Hoe accessFind het web toegankelijker kan maken

Inhoudsopgave:

Hoe accessFind het web toegankelijker kan maken
Hoe accessFind het web toegankelijker kan maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • accessFind is de eerste toegankelijke zoekmachine die alleen resultaten toont van sites die toegankelijk zijn.
  • Een toegankelijke website heeft verschillende factoren, maar omvat een bruikbare navigatie, begrijpelijke informatie en informatie die alle vaardigheden kunnen waarnemen.
  • De toekomst van internet moet erop gericht zijn om toegankelijker te worden voor meer mensen.
Image
Image

Een nieuwe zoekmachine helpt mensen met een handicap om gemakkelijker toegankelijke zoekresultaten te vinden dan Google.

Gemaakt door accessiBe, zal de geautomatiseerde webtoegankelijkheidsoplossing, accessFind genaamd, alleen zoekresultaten tonen van websites die gecertificeerd zijn als toegankelijk voor mensen met een handicap. Mensen met een handicap zeggen dat deze zoekmachine het giswerk wegneemt bij het zoeken naar een toegankelijke website, waardoor ze meer tijd hebben om het internet daadwerkelijk te gebruiken.

"accessFind gaat de strijd wegnemen om toegang te krijgen tot de wereld, en het zal een game-changer zijn", Josh Basile, de community relations manager bij accessiBe en een C4-5 quadriplegic die actief is in de gehandicaptengemeenschap, vertelde Lifewire in een telefonisch interview.

"Er wordt zo veel minder geraden."

Hoe accessFind toegankelijkheid biedt

Shir Ekerling, mede-oprichter en CEO van accessiBe, zei dat er meer dan 350 miljoen websites zijn, maar slechts 2% daarvan voldoet echt aan de toegankelijkheidsnormen.

Toegankelijkheidsnormen zijn vastgelegd in de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) van het World Wide Web Consortium en omvatten drie niveaus: A, AA en AAA.

Het moet er 1.000 keer meer zijn als we de toegankelijkheidskloof echt willen dichten.

Een website wordt op basis van verschillende factoren als toegankelijk beschouwd. Gebruikers moeten de gepresenteerde informatie kunnen waarnemen, componenten van de gebruikersinterface en navigatie moeten bedienbaar zijn, en informatie en de werking van de gebruikersinterface moeten begrijpelijk zijn.

Ekerling zei dat het probleem met alledaagse zoekmachines, zoals Google, en hun toegankelijkheid niet de zoekmachine zelf is, maar eerder de resultaten.

"In de resultaten van een gewone zoekmachine is misschien maar één van de acht resultaten die je per pagina krijgt toegankelijk, en dat is het probleem", vertelde Ekerling aan Lifewire via de telefoon.

Enter accessFind, dat in juli live gaat en alleen resultaten toont van toegankelijke websites. De zoekmachine zal bij de lancering meer dan 120.000 toegankelijke sites bevatten en verwelkomt alle toegankelijke websites om mee te doen.

Vanaf het begin werkt accessFind samen met organisaties zoals de United Spinal Association, Columbia Lighthouse For The Blind (CLB), The Viscardi Center, The IMAGE Center, Certaind2Heal, Senspoint en anderen, waardoor de gehandicaptengemeenschap een plaats krijgt aan tafel.

Image
Image

"We nodigen gehandicaptenorganisaties aan tafel uit om te zeggen: 'hoe kan dit het beste worden gedaan om ervoor te zorgen dat uw gehandicaptenpopulatie wordt bediend en deze zo goed mogelijk kan gebruiken?'", zei Basile.

"Ik denk dat het iets moois is dat [accessFind] niet alleen voor personen met verlamming of slechtziendheid of blinden of cognitieve handicaps is - het is voor alle capaciteiten binnen de gehandicaptengemeenschap."

Een toegankelijker internet

Basile zei dat het onaanvaardbaar is dat in 2021 meer dan 15% van de wereldbevolking (of meer dan 1 miljard mensen met een handicap) geen toegang heeft tot een zoekmachine of veel van de websites die er zijn. Hij zei dat de oplossing voor het toegankelijkheidsprobleem van internet onderwijs is.

"We moeten niet alleen de gehandicaptengemeenschap, maar ook personen zonder handicap, leren dat dit bestaat en dat dit het probleem is", zei hij.

"De handicapkloof in mijn ogen wordt elke dag erger en erger, omdat er elke dag meer websites worden gelanceerd die ontoegankelijk zijn in plaats van toegankelijk."

In de resultaten van een gewone zoekmachine is misschien slechts één van de acht resultaten die je per pagina krijgt toegankelijk, en dat is het probleem.

Volgens het meest recente WebAIM Million-rapport, waarin de top één miljoen websites wordt bekeken, had 97% van die webpagina's de richtlijnen voor toegankelijkheid van webinhoud niet nageleefd, met een gemiddelde van 51,4 fouten per pagina.

Er is nog een lange weg te gaan om internet voor iedereen toegankelijk te maken, maar de laatste tijd vindt er steeds meer discussie plaats. Online platforms en bedrijven voegen meer toegankelijkheidsfuncties toe, zoals Instagram die automatisch ondertiteling toevoegt in Verhalen, Xbox die spraak-naar-tekst en tekst-naar-spraak-mogelijkheden toevoegt aan de Xbox Party Chat, en Apple introduceert baanbrekende toegankelijkheidsfuncties in zijn hele apparaten.

Ekerling zei echter dat hoewel de aandacht voor toegankelijkheid uitstekend is, deze centraal moet staan om echte verandering te laten plaatsvinden.

"De dingen beginnen de goede kant op te gaan, maar we hebben meer nodig dan dat", zei hij.

"Het moet er 1.000 keer meer zijn als we de toegankelijkheidskloof echt willen dichten."

Aanbevolen: