien geen goede optie als uw bestand erg groot is, aangezien u zowel het bestand naar die website moet uploaden als het geconverteerde IFC-bestand moet downloaden als het klaar is.

Een RVT naar PDF-conversie is ook mogelijk als u een PDF-printer gebruikt. Open het bestand in een willekeurig programma dat het formaat ondersteunt en waarmee u het model kunt afdrukken, en wanneer u gaat afdrukken, kiest u de PDF-printer in plaats van uw echte printer.

Revit Family-bestandsconversies worden ook ondersteund. Om van uw RVT-bestand een RFA-bestand te maken, exporteert u het model eerst naar SAF. Maak vervolgens een nieuw RFA-bestand en importeer dat SAT-bestand erin.

RVT naar SKP is een andere conversie die u mogelijk moet uitvoeren. Een manier om dit te doen, is door rvt2skp te installeren (het werkt met Revit), of u kunt het handmatig naar een SketchUp-bestand converteren:

  1. Ga naar Revit's Export > Options > Export Setups DWG/DXF menu.
  2. Selecteer ACIS solids op het tabblad Solids en selecteer vervolgens OK.
  3. Ga naar Exporteren > CAD-indelingen > DWG.
  4. Nu kunt u het bestand importeren in SketchUp en de opties van SketchUp gebruiken om het bestand te converteren naar elk formaat dat door die software wordt ondersteund.

Kan het nog steeds niet openen?

De meest waarschijnlijke reden waarom uw bestand niet wordt geopend met Revit of de andere hierboven genoemde programma's, is omdat u de bestandsextensie verkeerd leest. Het is heel gemakkelijk om een ander formaat te verwarren met een Revit Project-bestand, omdat sommige bestandsextensies ontzettend veel op elkaar lijken, zelfs als ze helemaal niets met elkaar te maken hebben.

Op het eerste gezicht lijkt RVG bijvoorbeeld op RVT. In werkelijkheid zijn het röntgenfoto's die zijn gemaakt door tandheelkundige beeldvormingssensoren. U kunt er een openen met de Aeskulap DICOM-viewer.

RVL is een ander voorbeeld van een achtervoegsel dat sterk lijkt op RVT, maar je hebt muvee Reveal nodig om een van deze filmprojectbestanden te openen.

Als je bestand eindigt op RVT, maar het heeft niets te maken met Revit, open het dan met Notepad++ of een andere teksteditor. Het is mogelijk dat het gewoon een tekstbestand is dat gemakkelijk kan worden gelezen met elke tekstbestandviewer. Als dat niet het geval is, vindt u in de tekst misschien een soort beschrijvende informatie die u kan helpen erachter te komen in welk formaat het is, die u vervolgens kunt gebruiken om uw onderzoek te verfijnen bij het vinden van een compatibel programma dat het zal openen.

Aanbevolen: