Hoe Nikolas Woods slaap overal toegankelijker maakt

Inhoudsopgave:

Hoe Nikolas Woods slaap overal toegankelijker maakt
Hoe Nikolas Woods slaap overal toegankelijker maakt
Anonim

Toen Nikolas Woods Hohm begon te conceptualiseren, wilde hij dutjes toegankelijker maken. Nu beheert zijn bedrijf slaapcapsules in het hele land.

Woods is de oprichter en CEO van Hohm, maker van op maat gemaakte, on-demand slaapcapsules die gebruikers een privé en veilige plek bieden om te rusten, dutten, mediteren en meer.

Image
Image
Nikolas Woods, oprichter en CEO van Hohm.

Hohm

Het idee voor zijn bedrijf kwam voort uit zijn worsteling met het vinden van ruimte om onderweg te rusten.

"Het begin hiervan kwam doordat ik het probleem ervaarde van uitgeput zijn op kantoor", vertelde Woods aan Lifewire in een video-interview. "Als je onderweg eten nodig hebt, zijn er zoveel opties, maar als je onderweg slaap nodig hebt, wat zijn dan je opties? Ik zag dat er een kans was en begon te ontwerpen en bouwen hoe Hohm eruit zou zien."

Gelanceerd in 2017, kunnen consumenten een Hohm-slaapcapsule online of via een toekomstige mobiele app boeken voor 30 minuten tot vier uur per keer. Hohm is nu te vinden in ziekenhuizen, universiteiten en luchthavens, maar het bedrijf begon eerst met drie slaapcapsules aan de Universiteit van Arizona in de studentenvereniging.

Hohm sleep pods zijn uitgerust met een tweepersoonsbed, oplaadpoorten, een spiegel, dakramen en meer. Zie Hohm-slaapcapsules als minihotels voor onderweg als je even snel een plek nodig hebt om uit te rusten of tot rust te komen.

Snelle feiten

  • Name: Nikolas Woods
  • Leeftijd: 29
  • Van: Sacramento, Californië
  • Random delight: Woods was een DJ en produceerde muziek in zijn tienerjaren.
  • Belangrijkste citaat of motto: "Nooit opgeven of opgeven."

Slaap is een noodzaak

Slapen is een menselijke basisbehoefte, en Woods had het gevoel dat er gewoon niet genoeg toegang was tot veilige ruimtes om te slapen toen hij Hohm conceptualiseerde. Toen het bedrijf voor het eerst werd gelanceerd, zei Woods dat het zijn doel was om in de eerste week 10 boekingen binnen te halen aan de Universiteit van Arizona, maar studenten overtroffen die verwachting met 13 boekingen alleen al op de eerste dag.

Na bijna 40 boekingen in de eerste week en 225 boekingen in 10 weken, breidde Woods Hohm's sleep pods uit naar meer universiteiten, waaronder UCLA en San Diego State University.

"Het was gewoon een hit op campussen en we hadden elke week studenten die terugkwamen", zei Woods.

Sinds de pandemie studenten online verplaatste, zei Woods dat Hohm een spil moest maken die meer gericht was op het krijgen van slaapcapsules in ziekenhuizen. Het bedrijf nam contact op met meer dan honderd ziekenhuizen voordat het een samenwerking aanging met het University Hospitals Cleveland Medical Center, dat in oktober van start ging.

"Het was super succesvol onder het personeel", zei Woods. "We spraken met een IC-verpleegkundige die zei dat slaapcapsules een uitkomst waren omdat ze tijdens pauzes in haar auto moest slapen."

Image
Image
Nikolas Woods met een Hohm-slaapcapsule op de achtergrond.

Hohm

Diezelfde IC-verpleegster vertelde Woods dat ze gedurende 70 dagen meer dan 40 keer Hohm-slaapcapsules had gebruikt. Hohm is sindsdien uitgegroeid tot een ziekenhuis in New York City en heeft meer dan 1.500 boekingen binnengehaald bij medische professionals.

De norm wijzigen

Als het gaat om Woods' benadering van het overwinnen van uitdagingen als oprichter van een minderheid, zei hij dat hij elke vergadering met een open geest probeert in te gaan. Met het gebrek aan financiering voor door zwart geleide technologiebedrijven, hoopt Woods dat meer zwarte ondernemers de industrie binnendringen om de norm te veranderen.

"Ik probeer me gewoon te concentreren op het product dat ik aan het bouwen ben en er het beste van te maken dat ik kan", zei Woods. "Ik probeer me niet te concentreren op het feit dat ik een andere huidskleur heb dan andere oprichters."

Hohm heeft ongeveer $786.000 opgehaald uit een portefeuille van 51 angel-investeerders. Woods zei dat investeerders meer interesse tonen in Hohm sinds het bedrijf de spil maakte om voornamelijk ziekenhuizen en de gezondheidszorg te bedienen. Zelfs met dit flinke deel van de financiering zei Woods dat het bedrijf "slordig" moest zijn om financiering bijeen te brengen om zijn slaapcapsules te bouwen, dus hij staat te popelen om wat meer veelbelovend risicokapitaal binnen te halen.

Ik probeer me gewoon te concentreren op het product dat ik aan het bouwen ben en er zo goed mogelijk van te maken. Ik probeer me niet te concentreren op het feit dat ik een andere huidskleur heb dan andere oprichters.

"We hebben soms echt weinig overheadkosten, we hebben geen kantoor, we werken allemaal op afstand en sommige mensen zijn parttime", zei Woods. "We zijn nu op het punt dat we het product hebben ontwikkeld en gelanceerd, en we krijgen een goede ontvangst in de ruimte waarin we ons bevinden, dus we zijn op zoek naar schaal."

Woods hoopt dat Hohm de levensvatbaarheid van het bedrijf heeft bewezen aan durfkapitaalbedrijven, aangezien hij een seed-ronde van $ 2 miljoen wil veiligstellen. Vooruitkijkend, zijn de belangrijkste doelen van de oprichter het verkrijgen van een leidende investeerder en het uitbreiden van Hohm sleep pods naar ten minste 10 ziekenhuizen tegen het einde van het jaar. Woods wil ook het team van zes medewerkers van Hohm laten groeien.

"Ik wil dit jaar van start gaan. We hebben zo hard gewerkt", zei Woods. "We willen volgend jaar exploderen en uitbreiden naar 50 ziekenhuislocaties of meer. Ons doel is om van Hohm een nationaal erkend merk te maken, dus als je aan slaapcapsules denkt, denk je aan ons."

Aanbevolen: