Hoe NetNewsWire 6 de manier waarop u nieuws leest kan veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe NetNewsWire 6 de manier waarop u nieuws leest kan veranderen
Hoe NetNewsWire 6 de manier waarop u nieuws leest kan veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • NetNewsWire 6.0 is een nieuwslezer-app voor iPad en iPhone.
  • Volg een website, Twitter-account of Reddit-thread.
  • NetNewsWire is 100% algoritme-vrij, voor lezen zonder verontwaardiging.
Image
Image

NetNewsWire is uit voor iPad en iPhone, en het zou de manier kunnen veranderen waarop je het nieuws leest.

NetNewsWire (NNW) is een nieuwslezer-app waarmee je elke website kunt volgen zonder Twitter of Facebook in het midden die je activiteitsgegevens doorbladert. Al uw abonnementen worden privé gesynchroniseerd, via iCloud of de populairste webgebaseerde RSS-services. Maar het punt hier is dat het jouw nieuws is, jouw manier. NNW is volledig anti-algoritme. Het is een tege-g.webp

"De algoritmen optimaliseren voor betrokkenheid, omdat betrokkenheid is hoe je advertentie-inkomsten maximaliseert", vertelde NNW-eigenaar Brent Simmons aan Lifewire via een direct bericht. "Wat mensen echt betrokken maakt, is verontwaardiging - wat betekent dat de algoritmen ons in boze stammen verdelen in het belang van winst."

Het nieuws

Bijna elke website en blog stelt zijn nieuwe artikelen beschikbaar als een machineleesbare feed, een zogenaamde RSS-feed. Nieuwslezer-apps controleren deze feeds en tonen u de nieuwste artikelen van alle sites die u volgt, allemaal op één plek, mooi opgemaakt en gemakkelijk te lezen. Het is de meest beschaafde manier om op de hoogte te blijven van je favoriete sites. Dit is de pitch van de NNW-site:

"Als je je nieuws via Facebook hebt ontvangen - met zijn advertenties, algoritmen, het volgen van gebruikers, verontwaardiging en verkeerde informatie - kun je overschakelen naar NetNewsWire om nieuws rechtstreeks en betrouwbaarder te krijgen van de sites die je vertrouwt."

Image
Image

NNW, een van de oudste RSS-lezers, werd onlangs herboren als een open-sourceproject van de oorspronkelijke eigenaar Simmons. Het is genummerd als versie 6, maar het is echt gloednieuw. NNW is snel, ziet er geweldig uit, is snel en biedt een aantal unieke eigenschappen. Ik ben misschien vergeten te vermelden dat het ook erg snel is.

Naast het volgen van de nieuwste verhalen van websites, kan NNW ook individuele Twitter-accounts en Subreddits volgen. Vervolgens worden al je abonnementen gesynchroniseerd via iCloud, zodat ze beschikbaar zijn op Mac, iPad en iPhone. U kunt zich ook aanmelden bij populaire RSS-services zoals Newsblur, Feedbin, enzovoort, en op die manier synchroniseren.

Anti-algoritme

Dit is niet nieuw. RSS-lezers bestaan al tientallen jaren. Misschien herinnert u zich Google Reader, wat gewoon een andere RSS-lezer was. Maar vandaag zijn ze belangrijker dan ooit, aangezien ons nieuwsdieet niet is samengesteld rond informatie, maar rond betrokkenheid. Facebook en Twitter zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat we Facebook en Twitter blijven gebruiken.

"NetNewsWire laat mensen hun eigen nieuwsbronnen kiezen - ze hoeven de verontwaardiging niet te volgen in complottheorieën en leugens", zegt Simmons. "NetNewsWire herinnert ons eraan dat we niet te maken hebben met gesloten platforms en gecontroleerd nieuws. Ons doel is om een deuk te maken, hoe klein ook - we maken ons geen illusies - in het gebruik van die gigantische sociale-mediabedrijven."

Image
Image

Dit klinkt idealistisch, en dat is het ook. Maar het gebruik van een reader als NNW is ook gewoon een betere ervaring. Je ziet verhalen - en Tweets - in de volgorde waarin ze zijn gepubliceerd. En deze artikelen blijven hangen totdat je ze leest, zoals e-mail alleen interessant, in plaats van voorbij te stromen in een rivier die je constant het gevoel geeft dat je het niet kunt bijhouden.

"NetNewsWire herinnert ons eraan dat we niet hoeven te leven met gesloten platforms en gecontroleerd nieuws", zegt Simmons. "Ons doel is om een deuk te maken, hoe klein ook - we maken ons geen illusies - in het gebruik van die gigantische sociale-mediabedrijven."

Het enige nadeel van het lezen van dit soort artikelen is dat het moeilijk is om er een gesprek over te beginnen. In de begindagen van blogs, als je commentaar wilde geven op een blogpost, schreef je een eigen blogpost. Tegenwoordig houden maar weinig mensen blogs bij en we verwachten meer directe, gemakkelijker te zien verbindingen.

Er zijn experimenten geweest om reacties tussen sites te koppelen, maar ze zijn ofwel te moeilijk te begrijpen (micro.blog), of ze vervagen. Aan de andere kant is de kwaliteit van dergelijke gesprekken op Twitter vrij laag, dus misschien missen we niet veel.

"We gaan de algoritmen niet stoppen", zegt Simmons. "Maar het bestaan van NetNewsWire is voor iedereen die het wil opmerken het bewijs dat mensen de algoritmen niet nodig hebben - en in feite zijn we beter af zonder ze."

Aanbevolen: