Hoe augmented reality de manier waarop u winkelt kan veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe augmented reality de manier waarop u winkelt kan veranderen
Hoe augmented reality de manier waarop u winkelt kan veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Snap heeft Vertebrae gekocht, waarmee bedrijven digitale 3D-versies van hun producten kunnen maken en beheren, om een AR-winkeluitbreiding in Snapchat te helpen ontwikkelen.
  • Experts zeggen dat augmented reality shoppers een kans kan geven om goederen realistischer te bekijken dan foto's en video's.
  • Sommigen zeggen dat AR ook nieuwe deuren kan openen voor klantenservice, wat sterk aansluit bij de winkelervaring.
Image
Image

Experts zeggen dat augmented reality (AR) nieuwe wegen kan openen voor winkelen en nieuwe manieren voor bedrijven om klantenondersteuning te bieden tijdens het proces.

Snap's weddenschap dat augmented reality een enorm onderdeel is van zijn toekomstige diensten, is geen geheim. Van de ontwikkeling van zijn Spectacles-slimme AR-aangedreven bril tot de meest recente overname van Vertebrae, een bedrijf dat klanten 3D-modellen van hun producten laat maken zodat klanten ze in de digitale ruimte kunnen bekijken, Snap's streven naar AR is langzaam maar zeker.

Het is echter niet het enige bedrijf dat aandringt op AR-ondersteuning in de winkelervaring, en experts zeggen dat het toevoegen van AR uiteindelijk de manier waarop we winkelen voor nieuwe producten kan verbeteren, zowel persoonlijk als in digitale ruimtes.

"Gezien de exponentiële opkomst van e-commerce tijdens de pandemie, zal het een uitdaging worden om mensen weer aan de slag te krijgen. Wat ik denk dat mensen het meest missen aan IRL [in het echte leven] winkelen, is de tactiele ervaring van dingen proberen, "vertelde Nasya Kamrat, de CEO van de faculteit, Lifewire in een e-mail.

"Ik denk dat augmented reality daarbij kan helpen door het zo te maken dat je misschien niet 15 items tegelijk hoeft te passen, slechts één, en dan andere patronen op je lichaam te zien,"

Samen weven

Kamrat, wiens bedrijf zich richt op het gebruik van ruimtelijke verhalen om merken te helpen nieuwe consumentenervaringen te creëren, zegt dat AR de persoonlijke winkelervaringen nooit volledig zal vervangen. In plaats daarvan zegt ze dat het samenvoegen van AR en die persoonlijke ervaringen de sleutel is om AR in die omgeving te laten werken.

Ik denk dat wat ontbreekt, is dat AR-bedrijven gericht zijn op AR, terwijl traditionele winkelervaringen alleen over de fysieke voetafdruk gaan.

"Ik denk dat wat ontbreekt, is dat AR-bedrijven gericht zijn op AR, terwijl traditionele winkelervaringen alleen over de fysieke voetafdruk gaan. Wat AR succesvol zal maken in de winkelruimte, is het huwelijk van de twee voor een uitgebreide en samengestelde ervaring voor de consument, " legde ze uit.

In plaats van dat AR een complete vervanging is voor persoonlijk winkelen, zegt Kamrat dat het een technische oplossing is die kan worden gebruikt om die ervaring gemakkelijker te maken. Ze zegt ook dat het lastig te balanceren is, omdat persoonlijk winkelen wordt gedicteerd door zoveel verschillende dingen die gewoon niet kunnen worden gerepliceerd in de digitale ruimte, zoals hoe stof aanvoelt op je huid of of een item wel of niet ruikt zoals jij het wilt ruiken.

In plaats van zich te concentreren op hoe AR de huidige ervaring kan vervangen, zegt Kamrat dat bedrijven zich moeten concentreren op wat ze niet kunnen repliceren en de hiaten daaromheen moeten opvullen met de dingen die ze kunnen doen om een vloeiend huwelijk te creëren tussen het fysieke en digitale ruimtes.

Nieuwe wegen

Augmented reality wordt de afgelopen jaren steeds vaker toegepast. Veel populaire apps en games hebben het gebruikt om de spelerservaring te verbeteren, zodat gebruikers kunnen communiceren met digitale items in hun fysieke ruimte.

Image
Image

AR is zo dominant geworden in apps dat Snap zegt dat 73% van de mensen het met succes kan identificeren wanneer ze het zien. Snap beweert ook dat 75% van de wereldbevolking en bijna alle smartphonegebruikers tegen 2025 frequente gebruikers van AR zullen zijn.

AR zou een enorme toename van de levensvatbaarheid van winkelen en andere dagelijkse activiteiten kunnen zien als die cijfers waar zijn. De tekenen daarvan zijn ook al zichtbaar. Naast het verbeteren van de manier waarop we winkelen, opent AR nieuwe deuren voor hoe bedrijven rechtstreeks met consumenten kunnen communiceren.

Met andere op AR gebaseerde programma's, zoals Streem, kunnen klantenservicemedewerkers rechtstreeks contact opnemen met klanten, waardoor ze AR kunnen gebruiken om problemen met hun producten te diagnosticeren en vervolgens de juiste ondersteuning te bieden om het probleem op te lossen.

Uiteindelijk is het echter een kwestie van AR gebruiken als een verbeteringsinstrument. Het zal die specifieke persoonlijke ervaringen niet volledig vervangen, omdat het niet dezelfde tactiele en fysieke reacties kan leveren die die met zich meebrengen.

In plaats daarvan, zoals Kamrat zei, moeten bedrijven zich concentreren op het combineren van de twee om een perfecte mix te creëren die klanten persoonlijke lichamelijkheid laat ervaren, terwijl ze ook betere hulp en oplossingen bieden in de uitgebreide ruimte.

Aanbevolen: