Waarom je Skiff Mail wilt gebruiken in plaats van Gmail

Inhoudsopgave:

Waarom je Skiff Mail wilt gebruiken in plaats van Gmail
Waarom je Skiff Mail wilt gebruiken in plaats van Gmail
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Skiff Mail is een privacy-first alternatief voor Gmail.
  • Het maakt deel uit van de bestaande privacygerichte Skiff-productiviteitssuite.
  • Skiff-mail is gecodeerd, maar is alleen echt veilig tussen Skiff-mailgebruikers.
Image
Image

Skiff Mail is een privacy-first e-mail die je misschien echt wilt gebruiken.

Skiff Mail is de nieuwste toevoeging aan Skiff's productiviteitssuite, en op het eerste gezicht is het voor veel mensen misschien zelfs een beetje te kaal. Maar de ontwerpers van Swift hebben zich gericht op het zo goed mogelijk maken van de basis en op het enige dat je helemaal kunt vergeten als je Gmail gebruikt: privacy. Maar is privacy belangrijk genoeg om mensen te overtuigen om te verhuizen?

"Zullen mensen om privacyredenen van Gmail naar Skiff verhuizen? Ongetwijfeld. Zal dat een significant verschil maken voor de dominantie van Gmail op de e-mailmarkt? Niet een beetje." Dragos Badea, oprichter van hybride werkbedrijf Yarooms, vertelde Lifewire via e-mail. "Hoewel privacy extreem belangrijk is voor een nichegroep van gebruikers, is het niet een voldoende grote niche om te verwachten dat er iets geweldigs gebeurt."

Open brief

Ten eerste, de privacyhoek. In tegenstelling tot de meeste e-mailserviceproviders (ESP), beschermt Skiff al uw gegevens met end-to-end-codering. Dat betekent dat niemand bij Skiff toegang heeft tot uw e-mails of andere gegevens (zoals in de gezamenlijke documenteditor), zelfs als ze dat willen. Vergelijk dit met Gmail, dat uw e-mail leest om u relevante advertenties te tonen. Niet alleen dat, maar alle e-mails die tussen Skiff-gebruikers worden verzonden, blijven tijdens hun reis versleuteld.

Nogmaals, misschien kan het niemand iets schelen.

Dat is echter niet helemaal het hele verhaal. Dit coderingsmodel beschermt u alleen binnen Skiff. E-mail is een onveilig medium en verzendt alle e-mails in platte tekst via internet. Zie een e-mail als een ansichtkaart die iedereen onderweg kan lezen in plaats van als een verzegelde envelop die de inhoud verbergt. Als je een Skiff-mail naar iemand buiten Skiff stuurt, moet die e-mail zichzelf zien te redden zodra hij op het open internet terechtkomt.

Zo werkt e-mail nu eenmaal. Als u correct gecodeerde e-mailberichten wilt verzenden, moeten zowel de afzender als de ontvanger een coderingsprotocol implementeren, alleen voor berichten onderling. Voor echte privacy moet je e-mail negeren en in plaats daarvan iets als Signal of iMessage gebruiken.

Image
Image

Maar privacy op ESP-niveau is nog steeds niet niks. Er is geen centrale plek die uw e-mail kan doorzoeken op gevoelige en waardevolle gegevens. Het geeft ook aan dat de ESP uw privacy serieus neemt. Daar komt nog bij dat het project volledig open source is.

De basis

Skiff Mail biedt basisfuncties die het bedrijf naar eigen zeggen heeft ontworpen om snel en gebruiksvriendelijk te zijn. U kunt uw e-mail doorzoeken, e-mail synchroniseren tussen apparaten en een crypto-portemonnee gebruiken, wat voor veel mensen een teken tegen het bedrijf kan zijn. Gebruikers van het gratis abonnement krijgen 10 GB opslagruimte. Later is Skiff van plan om betaalde niveaus toe te voegen met meer functies voor betaalde accounts.

E-mail blijft uiterst essentieel, maar is ook totaal ongeschikt voor de moderne wereld. Het is bedacht in een tijd dat alle gebruikers vertrouwd waren, dus het had geen bescherming nodig. Nu hebben we spam, phishing en verschillende andere vormen van oplichting. We zijn terecht bang om op links in e-mail te klikken, en toch gebruiken we het om voortdurend links te verzenden.

Image
Image

Skiff Mail lost dit niet echt op, maar het ha alt in ieder geval de rand weg bij het gebruik van e-mail. Als er niets anders is, is de interface een verademing na de drukke puinhoop waar Gmail in de loop der jaren in is uitgezaaid.

Nogmaals, misschien kan het niemand iets schelen.

“Ik denk dat het grote publiek niet zo bezorgd is over privacy als zou moeten”, vertelde Kristen Bolig, CEO van SecurityNerd, via e-mail aan Lifewire. Als het gaat om cyberbeveiliging en de bescherming van persoonlijke gegevens, hebben de meeste mensen de neiging om te denken 'het zal mij nooit gebeuren'. Daarom kiezen zovelen slechte wachtwoorden en zouden ze niet willen overschakelen naar een e-mail met betere privacy. Mensen wennen ook aan hun manier van doen, en het veranderen van e-mail lijkt misschien te veel gedoe.”

Aanbevolen: