YouTube's meerdere audiotracks maken video's toegankelijker

Inhoudsopgave:

YouTube's meerdere audiotracks maken video's toegankelijker
YouTube's meerdere audiotracks maken video's toegankelijker
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • YouTube test meerdere audiotracks voor video's, waar gebruikers doorheen kunnen schakelen om de juiste te vinden voor taal of beschrijvende audio.
  • Hoewel nuttig voor het produceren van meertalige inhoud, bieden meerdere audiotracks ook meer direct beschikbare beschrijvende audiotracks voor blinde of slechtziende gebruikers.
  • Experts zeggen dat het beschikbaar maken van beschrijvende audio voor de gemeenschap een enorme stap voorwaarts is, aangezien gebruikers het momenteel ergens anders moeten zoeken.
Image
Image

Omdat elke dag meer mensen YouTube gebruiken, maakt het maken van toegankelijke inhoud met meerdere audiotracks het gemakkelijker om door inhoud te navigeren voor gebruikers die verschillende talen spreken of vertrouwen op beschrijvende audio.

YouTube heeft in de loop der jaren gestaag nieuwe toegankelijkheidsfuncties toegevoegd, waaronder geautomatiseerde ondertiteling bij live inhoud en ondertiteling bij video's. YouTube test nu het gebruik van meerdere audiotracks op sommige kanalen, waardoor videomakers inhoud kunnen uploaden die verschillende soorten audio bevat, zodat hun publiek ertussen kan schakelen.

De verhuizing maakt het niet alleen mogelijk om meertalige inhoud te maken, maar het stelt makers ook in staat om beschrijvende audio op te nemen voor blinde of slechtziende gebruikers, wat een nieuwe deur opent naar hoe je kunt communiceren met YouTube.

"Meerdere soundtracks zorgen voor gemakkelijkere toegang tot beschreven audio voor mensen die blind zijn", vertelde Sheri Byrne-Haber, een voorstander van toegankelijkheid, aan Lifewire in een e-mail."Zonder deze ondersteuning zouden individuen op zoek moeten gaan naar een beschreven audio-soundtrack, en er was geen consistente plaats waar deze zich zou bevinden."

Consistentie creëren

YouTube is een van de meest bezochte websites ter wereld geworden, met ongeveer 2,3 miljard geregistreerde gebruikers voor de website voor het delen van video's. Met zoveel gebruikers die elke maand massaal naar de website komen, is het logisch dat makers inhoud vrijgeven die toegankelijk en gemakkelijk te vinden is voor zowel oude als nieuwe kijkers.

Meerdere soundtracks geven mensen die blind zijn gemakkelijker toegang tot de beschreven audio.

Als het echter om beschrijvende audio gaat, is er geen drempel om te verwachten, althans nog niet. In zijn huidige vorm vereist het toevoegen van beschrijvende audio aan video's het samenstellen van een volledig afzonderlijke video. Je moet het dan duidelijk annoteren als gemaakt voor gebruikers die beschrijvende audio willen of nodig hebben.

Hoewel deze methode in de loop der jaren heeft gewerkt, kan het verwarring veroorzaken bij gebruikers, wat ertoe heeft geleid dat veel makers de beschrijvende audioversie hebben opgenomen als een niet-vermelde video waarnaar ze verwijzen in de videobeschrijving. Dit maakt het voor kijkers moeilijker om beschrijvende audiocontent te vinden.

Dit is niet de eerste keer dat beschrijvende audio als een afzonderlijke audiotrack op YouTube is verschenen. In 2020 bevatte de trailer voor Assassin's Creed Valhalla een optie om de audiotrack te veranderen in beschrijvende audio. De functie werd op dat moment echter niet veel gezien in andere video's.

Bedrijven zoals Ubisoft zijn doorgegaan met het uitbrengen van video's met de functie ingeschakeld. Toch is er voor makers geen manier geweest om consistent beschrijvende audio aan te bieden zonder dat zijzelf en hun publiek door extra hoepels hoeven te springen.

Toegankelijkheid een prioriteit maken

In 2019 werd gemeld dat er elke minuut meer dan 500 uur aan inhoud naar YouTube werd geüpload. Deze inhoud varieert van informatieve video's tot grappige compilaties van katten en honden. Ongeacht het type inhoud dat u bekijkt, het moet altijd toegankelijk zijn voor iedereen die het wil bekijken.

Image
Image

Daarom is de toevoeging van meerdere audiotracks zo belangrijk voor YouTube. Het opent niet alleen de deur voor gebruikers die blind of slechtziend zijn om van meer inhoud te genieten, maar het laat ook meertalige makers toe hun inhoud toegankelijker te maken voor gebruikers die verschillende talen spreken.

Momenteel moeten gebruikers die inhoud willen maken voor zowel een Engels als niet-Engels publiek twee afzonderlijke video's uploaden. Dit legt meer druk op de maker, waardoor ze zich meer op de ene taal kunnen concentreren dan op de andere, waardoor gebruikers worden uitgesloten die erop vertrouwen dat inhoud direct beschikbaar is in hun eigen taal.

Door videomakers toegang te geven tot meerdere audiotracks, egaliseert YouTube het speelveld en wordt het voor videomakers gemakkelijker om inhoud vrij te geven die is ontworpen om zoveel mogelijk mensen te bereiken, een slimme zet aangezien YouTube de op één na belangrijkste is geworden gebruikte zoekmachine ter wereld.

Aanbevolen: