Waarom je binnenkort zou kunnen communiceren via hologram

Inhoudsopgave:

Waarom je binnenkort zou kunnen communiceren via hologram
Waarom je binnenkort zou kunnen communiceren via hologram
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Bedrijven beweren dat je binnenkort in staat zult zijn om te communiceren door een afbeelding van jezelf te stralen via hologram.
  • ARHT Media zegt samen te werken met WeWork om holografische presentaties mogelijk te maken in coworking-ruimtes over de hele wereld.
  • Sommige fabrikanten werken ook aan manieren om holografische communicatie op smartphones mogelijk te maken.
Image
Image

Uw zakelijke bijeenkomsten kunnen binnenkort plaatsvinden via hologram.

ARHT Media, een hologramtechnologiebedrijf, heeft onlangs een samenwerking aangekondigd met WeWork om holografische presentaties te integreren in coworking-ruimtes over de hele wereld. Het maakt deel uit van een groeiende beweging om hologrammen nuttig te maken voor communicatie, maar experts zeggen dat het voorlopig het nuttigst is voor bedrijven.

HoloPresence verwijst naar podiumpresentaties waarbij een persoon op een afgelegen locatie verschijnt via een holografische projectietechnologie die doorgaans gespecialiseerde stationaire opname- en projectieapparatuur vereist met strikte lichtomstandigheden, zei Joe Ward, de CEO van holografisch ontwikkelingsbedrijf IKIN, in een e-mailinterview.

"Voor gewone gebruikers kan dit een geweldige aanvulling zijn op een conferentie of educatieve gelegenheid, maar niet erg praktisch voor dagelijks gebruik", voegde Ward eraan toe. "Draagbare real-time holografische display-oplossingen die onder alle lichtomstandigheden werken, zullen de emotionele betrokkenheid vergroten en nieuwe interactieniveaus bieden."

Vergaderingen kunnen leuker zijn met hologrammen

Op specifieke WeWork-locaties zal ARHT Media een "Capture Studio" hosten waar gebruikers evenementen kunnen opnemen en streamen waarin ze live kunnen verschijnen op een van de drie soorten schermen: HoloPresence, voor persoonlijke holografische evenementen; HoloPod, voor permanente holografische weergave in persoon; of online, als Virtual Global Stage-presentatie - of een combinatie van alle drie.

"Het brengen van ARHT Media's HoloPresence-technologie naar onze locaties was een natuurlijke vooruitgang in onze voortdurende inspanningen om de toekomst van werk opnieuw te definiëren", aldus Hamid Hashemi, Chief Product and Experience Officer van WeWork, in een persbericht.

Alles wat nodig is, op het basisniveau, is een groen scherm en een paar camera's, en een persoon kan holografisch naar een afgelegen locatie worden gestraald.

"Terwijl de wereld steeds meer hunkert naar de energie en productiviteit die persoonlijke interacties opleveren, geloven we dat deze technologie een cruciale rol zal spelen, en we zijn verheugd om in de voorhoede te staan van dit nieuwe aanbod."

Chatten via hologram klinkt als sciencefiction, maar het is dichter bij de realiteit dan je zou denken. Bedrijven als ARHT Media en PORTL ontwikkelen technologieën die holografische afbeeldingen van mensen in re altime naar overal ter wereld kunnen sturen.

"Alles wat nodig is, op het basisniveau, is een groen scherm en een paar camera's, en een persoon kan holografisch naar een afgelegen locatie worden gestraald", Attila Tomaschek, een onderzoeker bij privacyeducatie en beoordelingswebsite ProPrivacy, zei in een e-mailinterview.

"Hologramcabines en 'HoloPods' maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar om individuen van de ene locatie naar de andere te stralen en onze virtuele interacties aanzienlijk te verbeteren."

Tomaschek zei dat hij verwacht dat hologramcommunicatie binnen tien jaar beschikbaar zal zijn voor consumenten. "Consumenten zullen de technologie kunnen gebruiken om virtueel presentaties te geven op evenementen over de hele wereld vanaf elke locatie in re altime," voegde hij eraan toe.

"Ze zullen ook in staat zijn om collega's, vrienden en geliefden virtueel te bezoeken, ongeacht hun locatie, en effectiever te netwerken in een virtuele of hybride omgeving."

Beam jezelf over de hele wereld

Het zijn niet alleen zakelijke bijeenkomsten die baat kunnen hebben bij hologrammen. HoloPresence heeft het potentieel om het onderwijs te transformeren, zei Hayes Mackaman, CEO van 8i, een VR-softwarebedrijf, in een e-mailinterview.

Image
Image

"Toegang tot kwaliteitsonderwijs zal niet langer primair worden bepaald door omstandigheden die in veel gevallen volledig buiten de controle van de gebruiker liggen", zei Mackaman.

"De enige beperking voor gebruikers is hun toegang tot goedkope HMD's (head-mounted displays) en niet hun vermogen om dure lessen te betalen of werk te vinden via rijke en vooruitstrevende werkgevers."

Hologrammen kunnen ook de communicatie op afstand verbeteren. "Op dit moment wordt ons vermogen om met elkaar te verbinden, te begrijpen en ons in te leven beperkt door onze algemeen beschikbare tools zoals tekst en 2D-video," zei Mackaman. "Deze hulpmiddelen beperken ons vermogen om in andermans schoenen te staan, maar versterken ons vermogen om elkaar verkeerd te begrijpen."

Hoewel je kieskeurige en dure apparatuur moet gebruiken om de meeste HoloPresence-technologie te gebruiken, werken sommige bedrijven aan manieren om hologrammen naar mobiele telefoons te brengen.

IKIN gebruikt bijvoorbeeld machine learning om de holografische ervaring te optimaliseren voor de bandbreedte en processorcapaciteit van mobiele telefoons. Het IKIN RYZ-display kan aan uw smartphone worden bevestigd. Het bedrijf zei dat het scherm volgend jaar beschikbaar zal zijn.

"Draagbare real-time holografische display-oplossingen die in alle lichtomstandigheden werken, zullen de emotionele betrokkenheid vergroten en nieuwe niveaus van interactie bieden, "zei Ward. "IKIN's RYZ-oplossingen werken met mobiele telefoons om persoonlijke holografische communicatie te bieden voor elke gebruiker in bijna elk licht."

Aanbevolen: