Waarom u via satelliet wilt communiceren

Inhoudsopgave:

Waarom u via satelliet wilt communiceren
Waarom u via satelliet wilt communiceren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De volgende iPhone van Apple gaat naar verluidt de mogelijkheid bieden om via satelliet te communiceren.
  • De iPhone 13 kan noodoproepen per satelliet maken en berichten verzenden in gebieden zonder mobiele dekking.
  • Er zijn al veel opties voor satellietcommunicatie op de markt als u in afgelegen gebieden wilt chatten.
Image
Image

Er gaan geruchten dat de volgende iPhone mogelijk satellietcommunicatie heeft, en er v alt veel te zeggen voor het pingelen van signalen uit de lucht.

De iPhone 13 zal in staat zijn om noodoproepen per satelliet te maken en berichten te verzenden in gebieden zonder mobiele dekking, volgens een recent rapport van Bloomberg. De iPhone zou toetreden tot het snelgroeiende veld van persoonlijke satellietcommunicatie.

"Betrouwbaarheid en dekking zijn de grootste voordelen van satellietcommunicatie ten opzichte van terrestrische netwerken zoals mobiele netwerken", vertelde James Kubik, CEO van Somewear Labs, dat een satelliethotspot verkoopt, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Hoewel terrestrische netwerken zeer geschikt zijn voor dagelijks gebruik in stedelijke omgevingen, zijn ze kwetsbaar voor natuurkrachten - orkanen, tornado's en andere natuurrampen - en extreem beperkt in afgelegen omgevingen."

iPhone Me Up, Scotty?

Apple is van plan om zijn eigen satellieten te lanceren om de gegevensdekking te vergroten, maar dat zal pas over jaren gebeuren, meldt Bloomberg.

De belangrijkste factor die van de iPhone 13 een satellietcommunicator maakt, zit in zijn ingewanden. De nieuwe iPhone zal naar verluidt een Qualcomm X60-modem gebruiken voor satellietdiensten. Bloomberg-verslaggever Mark Gurman zei echter dat kosten en operationele overeenkomsten met traditionele telefoonaanbieders Apple er waarschijnlijk van zouden weerhouden om een manier te bieden om conventionele mobiele netwerken te omzeilen.

iPhone-satelliet alternatieven

Er zijn al genoeg opties op de markt als je per satelliet wilt chatten.

"Terwijl mobiele telefoons alleen werken als ze een signaal kunnen weerkaatsen vanaf de dichtstbijzijnde zendmast, werken satelliettelefoons wanneer ze een duidelijk zicht op de lucht hebben", vertelde poolexpeditiegids en instructeur voor wildernisgeneeskunde Gaby Pilson aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Dit kan buiten je huis zijn of hoog in de bergen van Alaska. Zolang je de lucht kunt zien, heb je een goede kans om een signaal te krijgen met een satelliettelefoon of een berichtenapparaat."

Er zijn twee hoofdtypen satellietcommunicators beschikbaar. De eerste is een goedkopere en gebruiksvriendelijke tweerichtings-semafoonoplossing waarmee gebruikers in geval van nood hun locatie en korte teksten kunnen verzenden. De SPOT X van $ 249,99 biedt bijvoorbeeld tweerichtingsberichten via satelliet wanneer u niet op het netwerk bent of geen betrouwbare mobiele dekking heeft.

Liefhebbers van spraakzaam buitenleven willen misschien een echte satelliettelefoon overwegen, waarmee je zelfs vanaf de toppen van afgelegen bergen kunt praten. De $1.145 Iridium Extreme biedt tot vier uur gesprekstijd en 30 uur stand-by.

Momenteel zijn er een paar belangrijke satellietnetwerken die beschikbaar zijn voor civiel gebruik. De grote namen zijn Iridium, Globalstar en Inmarsat.

Image
Image

"Mensen kunnen de hele dag discussiëren over welk netwerk beter is, hoewel de realiteit is dat ze allemaal vrijwel hetzelfde zijn, behalve in de poolgebieden," zei Pilson. "Als u zich daar bevindt, zijn Iridium-satellieten de juiste keuze."

Meer werk te doen

Op dit moment zijn er relatief weinig opties om van je gewone mobiele telefoon een satellietcommunicatieapparaat te maken, en ze zijn allemaal vrij duur, zei Pilson. Een van de meest populaire opties is de Iridium GO!. Dit kleine apparaat maakt verbinding met vrijwel elk smart-apparaat en stelt je in staat om berichten te verzenden, te bellen en op internet te surfen met behulp van je satellietverbinding.

Een factor die veel toevallige satellietgebruikers afschrikt, zijn de kosten. Een maandelijks abonnement van Iridium met 150 minuten praten en 150 sms'jes kost bijvoorbeeld $ 109,95 per maand.

Reken ook nog niet op lang internetten op je iPhone 13 of andere satelliettelefoons.

Satellietbreedbandnetwerken communiceren met grondstationapparatuur die op masten of gebouwen is gemonteerd. De kracht die die grondterminals nodig hebben om signalen terug naar satellieten te sturen, is aanzienlijk, vertelde telecommunicatie-expert David Witkowski, een senior IEEE-lid, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Smartphones, tablets en andere persoonlijke apparaten kunnen misschien signalen van satellieten ontvangen, maar ze hebben niet de batterijcapaciteit om signalen terug naar de ruimte te sturen," voegde hij eraan toe. "Dus het eerste dat we nodig hebben, zijn veel betere batterijen voor onze apparaten."

Aanbevolen: