10 Emoji-betekenissen die niet betekenen wat je denkt

Inhoudsopgave:

10 Emoji-betekenissen die niet betekenen wat je denkt
10 Emoji-betekenissen die niet betekenen wat je denkt
Anonim

Sommige emoji's die je online en in teksten ziet en gebruikt, betekenen niet wat je denkt dat ze doen, althans niet wat ze oorspronkelijk bedoeld waren. Sommige misverstanden, althans in de westerse wereld, zijn cultureel van aard; emoji is immers ontstaan in Japan. Bovendien evolueren alle talen in de loop van de tijd, en emoji vormen daarop geen uitzondering. Als gevolg hiervan kennen velen van ons de oorspronkelijke betekenis van veelgebruikte emoji niet. Hier zijn een paar van de minder voor de hand liggende.

Image
Image

Wil je meer weten over emoji en hun betekenis? Ga naar Emojipedia, die alle emoji bijhoudt die deel uitmaken van de Unicode-standaard.

Informatiebaliemedewerker

Image
Image

Wat de meeste mensen denken dat het betekent: Er is geen bureau en geen indicatie van informatie, dus dit lijkt op het eerste gezicht niet op een informatiebalie-persoon. In feite noemen de meeste mensen dit de "hair flip" emoji vanwege de positie van de hand van het meisje. Het is trendy geworden om dit in een bericht te gebruiken als je brutaal of brutaal probeert te zijn.

Wat het eigenlijk betekent: De hand van het meisje is gepositioneerd om behulpzaamheid uit te drukken, alsof ze vraagt: "Hoe kan ik je helpen?"-precies als een informatiebaliemedewerker zou.

See-No-Evil Monkey

Image
Image

Wat de meeste mensen denken dat het betekent: De meeste mensen denken dat dit een schattige "oeps"-uitdrukking suggereert. Mensen gebruiken deze emoji vaak om schaamte op een grappige manier te uiten of om te benadrukken dat ze een grappige fout hebben gemaakt.

Wat het eigenlijk betekent: Zoals de naam al doet vermoeden, bedekt deze aap zijn ogen om "geen kwaad te zien", zoals in de "zie geen kwaad, hoor geen kwaad spreek geen kwaad" spreekwoord. Daarom heeft deze twee andere cohorten: een die zijn oren bedekt en een andere die zijn mond bedekt.

Vrouw met konijnenoren

Image
Image

Wat de meeste mensen denken dat het betekent: Vaker wel dan niet zul je zien dat dit wordt gebruikt om ideeën uit te drukken als "we zijn beste vrienden!" en "laten we samen plezier hebben!" In de meeste gevallen wordt het gebruikt om plezier en vriendschap te communiceren.

Wat het eigenlijk betekent: De emoji voor vrouwen-met-konijnenoren is eigenlijk de Japanse versie van wat Amerikanen Playboy-konijntjes noemen: zeer aantrekkelijke vrouwen met konijnenoren. De Google- en Microsoft-versies van deze emoji hebben slechts één vrouwengezicht met konijnenoren.

Verbaasd gezicht

Image
Image

Wat de meeste mensen denken dat het betekent: Dit emoji-gezicht heeft twee X'en voor ogen, en veel mensen interpreteren dat als iemand die dood is of stervende is. De Dizzy Face-emoji is bijna identiek aan deze, maar heeft geen boventanden. Nog in de war?

Wat het eigenlijk betekent: De Verbaasd Gezicht-emoji heeft eigenlijk niets te maken met de dood, maar als je shock en verbazing wilt uiten, gebruik het dan. Aan de andere kant, als je duizelig bent, gebruik dan de bijna identieke Dizzy Face-emoji. Het is misschien niet zo logisch, maar zo waren ze bedoeld om te worden gebruikt.

Duizelig symbool

Image
Image

Wat de meeste mensen denken dat het betekent: Deze ziet eruit als een vallende ster en wordt vaak gebruikt met andere emoji's met ruimtethema, zoals de maan, aarde en zon. Mensen gebruiken het ook om iets magisch of speciaals uit te drukken.

Wat het eigenlijk betekent: Geloof het of niet, dit is geen vallende ster. Het is eerder bedoeld om duizeligheid over te brengen. Denk terug aan de tekenfilms waar je vroeger naar keek, waarin sterren rond het hoofd van een personage draaiden nadat hij was geraakt met een aambeeld of iets zwaars.

Nagellak

Image
Image

Wat de meeste mensen denken dat het betekent: Net als bij de emoji van de informatiebalie-persoon, gebruiken mensen de nagellak-emoji om brutaliteit of een "ik ben beter/mooier" uit te drukken dan jij" houding die pronkt met schoonheid.

Wat het eigenlijk betekent: Het is gewoon een vrouwenhand die haar nagels roze lakt met nagellak. Niets meer niets minder. Er zit geen diepe betekenis achter.

Open Handen Symbool

Image
Image

Wat de meeste mensen denken dat het betekent: Twee open handen kunnen op veel manieren worden geïnterpreteerd. Soms zul je zien dat deze wordt gebruikt om de fladderende handbeweging over te brengen die gebruikelijk is in jazz-dansuitvoeringen ("jazzhanden").

Wat het eigenlijk betekent: Hoe jazzy ze er ook uitzien, deze handen zijn bedoeld om openheid uit te drukken, alsof iemand je uitnodigt om te knuffelen.

Persoon met gevouwen handen

Image
Image

Wat de meeste mensen denken dat het betekent: In de westerse wereld wordt dit meestal gezien als een persoon die bidt. Mensen gebruiken het vaak om te smeken of om een verlangen naar iets uit te drukken.

Wat het eigenlijk betekent: In Japan zegt een gevouwen handgebaar "alsjeblieft" en "dank je", dus het is helemaal niet ver van wat de meeste mensen denken middelen. Sommigen speculeren dat deze emoji oorspronkelijk een high-five was, en sommige mensen gebruiken hem daarvoor.

Geroosterde Zoete Aardappel

Image
Image

Wat de meeste mensen denken dat het betekent: Er zijn veel voedselemoji's, en dit is een van de vreemdste van het stel. Het ziet er voor de meeste mensen als een soort gek uit.

Wat het eigenlijk betekent: Het is eigenlijk een geroosterde zoete aardappel. Geoogst tijdens de herfst in Japan, hebben ze soms een paarse huid, zoals te zien is in deze emoji.

Naambadge

Image
Image

Wat de meeste mensen denken dat het betekent: Nee, dit is geen tulp. Het is ook geen vuur. Het lijkt er echter op beide.

Wat het betekent: Het is een naambadge - het soort waarop je je naam schrijft en aan je shirt vastmaakt. In de westerse cultuur wordt deze iOS-emoji als een vreemde vorm beschouwd voor een naambadge, maar niet in Japan, waar kleuters ze dragen.

Aanbevolen: