Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G Review: een serieuze supertelefoon

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G Review: een serieuze supertelefoon
Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G Review: een serieuze supertelefoon
Anonim

Bottom Line

Voor degenen die de kosten kunnen rechtvaardigen en de enorme handset veilig kunnen vasthouden, levert de Note20 Ultra 5G een aantal serieus indrukwekkende hardware.

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Image
Image

Onze deskundige recensent ontving een review-eenheid van de Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G om deze grondig te testen en te beoordelen. Blijf onze volledige productrecensie lezen.

Met de lancering van de Galaxy S20 Ultra afgelopen voorjaar omarmde Samsung een nieuw, nog hoger niveau van extravagantie en uitbundigheid van smartphones, met een enorme, extravagante telefoon met een bijpassend prijskaartje. Nu naar de Note-lijn gebracht, die doorgaans de duurste niet-opvouwbare smartphonehardware van Samsung biedt, hebben we de nog meer premium Galaxy Note20 Ultra 5G.

Het is een beest, met een van de grootste schermen die er zijn met geavanceerde hardware overal, om nog maar te zwijgen van de titulaire 5G-ondersteuning. Toegegeven, het is ook meer telefoon dan de meeste mensen ooit nodig zouden kunnen hebben, met een startprijs van $ 1.300 waardoor het buiten het bereik van de gemiddelde consument blijft. Er zijn een paar nadelen in de mix, maar voor de Android-gebruiker die het beste van het beste wil en een extra grote telefoon aankan, is er hier ook genoeg om van te houden.

Image
Image

Ontwerp: Groot en mooi

Smartphones zijn in de loop der jaren geleidelijk groter en groter geworden, maar met een enorme 6.8-inch scherm, de Galaxy Note20 Ultra 5G kan echt op tegen het gebied van kleine tablets. De gebogen zijkanten van het scherm helpen dat idee een beetje te bagatelliseren, maar dit is nog steeds een serieus grote telefoon van bijna 6,5 centimeter lang en iets meer dan drie centimeter breed.

Zelfs als iemand met grote handen die de voorkeur geeft aan grote telefoons en meestal een 6,5-inch iPhone 11 Pro Max hanteert, vond ik de Note20 Ultra 5G net iets te groot. Gebruik met één hand is beperkt en tussen de forse afmetingen en boxy frame, kan het zelfs een onhandige pasvorm in broekzakken zijn. De grootte kan echter ook een groot voordeel zijn: er is veel ruimte op dit scherm, wat perfect is voor de pop-out S Pen-stylus, en surfen op het web en video's profiteren er zeker van. Maar dit is de eerste keer in jaren dat ik een telefoon heb getest die bij gemiddeld dagelijks gebruik eigenlijk een beetje te groot aanvoelde.

Dit is de eerste keer in jaren dat ik een telefoon heb getest die bij gemiddeld dagelijks gebruik eigenlijk een beetje te groot aanvoelde.

Toch is de Galaxy Note20 Ultra 5G prachtig, met een van de meest gepolijste ontwerpen van alle telefoons die momenteel op de markt zijn. De achterkant van geborsteld glas en het glanzende, ronde roestvrijstalen frame geven het een luxe uitstraling. Deze Mystic Bronze-kleur van de recensie-eenheid die we hebben ontvangen, is niet de esthetiek die ik zou kiezen als het mijn geld was, maar het heeft een bijna juweelachtig effect dat in het oog springt. Je zou dit nooit verwarren met een goedkope, budgetvriendelijke telefoon, en dat is zeker opzettelijk. Mystic White en Mystic Black-opties zijn ook beschikbaar, maar helaas gaat er niets boven de regenboogreflecterende Aura Glow van de Note 10.

De cameramodule aan de achterkant van de telefoon is echter erg groot, steekt merkbaar uit het frame en geeft de telefoon meer een ongelijkmatige helling op een plat oppervlak dan elke andere recente handset die ik heb getest. Net als voorheen springt de S Pen-stylus uit de onderkant van het frame, zij het nu aan de linkerkant in plaats van rechts.

De Note20 Ultra 5G heeft IP68 stof- en waterbestendigheid voor bescherming tegen onderdompeling in maximaal 1,5 meter zoet water gedurende maximaal 30 minuten. Je kunt het kopen met 128 GB of 512 GB interne opslag, met de optie om tot 1 TB meer toe te voegen via een microSD-kaart.

Image
Image

Bottom Line

Het instellen van de Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G is vergelijkbaar met het instellen van een andere moderne Android-telefoon. Houd de kleine aan / uit-knop aan de rechterkant ingedrukt en wacht tot de software-prompts u door het proces leiden. U logt in of stelt een Google-account in, doet optioneel hetzelfde met een Samsung-account, leest en accepteert de algemene voorwaarden en beslist of u gegevens van een andere telefoon of een cloudback-up wilt kopiëren. Het duurt niet lang.

Prestaties: ik moet snel gaan

De Qualcomm Snapdragon 865+-chip in de Galaxy Note20 Ultra is een zeer competente Android-processor. Met een ruime 12 GB RAM ernaast, is het geen verrassing dat de telefoon overal ongelooflijk responsief en soepel is, en nooit worstelde met games, apps, media of andere eisen.

In benchmarktests behaalde de processor een score van 12, 176 in PCMark's Work 2.0 prestatietest, wat net minder is dan de onlangs uitgebrachte Galaxy S20 FE 5G liet zien (12, 222) met de Snapdragon 865. Er kunnen kleine verschillen in score zijn, maar ze bevinden zich duidelijk allebei in dezelfde marge. En dat is een zeer, zeer hoge score. De Galaxy Note 10 van vorig jaar behaalde een score van 10, 629 op dezelfde test, dus er is een prestatieverbetering van bijna 15 procent op jaarbasis.

Je zou dit nooit verwarren met een goedkope, budgetvriendelijke telefoon, en dat is zeker opzettelijk.

De spelprestaties zijn uitstekend op de Note20 Ultra 5G en hij kan elk Android-spel aan met de hoogste instellingen. Fortnite zag er vloeiend uit en speelde geweldig op zo'n groot scherm, en andere flitsende 3D-games zoals Call of Duty Mobile en Asph alt 9: Legends waren eveneens onder de indruk. Ik heb een resultaat van 51 frames per seconde opgenomen op de Car Chase-demo van GFXBench, wat het beste resultaat is dat ik tot nu toe op een Android-telefoon heb gezien, en 120 fps op de T-Rex-benchmarkdemo (beide op de 1080p 120Hz-instelling).

Connectiviteit: krijg alle 5G

De Galaxy Note20 Ultra 5G is uitgerust met compatibiliteit voor zowel de low-level sub-6Ghz 5G en supersnelle mmWave 5G, wat betekent dat je volledig bent uitgerust voor wat Amerikaanse providers op dit moment te bieden hebben. Bij het testen op het 5G-netwerk van Verizon ontdekte ik dat de Nationwide 5G (sub-6 Ghz) snelheden bood die een stap hoger lagen dan 4G LTE in mijn testgebied, maar niet significant: ik zag meestal downloadsnelheden tussen 40-80 Mbps, hoewel ik wel een zeldzame high van 149 Mbps in één test.

Verizon's 5G Ultra Wideband (mmWave) is echter waanzinnig snel: ik haalde een maximale snelheid van meer dan 1,1 Gbps, hoewel ik eerlijk gezegd 1,6 Gbps haalde op de Google Pixel 5 en bijna 2,9 Gbps op de Apple iPhone 12 op exact dezelfde locatie. Ik vermoed dat dat meer te maken heeft met het netwerk zelf en de kwaliteit van het signaal dan met de apparaten, maar het is het vermelden waard.

Image
Image

Het grote nadeel is dat de 5G Ultra Wideband-dekking van Verizon nog niet op grote schaal wordt ingezet, dus je zult die snelheden waarschijnlijk niet vaak zien. Er was een enkel blok van de dekking bij mij in de buurt, net ten noorden van de stadsgrenzen van Chicago, en nu is het uitgebreid tot een stuk van vier blokken. Overal elders in de stad heeft in plaats daarvan de Nationwide 5G-dekking. Verizon begint in drukbezochte gebieden in grote steden en groeit van daaruit, dus het kan even duren voordat Ultra Wideband echt wijdverbreid is.

Weergavekwaliteit: geweldig, met een waarschuwing

Het 6,8-inch scherm van de Galaxy Note20 Ultra 5G is een absolute knaller. Samsung pompt altijd geweldige telefoonschermen uit, maar deze QHD + resolutie AMOLED is enorm en hemels om naar te kijken. Of het nu om games, video's of foto's gaat, alles komt gewoon van dit heldere en opvallende scherm.

Er is echter één probleem: Samsung laat je kiezen tussen de QHD+-instelling met volledige resolutie of de supervloeiende verversingssnelheid van 120 Hz. Je kunt niet beide hebben. Bij QHD+ is het scherm iets scherper maar beperkt tot een standaard verversingssnelheid van 60 Hz. Anders kunt u de resolutie verlagen naar 1080p en profiteren van de extra vloeiende animaties en het verbeterde reactievermogen van 120 Hz.

De Galaxy Note20 Ultra 5G is uitgerust met compatibiliteit voor zowel de low-level sub-6Ghz 5G en supersnelle mmWave 5G, wat betekent dat je volledig uitgerust bent voor wat Amerikaanse providers op dit moment te bieden hebben.

Het is zeker een batterijbesparende zet, wat logisch is, maar op een telefoon die beweert het beste van het beste te leveren, van boven naar beneden, is het kiezen van het een of het ander teleurstellend. We hebben gezien dat andere telefoons zowel QHD+ resolutie als 120Hz leveren, zoals de OnePlus 8 Pro, terwijl eerdere telefoons QHD+ en 90Hz hebben gedaan. Zelfs dat laatste is een betere optie dan te moeten kiezen tussen de uitersten. Uiteindelijk vond ik de 120Hz-optie over het algemeen effectiever, maar het is moeilijk om een telefoon van $ 1.300 te verdragen die afbreuk doet aan dat soort details.

Samsung heeft hier een in-display vingerafdruksensor, en het werkt prima, maar voelt niet zo pittig aan als traditionele scanners zonder scherm. In feite is de ultrasone sensor hier langzamer dan de optische in-display vingerafdrukscanner in de bijna halve prijs Galaxy S20 FE, dus Samsung wil die componentbeslissing de volgende keer misschien opnieuw evalueren.

Image
Image

Bottom Line

Je krijgt een kleine luidspreker aan de onderkant van de telefoon en een andere rechtsboven boven het scherm, en samen leveren ze een zeer goed stereogeluid voor het streamen van muziek, video's en meer. Ze werken ook goed bij het gebruik van de luidsprekerinstelling tijdens gesprekken, en de gesprekskwaliteit was verder constant sterk.

Camera-/videokwaliteit: het is fantastisch

De Galaxy Note20 Ultra is goed uitgerust met camera's, met een trio op de achterkant: 12-megapixel groothoek- en telesensoren en een 108-megapixel ultragroothoeksensor. Precies waarom het zo'n enorm aantal megapixels op de ultrabrede camera nodig heeft, is onduidelijk, maar het eindresultaat is een zeer veelzijdig opnametrio dat onder alle omstandigheden consistent uitstekende opnamen levert. Het is een van de beste camerasystemen voor smartphones die je vandaag de dag zult vinden.

Image
Image

Samsung's beeldverwerking heeft de neiging om de levendigheid en het contrast van foto's een beetje op te krikken, en dat is hier nog steeds waar, zij het in mindere mate. Maar tenzij je helemaal klaar bent voor de natuurlijke look, kan die lichte boost van durf echt opnamen tot leven brengen. Ik heb honderden foto's gemaakt tijdens het testen van de Note20 Ultra 5G en was constant onder de indruk van de resultaten.

In feite heb ik een van de beste foto's gemaakt die ik ooit heb gemaakt tijdens het gebruik van de Note20 Ultra. Toegegeven, het onderwerp was uitstekend: een levendige boom midden in de herfsttransformatie, met een oogverblindend verloop van rood naar groen over de bladeren. Elke topsmartphone had op dat moment een prima opname kunnen maken, maar met de Note20 Ultra was alles in harmonie: de kleur, de details, de schaduwen en hooglichten. Mijn Instagram-volgers zijn het erover eens: het is een knaller.

Image
Image

De Note20 Ultra kan regelmatig dat soort wow-momenten leveren, en zelfs nachtelijke opnamen doen geweldig werk door zowel detail als kleur te behouden tijdens de verwerking. Met sterke verlichting levert de 5x telezoom scherpe details op afstand, hoewel de 50x digitale hybride zoom eigenlijk meer gaat over het ontdekken van nieuwsgierige, verre details dan het maken van deelwaardige foto's. En hoewel je misschien geen scherm hebt om het op volledige resolutie te bekijken, kan de Galaxy Note20 Ultra levendige video opnemen met een resolutie tot 8K met 24 frames per seconde, of 4K met 60 fps.

Image
Image

Batterij: genoeg om mee te werken

De 4.500mAh-batterij in de Note20 Ultra 5G is aanzienlijk, maar heeft ook veel te maken met het 6,8-inch QHD+/120Hz-scherm, de hoogwaardige processor en de 5G-connectiviteit. Gelukkig is het aan de taak. Ik eindigde meestal dagen met 30-50 procent batterijduur aan het einde van de nacht, afhankelijk van hoe hard ik de telefoon had ingedrukt in de voorgaande uren, dus het is een sterke telefoon voor de hele dag met een beetje buffer om mee te werken.

Er zijn andere, minder krachtige telefoons die op dit front veerkrachtiger zijn, zoals de Google Pixel 5, maar uiteindelijk is het goed nieuws dat zo'n supertelefoon vol extra's een hele dag kan overleven zonder te snakken naar leven in de avond. U kunt de Note20 Ultra 5G snel opladen met 25 W met de meegeleverde bedrade oplader of tot 15 W met een compatibele draadloze oplader. Het kan ook draadloze oplaadaccessoires of andere draadloos oplaadbare telefoons die op de achterkant zijn gelegd omkeren.

Software: Android met een stylus

Samsung heeft momenteel Android 10 op de Galaxy Note20 Ultra 5G, hoewel het binnenkort zou moeten upgraden naar Android 11. In ieder geval reageert Samsung's gevilde versie van het mobiele besturingssysteem voldoende, ongetwijfeld dankzij de topklasse processor en geholpen door de 120Hz verversingssnelheid indien ingeschakeld. Android is een uitgebreid, gebruiksvriendelijk besturingssysteem, en Samsung's accenten zijn grotendeels stijlvolle en nuttige aanpassingen aan de eigen benadering van Google.

Image
Image

Natuurlijk heeft de Note20 Ultra een opvallende haak met de toevoeging van de S Pen, een stylus van ongeveer 4 inch die precies in de onderkant van de telefoon past en er gemakkelijk uit springt. Het komt overeen met het kleurenschema van het frame van de telefoon en wanneer het wordt verwijderd, verschijnt er automatisch een lijst met compatibele functies waaruit u kunt kiezen. Een van de eenvoudigste, maar toch handigste is dat de Note20 Ultra snel een schrijfoppervlak biedt voor aantekeningen en krabbels wanneer u de S Pen verwijdert terwijl het telefoonscherm is uitgeschakeld. Het is geweldig voor takenlijsten en andere willekeurige notities.

Je kunt nog veel meer doen met de S Pen wanneer het scherm is ingeschakeld, waaronder notities maken en bekijken, een gedeelte van het scherm selecteren om een screenshot op maat te maken, augmented reality-doodles plaatsen die erin zweven ruimte in het camerabeeld van de wereld om je heen, en vertaal specifieke tekst in andere talen. De met Bluetooth verbonden stylus kan ook buiten het scherm worden gebruikt, zoals het bedienen van muziek of de camerasluiter.

De Note20 Ultra heeft een zeer veelzijdig opnametrio dat constant uitstekende opnamen levert onder alle omstandigheden. Het is een van de beste camerasystemen voor smartphones die je vandaag de dag zult vinden.

Met de 120Hz verversingssnelheid ingeschakeld, voelt het gebruik van de stylus nog soepeler dan voorheen. De meeste mensen doen het prima met een smartphone zonder stylus, maar de S Pen kan bijvoorbeeld een handig hulpmiddel zijn bij de productiviteit voor mensen die onderweg verbonden moeten blijven met hun werk. Er is ook functionaliteit voor meerdere platforms, waarmee je in Samsung Notes op je Note20 Ultra kunt creëren en vervolgens verder kunt bewerken en tweaken op een pc, plus ze synchroniseren met Microsoft's OneNote voor moeiteloze toegang tot meerdere apparaten.

De Note20 Ultra 5G ondersteunt ook draadloze connectiviteit met schermen die de MiraCast-standaard ondersteunen, zodat u een pc-desktopachtige interface kunt spiegelen naar een compatibele monitor of tv. Het is de nieuwste evolutie van de DeX-functie die de afgelopen jaren beschikbaar is op de vlaggenschiptelefoons van Samsung, waarbij een pc-achtige interface is gecreëerd en het scherm van de telefoon wordt gebruikt als een draadloos touchpad. Tussen DeX en de S Pen zou de Note20 Ultra 5G een potentiële productiviteitsverhoging kunnen bieden.

Prijs: het is veel… misschien te veel

Hoewel het waar is dat je veel telefoon krijgt met de Galaxy Note20 Ultra 5G, betaal je ook veel voor het voorrecht: het kost $ 1.299 voor het basismodel met 128 GB opslag. Ongetwijfeld kun je voor veel minder geld een telefoon krijgen die vergelijkbaar is of heel dicht bij de meeste specificaties komt: telefoons zoals Samsung's eigen Galaxy S20 FE 5G of Apple's iPhone 12 zijn $ 500-600 minder en doen nog steeds veel van wat de Note20 Ultra kan, uitgezonderd S Pen-stylus.

Telefoons zoals Samsung's eigen Galaxy S20 FE 5G of Apple's iPhone 12 zijn $ 500-600 minder en doen nog steeds veel van wat de Note20 Ultra kan, uitgezonderd de S Pen-stylus.

Net als bij een high-end pc-aankoop, betaal je mogelijk veel extra voor die laatste winst en premium bloeit. Voor sommige mensen is het de moeite waard met de Galaxy Note20 Ultra 5G. Maar voor de meesten, en vooral gezien het economische klimaat op dit moment, ben je misschien beter af met een verstandiger alternatief, en ja, een smartphone van $ 800 is verstandiger in deze vergelijking.

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G versus Apple iPhone 12 Pro Max

Apple's top-end iPhone 12 Pro Max is nog steeds net uitgebracht vanaf deze vergelijking, hoewel ik het standaard iPhone 12-model heb getest en een idee heb waar de upgrades van de Pro Max een verschil kunnen maken. Net als de Note20 Ultra 5G levert de iPhone 12 Pro Max een enorm scherm met hoge resolutie (6,7 inch), zij het met een lage QHD+-resolutie en met slechts standaard 60Hz. Dat gezegd hebbende, het heeft een brede 5G-compatibiliteit en wat echt uitstekende camera's lijken te zijn.

De iPhone 12 Pro Max zal op papier een snelheidsvoordeel hebben dankzij de A14 Bionic-chip, die alle nieuwkomers verslaat in benchmarktests, hoewel het ontbreken van een snelle schermverversingssnelheid de dagelijkse ervaring kan verdoezelen van dat voordeel. En de grootste iPhone begint bij $ 1.099, wat een behoorlijke besparing oplevert ten opzichte van de volledige Note20 Ultra 5G. We weten nog niet hoe ze zich zullen verhouden in onderlinge tests, hoewel we daar graag snel achter zullen komen.

Bekijk onze gids voor de beste 5G-telefoons die je vandaag kunt kopen.

De Samsung Galaxy Note20 Ultra is een supertelefoon in elke zin van het woord, met een ongelooflijke scherm- en camera-instelling, voldoende kracht, weelderig ontwerp en snelle 5G-ondersteuning. Het is ook een telefoon van $ 1.300 in een tijdperk van $ 700-800 telefoons die veel van dezelfde dingen doen. Toch is het een werkelijk indrukwekkende telefoon als je de prijs kunt rechtvaardigen, vooral voor degenen die misschien kunnen profiteren van de extra productiviteitsvoordelen.

Specs

  • Productnaam Galaxy Note20 Ultra 5G
  • Product Merk Samsung
  • UPC SM-N986U1
  • Prijs $1, 299,99
  • Releasedatum augustus 2020
  • Productafmetingen 3,04 x 6,49 x 0,32 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 10
  • processor Qualcomm Snapdragon 865+
  • RAM 12GB
  • Opslag 128GB/512GB
  • Camera 12MP/108MP/12MP
  • Batterijcapaciteit 4, 500mAh
  • Poorten USB-C
  • Waterdichte IP68

Aanbevolen: