YouTubers kunnen binnenkort meerdere audiotracks aan video's toevoegen

YouTubers kunnen binnenkort meerdere audiotracks aan video's toevoegen
YouTubers kunnen binnenkort meerdere audiotracks aan video's toevoegen
Anonim

YouTube test nu multi-audiotracks en rolt de nieuwe functie voor live automatische ondertiteling uit voor de algemene YouTube-populatie.

Op donderdag onthulde YouTube dat het is begonnen met het uitrollen van ondersteuning voor meerdere audiotracks voor video's voor een kleine groep makers. Door deze stap kunnen gebruikers meerdere audiotracks toevoegen aan hun video's, wat uiteindelijk meertalige inhoud mogelijk maakt waarmee kijkers kunnen wisselen tussen hun respectievelijke ta altracks. De introductie van meerdere audiotracks zal ook makers helpen die beschrijvende audio willen opnemen voor blinde of slechtziende kijkers.

Image
Image

Bovendien rolt YouTube de functie voor automatische ondertiteling van livestreams breder uit, die voorheen alleen beschikbaar was voor gebruikers met 1.000 of meer abonnees.

Met deze functie kunnen streamers automatische ondertiteling instellen. YouTube probeert de ondersteuning voor het systeem uit te breiden naar alle 13 ondersteunde ondertitelingstalen.

De videosite werkt dit jaar ook aan de uitrol van automatische vertaling voor ondertitels op Android en iOS. Deze functie is momenteel echter alleen beschikbaar op de desktop.

Image
Image

Bovendien zei YouTube dat het van plan is te experimenteren met gebruikers in staat te stellen in een zoekbalk te typen om specifieke trefwoorden in de transcriptie van een video te vinden. Hierdoor kunnen kijkers de inhoud gemakkelijker scrubben.

YouTube beëindigde de aankondiging met een update van de komende machtiging voor de ondertiteleditor. Het bedrijf zegt dat de functie momenteel in ontwikkeling is en hoopt in de komende maanden meer te kunnen delen over hoe videomakers 'Ondertiteleditors' aan hun kanaal kunnen toevoegen.

Aanbevolen: