Een Windows 7-systeemherstelschijf maken

Inhoudsopgave:

Een Windows 7-systeemherstelschijf maken
Een Windows 7-systeemherstelschijf maken
Anonim

Wat te weten

  • Plaats een lege schijf.
  • Ga naar Start > Alle programma's > Onderhoud > Maken een systeemherstelschijf.
  • Kies schijfstation in het menu Drive en selecteer Create disc.

Dit artikel legt uit hoe u een systeemherstelschijf voor Windows 7 maakt. Dit geeft u toegang tot Systeemherstelopties, een krachtige set van door Microsoft gemaakte diagnostische en reparatiehulpprogramma's zoals Opstartherstel, Systeemherstel, Systeemkopieherstel, Windows Geheugendiagnose en Opdrachtprompt.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 of Windows 11 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Een Windows 7-systeemherstelschijf maken

Je hebt een optisch station nodig dat het branden van schijven ondersteunt (je hebt er waarschijnlijk een; dit is heel gebruikelijk) om de schijf te maken. Helaas is een flashstation in dit geval geen ondersteund opstartmedium.

Dit hele proces is heel eenvoudig en duurt slechts ongeveer 5 minuten:

  1. Plaats een lege schijf in uw optische station.

    Een lege cd moet groot genoeg zijn voor een systeemherstelschijf. We hebben een Windows 7-systeemherstelschijf gemaakt op een nieuwe 32-bits installatie van Windows 7 en deze was slechts 145 MB. Als je alleen een lege dvd of bd beschikbaar hebt, is dat natuurlijk ook goed.

  2. Ga naar Start > Alle programma's > Onderhoud.

    Een alternatief is om recdisc uit te voeren vanuit het vak Uitvoeren of een opdrachtpromptvenster. Als u dat doet, gaat u direct naar stap 4 hieronder.

  3. Selecteer Maak een systeemherstelschijf.

    Image
    Image
  4. Kies uw optische schijf in de Drive vervolgkeuzelijst.
  5. Selecteer Creëer schijf.

    Image
    Image

    Windows 7 zal nu de systeemherstelschijf maken op de lege schijf die u in de vorige stap hebt geplaatst. Er is geen speciale software voor het branden van schijven vereist.

  6. Nadat het maken van de systeemherstelschijf is voltooid, geeft Windows een dialoogvenster weer dat u kunt sluiten. Selecteer OK op het originele Maak een systeemherstelschijf venster dat nu op het scherm staat.

Dit proces werkt even goed om een systeemherstelschijf voor Windows 11, Windows 10 en Windows 8 te maken, maar er is een alternatief proces dat waarschijnlijk een betere optie is. Zie Een Windows Herstelschijf maken voor details.

De Windows 7-systeemherstelschijf gebruiken

Nu u de reparatieschijf hebt gemaakt, labelt u deze iets relevants, zoals "Windows 7 systeemreparatieschijf", en bewaart u deze op een veilige plaats.

U kunt nu opstarten vanaf deze schijf om toegang te krijgen tot Systeemherstelopties, de set systeemhersteltools die beschikbaar zijn voor het Windows 7-besturingssysteem.

Net als bij een Windows 7-installatieschijf, moet u letten op een Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd of dvd op het scherm, direct nadat uw computer is ingeschakeld of herstart met de systeemherstelschijf geplaatst.

Aanbevolen: