Hoe maak je een screenshot van een hele pagina in Chrome

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een screenshot van een hele pagina in Chrome
Hoe maak je een screenshot van een hele pagina in Chrome
Anonim

Wat te weten

  • Hands-down het gemakkelijkst: Druk op Ctrl+-, druk op F11 en neem een screenshot met de door u gewenste methode.
  • Volgende makkelijkste: Druk op Ctrl+ P en selecteer Print > Opslaan als PDF om de schermopname als PDF-bestand op te slaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een schermvullende schermafbeelding maakt in Google Chrome, zowel met als zonder browserextensies.

Hoe maak je een screenshot van Google Chrome zonder extensies

In die gevallen waarin een webpagina bijna in uw browservenster past en slechts een klein beetje scrollen vereist om de rest te zien, kunt u een beetje uitzoomen en een normale schermafbeelding maken.

  1. Druk op Ctrl+Minus om stap voor stap uit te zoomen totdat de lay-out naar wens is. U kunt ook de drie verticale stippen selecteren en vervolgens de Minus (-) selecteren om zo vaak uit te zoomen als nodig is om het venster de hele pagina.

    Image
    Image
  2. Ga vervolgens naar de modus voor volledig scherm. Druk op F11 of selecteer de drie verticale stippen en selecteer vervolgens het Volledig scherm pictogram rechts van de zoom in/uit controles.

    Image
    Image
  3. Maak ten slotte een screenshot met het screenshot-hulpprogramma of de methode die je over het algemeen gebruikt.

Een Chrome-screenshot maken door op te slaan als pdf

Je kunt het scherm ook afdrukken, het opslaan als een PDF en het ofwel in het PDF-formaat bewaren of het converteren naar een afbeeldingsformaat.

Kies in de afdrukbesturingselementen van Google Chrome Meer instellingen om de PDF naar wens aan te passen. U kunt het papierformaat, de marges en de schaal wijzigen.

Een schermvullende schermopname maken met een Chrome-extensie

Hoewel deze methodes zonder extensie handig genoeg kunnen zijn als u slechts af en toe eenvoudige webpagina's wilt vastleggen, is het waarschijnlijk niet voldoende als u dit vaak moet doen, vooral als het grote of onhandige pagina's zijn.

Als het laatste vaker het geval is, wil je waarschijnlijk de hulp inroepen van een speciale screenshot-extensie, zoals Full Page Screen Capture.

  1. Navigeer naar de Chrome Web Store in uw browser.
  2. Voer “ screenshot van de volledige pagina ” in het zoekvak in en selecteer de corresponderende voorgestelde zoekterm of druk op Enter.

    Image
    Image
  3. Selecteer Toevoegen aan Chrome naast de extensie Full Page Screen Capture.

    Image
    Image
  4. Met de pagina geopend in het huidige tabblad, selecteert u het Full Page Screen Capture extensiepictogram in de rechterbovenhoek van uw browser.
  5. Wacht tot de schermafbeelding klaar is met verwerken.
  6. De extensie opent automatisch een nieuw tabblad. Selecteer het download image icoon om de screenshot te downloaden.

    Image
    Image

    Als u wordt gevraagd om de extensie toegang te geven tot het bestandssysteem van uw apparaat, selecteert u Allow.

Aanbevolen: