Hoe VR de manier waarop je naar concerten gaat kan veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe VR de manier waarop je naar concerten gaat kan veranderen
Hoe VR de manier waarop je naar concerten gaat kan veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Virtual reality-concerten laten fans livemuziek op nieuwe manieren ervaren.
  • Een nieuw YouTube-kanaal beweert het eerste klassieke virtual reality-kanaal te zijn.
  • Nieuwe technologieën beloven VR-concerten nog realistischer te maken.
Image
Image

Muzikanten maken gebruik van virtual reality om concertbezoekers te bereiken, aangezien veel persoonlijke locaties gesloten blijven.

Met een nieuw YouTube-kanaal kun je een virtuele "aanwezigheid" worden in de ruimte waar de pianist optreedt. Het beweert het eerste klassieke virtual reality-kanaal op de videoservice te zijn. Maar het is slechts een van een groeiend aantal manieren om concerten te ervaren via verschillende soorten headsets.

"Volledig virtuele concertervaringen geven publiek op afstand toegang tot fysieke locaties over de hele wereld die anders buiten bereik zouden zijn", vertelde Rob Hamilton, een professor in muziek en media aan het Rensselaer Polytechnic Institute, aan Lifewire in een e-mailinterview. “

“Intiemer dan een simpele pay-per-view televisiekijken van een live stream, concerten vastgelegd met 360-graden camera's en meeslepend binaural of ambisonisch geluid stellen virtuele concertbezoekers in staat deel uit te maken van het spektakel, van de beste plaats in het huis, zonder het ongemak fysiek aanwezig te zijn in de concertzaal, voegde hij eraan toe.

VR wordt klassiek

Het nieuwe YouTube-concertkanaal werkt met behulp van 3D-brillen of VR-headsets. Een video toont het werk van componist Jeremy Cavaterra, die werd opgenomen tijdens een wereldpremière in het Auditorio de Tenerife, een concertzaal in Spanje.

Veel bedrijven zenden concerten uit voor gebruikers van virtual reality-headsets zoals de Oculus Quest 2. Live Nation en NextVR gebruiken bijvoorbeeld hoogwaardige productiewaarden, meerdere camera-uitkijkpunten en toegang tot commerciële popartiesten van het hoogste niveau.

Billie Eilish trad op in VR met behulp van de Oculus Venues-app op Oculus Quest. Dat deed Imagine Dragons ook. De veelgeprezen elektronische violiste Lindsey Stirling gaf een volledig virtueel optreden voor een live publiek van 400.000 mensen.

Image
Image

"Misschien interessanter zijn artiesten en ontwerpers die virtuele muzikale ervaringen creëren die echt gebruikmaken van de kracht van moderne computergraphics en audiosystemen", zei Hamilton, wijzend op een reeks concertervaringen die worden getoond in Fortnite van Epic Games platform, met Ariana Grande, Travis Scott, Marshmello en anderen.

“Door de interactieve aspecten van videogames te combineren met de gemeenschappelijke luister- en kijkervaringen van traditionele concerten, slaagt Epic erin digitale concertervaringen te creëren die hun kerndemografie bereiken, namelijk jonge gamers die dorst hebben naar iets meer dan een passieve stream of opname van de 'echte wereld'”, zei Hamilton.

VR stelt artiesten in staat om op een nieuwe manier met hun fans om te gaan, vertelde Scott Lynch, een professional uit de muziekindustrie die de oprichter is van VOYRE, een meeslepend mediabedrijf, aan Lifewire in een e-mailinterview.

“De superkracht van VR is het vermogen om de kijker naar unieke plaatsen te vervoeren, door een concert vast te leggen in stereoscopische 360-video en ambisonische audio, kunnen we elke fan de kans geven om de beste stoel in huis te hebben,” zei Lynch.

Werk in uitvoering

Maar VR-concerten hebben hun grenzen. Om te beginnen is het moeilijk om met andere fans te communiceren tijdens virtuele optredens, merkte Lynch op.

"Muziekconcerten en muziekfestivals zijn in de kern een zeer sociale ervaring, en de belangrijkste reden waarom mensen deze evenementen bijwonen is omdat ze met een groep vrienden gaan," zei hij.

Een ander probleem zijn de kosten. Het aantal mensen dat VR-headsets bezit, blijft nog steeds achter bij het aantal mensen dat een smartphone bezit, dus het kan een uitdaging zijn om een publiek te bereiken en de productiekosten te dekken, zei Lynch.

"De muziekindustrie in het algemeen is relatief conservatief als het gaat om het gebruik van nieuwe technologie", voegde Lynch eraan toe. "Maar ik denk dat we zullen zien dat de merken en artiesten die het nieuwe medium VR beginnen te omarmen, degenen zullen zijn die echt het volgende hoofdstuk zullen bouwen van wat muziekervaringen kunnen zijn."

Nieuwe technologieën beloven VR-concerten nog realistischer te maken. Aankomende slankere en lichtere headsets zullen helpen, vertelde Amir Bozorgzadeh, de CEO van VR-bedrijf Virtuleap, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Maar veel belangrijker is de integratie van biometrie zoals fysiologische sensoren, waaronder hartslag, pupilverwijding, huidgeleiding en EEG", zei hij. “Dat belooft de inhoud en gebruikerservaring in staat te stellen om met elkaar te gaan communiceren op een manier die alleen mogelijk is door de magie van ruimtelijk computergebruik.

Aanbevolen: