Wat betekenen al die G's in draadloze service?

Inhoudsopgave:

Wat betekenen al die G's in draadloze service?
Wat betekenen al die G's in draadloze service?
Anonim

Het identificeren van de sterke punten van de onderliggende technologie van een mobiele telefoon is eenvoudig, zolang je de betekenis van 1G, 2G, 3G, 4G en 5G begrijpt. 1G verwijst naar de eerste generatie draadloze mobiele technologie, 2G verwijst naar de tweede generatie technologie, enzovoort. Zoals je zou verwachten, zijn volgende generaties sneller en bevatten ze verbeterde of nieuwe functies. De meeste draadloze providers ondersteunen momenteel zowel 4G- als 3G-technologie, wat handig is wanneer uw locatie uw telefoon alleen op 3G-snelheden laat werken.

Sinds de introductie van 1G in het begin van de jaren tachtig, is er ongeveer om de 10 jaar een nieuwe technologie voor draadloze mobiele telecommunicatie uitgebracht. Ze verwijzen allemaal naar de technologie die wordt gebruikt door de mobiele provider en het apparaat zelf. Ze hebben verschillende snelheden en functies die verbeteren ten opzichte van de vorige generatie. De volgende generatie is 5G, gelanceerd in 2020.

Image
Image

1G: Alleen spraak

Herinner je je nog analoge telefoons van vroeger? Mobiele telefoons begonnen in de jaren tachtig met 1G-technologie. 1G is de eerste generatie draadloze mobiele technologie. 1G ondersteunt alleen spraakoproepen.

1G is analoge technologie en de telefoons die het gebruikten, hadden een slechte batterijduur en spraakkwaliteit, weinig beveiliging en waren gevoelig voor afgebroken oproepen.

De maximale snelheid van 1G-technologie is 2,4 Kbps.

2G: SMS en MMS

Mobiele telefoons kregen hun eerste grote upgrade toen hun technologie van 1G naar 2G ging. Deze sprong vond plaats in Finland in 1991 op GSM-netwerken en bracht mobiele telefoons effectief van analoge naar digitale communicatie.

De 2G-telefoontechnologie introduceerde oproep- en tekstversleuteling, samen met datadiensten zoals SMS, MMS-berichten en MMS.

Hoewel 2G 1G heeft vervangen en is vervangen door latere technologieversies, wordt het nog steeds over de hele wereld gebruikt.

De maximale snelheid van 2G met General Packet Radio Service (GPRS) is 50 Kbps. De maximale theoretische snelheid is 384 Kbps met Enhanced Data Rates for GSM Evolution (EDGE). EDGE+ kan tot 1,3 Mbps halen.

2.5G en 2.75G: gegevens, eindelijk

Voordat ze de grote sprong maakten van draadloze 2G- naar 3G-netwerken, waren de minder bekende 2.5G en 2.75G tijdelijke standaarden die de kloof overbrugden om gegevensoverdracht - langzame gegevensoverdracht - mogelijk te maken.

2.5G introduceerde een nieuwe pakketschakeltechniek die efficiënter was dan 2G-technologie. Dit leidde tot 2,75G, wat een theoretische drievoudige snelheidsverhoging opleverde. AT&T was het eerste GSM-netwerk dat 2.75G met EDGE ondersteunde in de V. S.

2.5G en 2.75G waren formeel niet gedefinieerd als draadloze standaarden. Ze dienden voornamelijk als marketingtools om nieuwe functies van mobiele telefoons bij het publiek te promoten.

3G: meer data, videobellen en mobiel internet

De snellere introductie van 3G-netwerken in 1998 werd voor het eerst toegepast op mobiele 3G-technologie.

Net als 2G evolueerde 3G naar de veel snellere 3.5G en 3.75G naarmate er meer functies werden geïntroduceerd om 4G tot stand te brengen.

De maximale snelheid van 3G was ongeveer 2 Mbps voor niet-bewegende apparaten en 384 Kbps in bewegende voertuigen.

4G: de huidige standaard

De vierde generatie netwerken, die in 2008 werd uitgebracht, is 4G. Het ondersteunt mobiele internettoegang zoals 3G en ook gameservices, mobiele HD-tv, videoconferenties, 3D-tv en andere functies die hoge snelheden vereisen.

De maximale snelheid van een 4G-netwerk wanneer het apparaat in beweging is, is 100 Mbps. De snelheid is 1 Gbps voor communicatie met lage mobiliteit, zoals wanneer de beller stilstaat of loopt.

De meeste huidige mobiele telefoonmodellen ondersteunen zowel 4G- als 3G-technologieën.

5G: de volgende standaard

5G is een draadloze technologie met een beperkte uitrol die bedoeld is om 4G te verbeteren.

5G belooft aanzienlijk snellere datasnelheden, hogere verbindingsdichtheid, veel lagere latentie en energiebesparingen, naast andere verbeteringen.

De verwachte theoretische snelheid van 5G-verbindingen is maximaal 20 Gbps per seconde.

FAQ

    Wanneer wordt 2G uitgefaseerd?

    2G-netwerken worden wereldwijd gesloten om operationele kosten te besparen en radiofrequenties te gebruiken voor nieuwe netwerken. Zo zullen AT&T en T-Mobile hun 2G-netwerken tegen 2022 uitfaseren. Als gevolg hiervan kunnen sommige oudere apparaten geen verbinding meer maken.

    Wanneer werd de iPhone 2G uitgebracht?

    De iPhone, met terugwerkende kracht de iPhone 2G genoemd, was het eerste iPhone-model dat door Apple werd aangeboden. Het werd uitgebracht op 29 juni 2007

Aanbevolen: